Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki csóró minek tart nagy esküvőt?
Kérdésem ihletője az alábbi válasz az egyik kérdésnél...
"Sajnos mi se allunk tul jol, nagynehezen osszesporolgattunk egy nagy osszeget az eskuvore, de igy mas dolgokkal kerultunk hatralekba (lakaskasszat nem fizettunk mar egy ideje, diakhitel torleszto elmaradasban es meg a hitelkartyat is nullaznunk kell majd)
mi is meghivtuk a parom ausztraliaban elo nagybatyjat, aki furdik a penzben es remeljuk, hogy oda teszi majd magat, mert neki meg se kottyan, nekunk viszont az elmaradasokat ki kell majd fizetnunk. --- "
Nem fér a fejembe, hogy van aki tényleg lagzit tart, és inkább nem fizeti a csekkeket? Azért hiv meg gazdag rokont hogy "tegye oda magát" mert neki elmaradásai vannak?! Ez általános hozzáállás, sokan vagytok így??? :o
Talán lesz menyasszonytánc és akkor visszajön a pénz, legalábbis nagy esküvőknél szokott lenni.
Mi nem tartottunk nagy esküvőt, család volt meghívva egy otthoni ebédre és a legközelebbi barátm barátnő, én soha nem mertem hitelekbe belevágni.
Mert ostoba azért.
Rázza a rongyot mert jaj,mit fog szólni a Marika néni...az ilyen meg is érdemli,fulladjon bele az adósságba ha ennyire van esze!
Sok ember úgy gondolja, hogy ha van lagzi, menyasszonytánc, ajándékok (nem csak maguktól a 10. kávégép, hanem listáról), akkor visszajöhet a "befektetett" pénz.
Ez az ember is reméli, hogy majd a nagybácsi dob annyit a kalapba, hogy kifizessék az elmaradásokat.
Én biztos nem csinálnék ilyet, van tartalékunk de nem élném fel habos-babos 100 fős esküvőre, pláne nem mennék mínuszba..
Viszont sok ember felveszi a hiteleket - nem csak lakásra hanem mindenféle luxuscikkre anélkül hogy belegondolna, mennyire fogja tudni kifizetni, hasonlóan az esküvő is státusszimbólum, amint írták rongyrázás, hatalmas esemény. Mint a filmeken, évekig készülnek előtte, hogy milyen masni legyen a székszoknyán. Valakit ez tesz boldoggá.
Az ilyet én sem értem. Mi is kis eskuvot tartottunk.
Anyosom nekunk is akarta, hogy MI (én és a férjem) vegyunk fel kolcsont a banktol, mert ugye az majd ugy is ossze jon a táncbol. Mert az o családjukban szokás a nagy eskuvo. Ja, és mi van ha nem jon vissza? Ott állok majd egy nagy hitellel és nézek majd kétfelé. Elég nekem a lakáshitel. Minden koltséget mi álltunk, így is benne volt 1000 euróban.
Meg a másik, aki hitelt vesz fel, és évekig fizeti utána?!
És mi van, ha nem jön vissza annyi amennyire számitanak, akkor durci van, meg élete végéig keserű szájízzel gondol majd vissza rá? Minden évfordulón ezen fog sápitozni?
Ezen meg vagy lepődve? Ez egy teljesen általános, hétköznapi dolog, hogy a párok az esküvőre csak úgy tuják összespórolni a pénzt, ha máshol megszorítják a gatyát. Lakáskassza az egy opcionális dolog, hogy fizeted-e, a lakáskassza az spórolás. Ha lakáshitel lenne, az már más lenne, de hogy a fundamentát, vagy ilyesmit fizeted-e időben, az rajtad múlik... hitelkártyát nullázni még mindig jobb, mint hitelt felvenni, mert a hitelkártyát az esküvő után vissza lehet tölteni nullára. Itt nem arról van szó, hogy a semmire felvesz valaki 3 milliós hitelt, hanem ahol lehet, ott megszorít. Uram bocsá' hitelkártyán a banktól kölcsönöz kis időre pénzt és nem barátoktól kunyerál, vagy tartja a markát a szükőknek, mert ugye manapság nagy divat, hogy a szülők a gyerekek segge alá tesznek házat, autót, meg állják a lagzit. Pl olyankor a szülő nincs elítélve azért, mert az ő hitelkártyája megy mínuszba, vagy az ő villanyszámlája nincs befizetve, hanem az van mondva, hogy "milyen szerencsés az a gyerek, hogy ilyen anyja, meg apja van". Mindenki úgy oldja meg, ahogy akarja, meg ahogy tudja. Honnan veszed, hogy egy rongyrázós lagziról van szó? Egy otthoni, kerti sátras lagzi is belekerül annyiba, amennyit lehet, hogy az egyszeri munkás ember nem tud farzsebből kicsengetni. Na meg "nagynehezen osszesporolgattunk egy nagy osszeget az eskuvore" - nem csak a csekkek nem befizetéséből lesz ott állva a lagzi.
Nekem meg az nem fér a fejembe, hogy vannak itt a gyk-n olyanok, akik annyira unatkoznak, hogy időszámításunk előtti kérdések kommentjeiből szednek elő egyet-egyet és azokkal akarják provokálni az embereket, vagy olyan kérdéseket találnak ki, amit még egy hollywood-i producer se venne meg, hogy filmet csináljon belőle, mert távolabb áll a valóságtól, mint a mátrix, vagy a csillagok háborúja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!