Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok egy 20-30 fős éttermi esküvői vacsorán hányféle főétel legyen? És sütemény?
Az étlapon van minden fácántól a szarvason át a hagyományosabb, sült csirkén keresztül, a disznó sültig minden. Ebből kellene nekem választanom, de nem tudom hányfélét válasszak, hogy mindenki találjon magának finomat.
A vendégeket kikérdeztem, inkább a hagyományos ízek felé hajlanak, így csirke és disznó lesz, de ebből is van rengeteg ízvariáns.
És a leves. Legyen-e vagy sem? Egy lány van aki nem eszik levest, de semmilyen formában, ő előtte csak az üres tányér lesz. De nem vagyok benne biztos, hogy kell-e leves. Mit gondoltok?
A másik a sütemény. Házi sütit és menyasszonyi tortát be lehet vinni. 2 sós és 2 édes + tora elég lesz?
Hagyományos ötfogásos
A szigorú ültetési rend szerint helyet foglaló vendégek előtt nem kis feladat áll: végig kell enniük az öt fogást. Az első a marhából vagy tyúkból készített húsleves, ezt követi a csirke-, marha- vagy sertéspörkölt galuskával, illetve főtt krumplival. Ez utóbbiakkal kerül az asztalra a jóféle házi savanyúság, ami ott is marad a következő – harmadik – fogás tálalásakor is. Ekkor jönnek a sült és rántott húsok csirkéből, pulykából, sertésből - általában hasábburgonyával és rizzsel kínálva. Ha ezekkel is megbirkózott a násznép, előkerülnek a különféle aprósütemények a kókuszkockától a zserbón át a linzerekig. De ez csak egyfajta édesség-előjáték, mert a vacsora záróakkordja csak most következik: az esküvői torta. A bónuszfogás pedig éjfélkor érkezik, töltött káposzta képében, ezt már csak az igazi hősök képesek bekebelezni, meg azok, akik előrelátóan csak csipegettek a vacsoránál.
Amúgy nekünk is ilyen max. 30 fős esküvői vacsoránk lesz jövőre és ilyen lesz a menü is.
Én levesre mindenképpen szavaznék. Nem azért, mert annyira szeretem, sőt én se vagyok oda érte, de tapasztalataim szerint az emberek zöme azért igen.
Fő ételből ha a csirkét és a disznót vesszük alapul,akkor választanék egy teljesen hagyományos változatot és egy kissé pikánsabbat, de a fent leírtak miatt nem a nagyon vad ízvilágot.
Talán az édes süti 2 változatát emelném többre. Na ezt se azért, mert én annyira szeretem, hanem tapasztalatból.
Én így tervezem:
Délre várjuk a vendégeket, itthon egy kis hidegtálas ebéddel, amin előre láthatólag lesz töltött fasírt, rántott szelet, francia saláta. Sajtos pogácsa vagy sajtkrémes pogácsa és sós rúd, mini isler, kókusz golyó és valami krémesben gondolkodom.
A ceremónia 2-kor kezdődik, onnan megyünk az étterembe kb fél 4 - 4 körül érünk oda. Ott nem szeretnék én hatalmas vacsorát, hisz a hideg ebéd is tartalmas.
Egészben sült csirke parasztkrumplival, fokhagymás sült oldalas pürével. Esetleg még amit eltudok képzelni: sertés nyárson, meleg zöldségkörettel vagy sertés borda rózsaborssal, illetve van még pulyka nyárson.
De én szívem szerint egy jó kis szarvas sültet rendelnék sajtos sült galuskával, vagy kacsapecsenyét, de a vendégek nem szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!