Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket a párotok mikor menyasszonyok voltatok, hogy mutatott be az ismerőseinek? A neveteket mondta vagy, hogy bemutatom a menyasszonyom? És mikor feleségek lettetek?
Párom nem hajlandó azt mondani,hogy bemutatom a menyasszonyom hanem a nevemet mondja és utána mikor bemutatkozok újra elmondom a nevem.Mondtam neki ez engem zavar miért nem azt mondja,hogy a menyasszonyom vagy kedvesem.Azt mondta ezt elfelejti,és,hogy ha feleség leszek akkor is a nevemet fogja mondani mert ezt így szokták.Szerintetek?
Már arra gondoltam ciki neki,hogy menyasszonyt vagy majd feleséget kell mondania.Mert már nem tudom mire vélni ezt.
Mi az, hogy elfelejti? Bemutatom Kiss Piroskát? Nem szoktak nézni az emberek, hogy és mi a kapcsolatod Kiss Piroskával?
Szerintem nem hiszti, én biztos néznék, ha bemutatnak valakit, de nem mondja el, hogy ki a francnak mutatott be. És nem csak menyasszonyságról van szó.
"Ő a húgom, Horváth Kata, ő pedig Kovács Géza, együtt jártunk általánosba."
Fura a barátod :)
Nem így szokás egyébként.
Mindig azt mondjuk, hogy ki az illető, és az illető mondja a nevét.
Most tekintsünk el a szerelmi viszonytól. Munkában is így szokás. Pl. bemutatom a munkatársamat, xy-t. Vagy bemutatom a munkatársamat. És ő mondja, hogy xy vagyok.
Mert hát az is a lényeg, hogy az illető kicsoda, nem csak a neve.
Engem a férjem úgy mutat be, hogy a feleségem, mert az vagyok. Amíg nem voltunk házasok, addig a párom, de változó, volt hogy a menyasszonyom, kedvesem, barátnőm, stb.
Na igen mondtam neki,hogy igy azt se tudják ki vagyok erre azt mondta úgy is gondolják,hogy a párom.
Nekem ez udra többször kértem,hogy ne igy mondja azt mondta igyekszik erre figyelni de nem.
Mg nem voltam menyasszony azt mondta bemutatom a kedvesem szerelmem de most mióta menyasszony vagyok már nincs.
Kicsit rosszul esne ha majd feleségként is a nevemet mondaná.
Nálunk többféle bemutatás van.
Akik semmit sem tudnak rólam( üzletfelek, üzletkötők, leginkább számomra idegenek), akkor a vőlegényem ezt mondja: " ő a menyasszonyom, xy." Erre én: "nagyon örülök .... úr/asszony, vagy üdvözlöm... úr/asszony"
Sokszor van az, hogy : "ő a menyasszonyom." És én mondom a nevemet.
Működik az is, hogy egyszerűen csak a keresztnevemet mondja, ha olyannal találkozunk, akinél full mindegy, hogy ki a búbánat vagyok én.
Mindenesetre az "elfelejtem, hogy a menyasszonyom vagy" duma elég gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!