Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok az alábbi esküvői menüről?
Nagyon nagy esküvő lesz, nagy család, sok barát :) A vőlegényem nem magyar, én viszont az vagyok tehát ezért van ilyen sokféle étel illetve gyerekek is lesznek.
Levesek:
kovászosuborka krémleves
hideg joghurtos kapros cukkinileves
gyömbéres narancsleves
póréhagymás krumplileves kukoricával, sonkával
rizstejes raguleves
sütőtökkrémleves
Főételek:
csirkés rakott brokkoli
borban sült kolbász
barna sörös szarvas
mustáros-tárkonyos (csirkemell)
töltike kölessel
krumplis kelbimbófőzelék fasírttal
baconbe csavart gombás karaj
aszalt paradicsomos rizottó
krumplis-virslis (lecsó)
spárgás-zöldborsós rizottó
zöldborsófőzelék
sajtos-marharagus rakott krumpli
spagettitorta
Desszert:
kávés-diós mignon
ribizlis-habos lepény
málnás-mentás tiramisu
kekszes sárgabarackfagyi
vajkaramellás-narancsos márványkuglóf
aszalt gyümölcsös tortácskák
sárgabarackos mignon
arab fánk
máktorta ribizlivel
Előétel:
burgonyás vastag palacsinta
baconbe tekert olivás húskenyér
zöldségfelfújt réteskosárban
kovászolt kapros káposzta
snidlinges-mustáros húskenyér
A torta vaníliás puncstorta lesz.
Tudom hogy nekünk kell eldönteni, csak attól félek hogy magyar barátok a 'hagyományos' menüt várják.
Ha ti jönnétek vendégségbe nektek megfelelne ilyen menü?
Miért akarjátok kinyírni a vendégeket? Én tuti nem tudnám megállni, hogy mindből egyek, legalább megkóstolás szinten. De ebben az esetben hazafelé már gurítani kéne, ha csak nem pukkadok ki ott helyben.
Viszont ami még esetleg hiányozhat, az valami vega főétel. Most csak köretet tudnának enni, szóval esetleg beszúrhatnál még valami zöldséget. Meg nem csak a vegák miatt. Talán az egyik húsos ételt lecserélhetnéd valami könnyedebb zöldséges fogásra. Illetve esetleg valami saláta, vagy savanyúság, bár ennyi minden mellett az már lehet fölösleges.
Szerintem jó a menü, mert sok féle van és bárki talál fogára valót!
Szerintem a násznépnek sem baj, ha nem minden esküvőn ugyanazt a menüt eszik végig. Jó a változatosság!
Sok boldogságot! :)
Vega vagyok, de én is találtam kedvemre valót :D Jó kis menüsor.
Nekem a desszertek annyira nem jönnek be, de azért ott is megkóstolnék ezt azt.
Akkor én bevállalom, hogy nekem hiányoznának a hagyományos magyar lakodalmi ételek. Óriási a választék, mégis nehezen találok olyat, amit szívesen megennék. Pl. a levesek közül egyik sem tetszik, valószínűleg egyáltalán nem ennék levest. A főfogások közül tudnék választani, hogy ne maradjak éhen, de azok sem a kedvenceim.
Én a helyedben, ha már úgyis ilyen sok féle étel lesz, egy-egy hagyományosabb fogást is tálalnék.
Hú, nyami! Én nagyon ki lennék békülve a menüvel - pont azért, mert nem az az unalmas hagyományos... nem tudom, és nem értem, miért pont az esküvőn kell olyan ételeket enni, amit ált. a menzán meg otthon eszik az ember... pl. pörkölt, 6féle rántott hús, töltikápi stb. Lehet, én még raknék még egy vega kaját a főételek közé, és a zöldborsófőzelék nekem nem elég ünnepi, de ez már tényleg szőrszálhasogatás :D.
Nekem a torta is szimpatikus, de lehet, amiatt többen fognak megszólni, hogy mi az, hogy nem fondantos-csokis-feketeerdős-eszterházys stb., hanem vmi könnyedebb.
Köszönöm mindenkinek :)
A zöldborsófőzeléket a kisgyerekek miatt raktuk be. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!