Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Aki csóró minek tart nagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki csóró minek tart nagy esküvőt?

Figyelt kérdés

Kérdésem ihletője az alábbi válasz az egyik kérdésnél...

"Sajnos mi se allunk tul jol, nagynehezen osszesporolgattunk egy nagy osszeget az eskuvore, de igy mas dolgokkal kerultunk hatralekba (lakaskasszat nem fizettunk mar egy ideje, diakhitel torleszto elmaradasban es meg a hitelkartyat is nullaznunk kell majd)

mi is meghivtuk a parom ausztraliaban elo nagybatyjat, aki furdik a penzben es remeljuk, hogy oda teszi majd magat, mert neki meg se kottyan, nekunk viszont az elmaradasokat ki kell majd fizetnunk. --- "

Nem fér a fejembe, hogy van aki tényleg lagzit tart, és inkább nem fizeti a csekkeket? Azért hiv meg gazdag rokont hogy "tegye oda magát" mert neki elmaradásai vannak?! Ez általános hozzáállás, sokan vagytok így??? :o

2015. ápr. 30. 15:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
73%

"mi is meghivtuk a parom ausztraliaban elo nagybatyjat, aki furdik a penzben es remeljuk, hogy oda teszi majd magat, mert neki meg se kottyan, nekunk viszont az elmaradasokat ki kell majd fizetnunk"

más is csinálja így, csak nem vallja be, itt meg vetít azzal, hogy ő diplomás, multinál vezető, önerőből vett huszonévesen házat, meg kocsit. Az igazság meg az, hogy ül egyedül az albérletében és a befizetetlen számláit használja egérpadnak. Én se vennék fel hitelt, de magyarországon élünk, ahol nem könnyű egy milliós nagyságrendű összeget előteremteni.

...és igen, könnyű az olyannak, akinek anyuciapuci előteremti. Lám, itt is van olyan, akinek nagy kegyesen a szülők állták.

2015. ápr. 30. 16:53
 12/31 A kérdező kommentje:

10es

Az időszámítás előtti kérdés tegnapi, bocs, de csak ma olvastam.

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__6..

Másik meg, hogy nem tudtam, hogy itt csak szupcsiizgimegabonyodalmas kacifántos sztorikat lehet kitárgyalni, de így akkor értem a rengeteg kamukérdést. Majd a kedvedért kiagyalok valamit jó? :P

Ha te mondod hogy ez egy átalános normális, bevett dolog akkor oké. Ettől még nem értem meg. Az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér elvet vallom.

2015. ápr. 30. 17:29
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki - vagy legalábbis szerintem sokan - azért dolgoznak, hogy a gyerekeiknek könnyebb legyen, erre "segg alá tevésnek" van csúfolva.

Én is hivatalos vagyok esküvőre pár hónap múlva, és az egyik szintén vendég ismerős megemlítette, hogy igazán adhatnék több pénzt nekik, mert én nem a kajapénzből veszem el.

Mondtam neki, hogy nem is azért dolgozom, hogy mások esküvőjén szétosztogassam.

2015. ápr. 30. 17:51
 14/31 anonim ***** válasza:
0%

Ettől én meg még azt nem értettem meg, hogy hogyan unatkozhat valaki annyira, hogy mások kommentjein pattog. Na meg miért nem tőle kérdezel? Írj neki privit és kérd meg, hogy fejtse ki az anyagi dolgait neked bővebben, mert te úgy gondolod, hogy közöd van hozzá.

Neki addig ér a takarója. Neked meg lehet, hogy rovidebb, de lehet, hogy hosszabb. Kit érdekel? Legyen már joga mindenkinek eldönteni, hogy ha élete egyik legnagyobb eseményén tojásleves helyett húslevest szeretne a vendégek elé tenni, akkor azt hogyan oldja meg... A gazdag rokon meghívásáról meg annyit, hogy ez is az ő dolga. Számítóak az emberek. Nem kell álszenteskedni és előadni, hogy te mekkora erkölcscsősz vagy, mert nehezen hiszem el, hogy soha nem cselekedtél még úgy, hogy a magad malmára hajtsd a vizet.

Igen, légyszi, inkább találj már ki valami izgi történetet, mert annak több értelme van, mint valaki pénzügyein pattogni.

2015. ápr. 30. 17:55
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

13. Ez nem csúfolás, hanem tény, amikor ilyen szemszögből közelítünk meg valamit, hogy ki és miből fedezi az esküvőjét. Teperjen a szülő, teremtsen elő mindent a gyereknek, ha már világra hozta, de ha a szülő nem teheti meg és a gyerek az álmait csak így valósíthatja meg, hogy x ideig nem fizeti a lakáskasszát, meg a villanyszámlát később adja postára, akkor ne legyen már belekötve. Én is úgy tudtam lakást venni, hogy csúszásba kerültem a számláimmal. És akkor mi van? Következő hónapban kettőt fizettem. Akkor én is felelőtlen vagyok? Sőt, én még ezek szerint rosszabb is vagyok, mert hitelt is vettem fel, nem csak az A hitelemet meritettem ki.

Bizony bizony, könnyen pattognak azok, akiknek van szülői segítség... Nekem nincs, így én megtanultam alternatív eszközökhöz folyamodni és félre tenni kicsit a számlákat, meg szülők helyett a banknak tartani a markomat. Sokan vagyunk még így...

2015. ápr. 30. 18:05
 16/31 anonim ***** válasza:
Mas az, amikor valaki egy atlag itthoni fizetesbol elo rokontol var nagyobb anyagi segitseget, meg mas az is, amikor egy kulfoldi rokontol, akinek annyi a penze, mint egen a csillag! Nincsen abban semmi kulonos, h a fenti sztoriban az illeto azt remelei, hogy a full gazdag rokon majd kicsit megdobja oket anyagilag. Legalabb bevallalta es beismerte, h ilyenek is megfordulnak a fejeben
2015. ápr. 30. 18:21
 17/31 anonim ***** válasza:
64%
Attól, hogy beismeri, nem lesz jobb.
2015. ápr. 30. 18:52
 18/31 A kérdező kommentje:
Azért lakást venni kicsit nagyobb horderejű dolog szerintem :)
2015. ápr. 30. 19:15
 19/31 A kérdező kommentje:

Akinek meg fáj, hogy feltettem egy kérdést erről, nyugodtan mehetsz pörögni máshova, nem itt kell a frusztációdat kiélni :P

Vagy tudod mit, add ki magadból, még bajod lesz ha elfojtod!

2015. ápr. 30. 19:19
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Én maximum annyiban spórolnék az esküvőre, hogy abban az évben kimarad a síelés, vagy eggyel kevesebbszer megyünk bulizni, eggyel kevesebbet költünk a bringánkra, sport cuccokra.

A lakáskassza még egy dolog, na de hogy valaki ne fizesse a hitelt, vagy épp hitelt vegyen fel rá... Hát ezeket én sem értem.

Megmondom őszintén, persze én is örülnék neki, ha kijönnénk nullára az esküvőnk végén, viszont a költségvetésünket abszolút nem ehhez igazítjuk. Annyit költünk rá, amennyi nem fáj. Ez azt jelenti, hogy ha 0 forintot kapnánk az egész bagázstól, akkor sem esünk kétségbe, hiszen annyit tettünk bele az esküvőbe amennyit megtehettünk és nem hiányzik a pénztárcánkból.

Ezzel a gazdag rokonos dologgal az a legnagyobb probléma, hogy az esküvő végén borzasztó nagy szarban lenne a pár, és bizony ha a gazdag rokonok nem teszik oda magukat, akkor lesz majd sírás rívás.

Mi mindenképpen nagy lagzit szeretnénk, nagy a család és a baráti kör, akikkel együtt szeretnénk ünnepelni, és szerencsére elég jól fizető munkánk van, össze tudjuk rá gyűjteni a pénzt, viszont én még így is jól megnézem az árakat, nem akarok irreális összeget kifizetni, ott spórolunk ahol csak tudunk, holott valószínű nem lenne rá szükség, mert a párom szülei gyakorlatilag az egészet ki tudnánk fizetni..valószínű az erre szánt pénz nászajándék lesz a részükről.

Én mindettől függetlenül soha nem tenném fel a lapjaimat a rokonokra, mert mi van ha időközben beüt a szr és kell az a pénz nekik. Reméljük mondjuk nem éri őket semmi baj, de megtörténhet.

Na mindegy..szerintem ez egy borzasztó hozzáállás és sose fogom megérteni.. Nyilván sokkal több nekik a külsőség és azért kell ez nekik..hogy megmutassák a rokonoknak, barátoknak.

2015. ápr. 30. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!