Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőt, de hogyan?
Figyelt kérdés
Most kérték meg a kezem, természetesen igent mondtam :D 2015 augusztus végén vagy szeptember elején szeretnénk tartani az esküvőnket. Nem tudom, hogyan és mikor érdemes neki kezdeni a dolgoknak illetve, hogy honnan szerezhetném be a kellékeket (budapestiek vagyunk). Magam szeretném készíteni a meghvókat, az ültetőkártyákat és a kis ajándékokat is. Kb. 60 főre számoltuk a vendégsereget. Köszönő ajándéknak valami színes fürdősóval töltött üveegcsékre gondoltam, de fogadunk más ötleteket is :) A helyszínnel nincs gond, a nagyszüleim felajánlották a szép nagy kertjüket (vagy házukat, ha esetleg esne aznap). Szóval: a kérdés pontosan az, hogy az ebédet/hidegtálakat melyik cégtől érdemes megrendelni illetve asztal és székbérlést honnan érdemes kölcsönözni? Köszönjük a segítséget mindenkinek :)2015. ápr. 12. 22:56
11/16 anonim válasza:
Szerintem minden további nélkül tarthatjátok bárhol (egyházinál van úgy, hogy szükség van az adott plébános engedélyére ha másik papot viszel, de ennyi). Szerintem itt sincs más megkötés, csak az, hogy le kell előre szervezned velük, hogy pontosan hol házasodsz és mikor, de szerintem részletesen megbeszélni valóban az anyakönyvvezetővel/hivatallal kell.
12/16 anonim válasza:
Tarthatod, persze. Mi 10. Keruletiek vagyunk es 12-ben lesz polgari.
13/16 A kérdező kommentje:
Jaj dejó :) Azért szeretnénk másik kerületben, mert a 15-ben olyan komor hangulatú a terem, a 17-ben meg egy kicsit lepukkant.. és azért azt is szeretnénk egy szép helyen tartani (már csak a fotók végett is). Nekem az óbudai az abszolút kedvencem, a páromnak pedig a terézvárosi :)
2015. ápr. 13. 19:37
14/16 Czipó Éva válasza:
Szerintem egyáltalán nem vagytok lekésve semmiről, esküvőszervező vagyok, nekem is futott be mostanában esküvő erre az időpontra. :)
Főképp, hogy már nagyjából minden lényeges pont meg is van! Bútort, huzatot tudsz rendelni erre szakosodott cégektől pl. domes.hu, brent.hu. Virágosod van? Esetleg őt is megkérdezheted erről, hiszen gyakran állnak kapcsolatban bútoros cégekkel.
Ami az anyakönyvvezetőt illeti: Ti választjátok ki kinél szeretnétek esküdni, a lakhelyetek egyáltalán nem befolyásoló tényező.
15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bérlési tippeket! A virág egy olyan része a dolognak, aminek nem érezzük szükségét, főleg, hogy majdnem mindre allergiás vagyok sajnos. Pár szál kis színes virágra gondoltam, egy vastag selyemmel körbekötve a szárán és szép masnival rajta. Az asztaldíszek pedig anyagvirágok lesznek szerintem :)
2015. ápr. 15. 17:44
16/16 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy bármely kerületben tarthatod a polgári esküvődet, de csak ott ingyenes, ahová legalább egyikőtök be van jelentve. Ha olyat választassz, ahová egyikőtök sincs bejelentve, akkor kb. 12-15 ezer forintot kell érte fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!