Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvőt kb mennyi idő alatt lehet leszervezni, és mennyivel előre illik szólni a rokonságnak?
A nyáron kiköltözünk a párommal külföldre, és ott is fogunk dolgozni. Itthoni fizetésből csak hosszú évek múltán lenne csak olyan életünk, és esküvőnk, amit elképzeltünk magunknak... Szóval a kérdés az, hogy ha én kintről szeretném elkezdeni szervezni itthonra az esküvőt majd, akkor mit lehet telefonon, és mit kell mindenképpen személyesen intézni? Mennyi időt vesz igénybe minden dolog lefixálása kb? És átlagban mennyi idővel előre illik kiküldeni már a meghívókat a rokonoknak, hogy biztosan ne legyen az, hogy későn szólunk?
Nemtudom mennyit számít, de a pontosság kedvéért leírom, hogy szerintem maximum 110-120 fős lesz az egész.
Köszönöm :)
1 évvel előtte kezdjetek neki. Meghívót kb. fél évvel előtte illik már küldeni.
Amit kint is el lehet intézni:
- ruha, cipő, öltöny, ékszervásárlás
- atuóbérlés lefoglalása
- fodrász, sminkesnél időpont foglalása
- fotós, videós, zenekar lefoglalása
- meghívók elkészíttetése. Egy otthoni rokon átveheti és kipostázhatja őket.
- szállás lefoglalása, ha nektek vagy a vendégek egy részének szüksége van rá
Amit muszáj otthon intézni:
- a virágos és a csokor kiválasztása
- a dekoráció (messziről nem döntheted el, mi hova kerül, esetleg az egy opció, hogy mindent dekorosra bízol, de utána kérdéses, hogy a te ízlésednek megfelelő lesz-e).
- személyesen időpontkérés
- a kiválasztott étteremben érdemes előtte egyszerűen vendégként enni egyet, az étel minőségét, a személyzet figyelmességét és az elkészítés gyorsaságát letesztelve. Az utóbbit figyelembe véve, lehetőleg forgalmas időpontban. És csak akkor foglalni, ha valóban tetszett a szolgáltatás színvonala. Sok bajt megspórolhattok magatoknak, ha előtte kipróbáljátok.
- a cukrászatot és a konkrét tortaízeket is érdemes helyben kiválasztani. Igaz, a rendelést le lehet adni külföldről, de ízpróbát csak helyben végezhettek :)
Mi is külföldön élünk , idén ősszel lesz otthon az esküvő . Elkell kezdeni egy evvel hamarabb a szervezést . Pl. A nekünk tetsző étterem mar foglalt volt, úgyhogy kereshetünk tovább.
Jelenleg megvan az Étterem., Vofelyt neten találtunk , skypon lehet vele beszélni mi őt igy foglaltuk le. Fotossal szinten, emailben jött a szerződés majd aláírva vissza. Eddig egyszer voltunk otthon, akkor foglaltuk le a ruhákat , dekorost. Öltönyt itt vettünk , gyuruket otthon. Zenész szinten internet által lett:) meg egyszer megyunk haza az esküvő elott, akkor jelentkezünk be az anyakönyvvezetőhoz, megyek próba hajra sminkre. Meg keresnem kell cukrászdát , erre is most keritunk sort. A meghívókat mar megrendeltuk, tesomhoz postáztak , ő fizette ki. Húsvétkor fogjuk kiosztani, bár meg korainak tartom de nem postán szeretnem kuldeni hanem szem
Ha nem is egy évvel előtte, de lagalább 8 hónappal hamarabb el kell kezdeni. Első lépés, hogy a szóba jöhető éttermektől e-mail-ben árajánlatot kérsz. Érdemes megjegyezni az árajánlat kérésnél, hogy ha az általad megjelölt dátum foglalt, akkor soroljanak fel néhány másikat, ami szabad lenne. Az anyakönyvvezetőnél tudtommal az időpontot személyesen lehet csak lefoglalni az aláírandók miatt, de ebben nem vagyok biztos, mert a legjobb barátnőm az anyakönyvvezetőnk, igy nekem nem kellett becapflatni hivatalba :)
A meghîvókat fél évvel hamarabb osszátok ki, de lagalább szóljatok mindenkinek időben, hogy ne akkor menjenek nyaralni.
A dekorációt szerintem nyugodtan ki lehet választani képről. Nem kell mindent személyesen, nagyítóval megvizsgálni :) e-mailben leegysztetitek a dekoratőrrel. Menyasszonyi csokor: bőven ráér esküvő előtt 2 nappal. Ruha, cipő, ékszer, ilyen apróságok kint beszerezhetőek. Fotóst neten keresztül referenciamunkák alapján választhattok, ezt is jo hamar, nagyjából rögtön akkor intézni kell, amikor már megvan az időpont és helyszín.
Ha keresel esküvőszervezőt, megoldja neked az ilyen részleteket mint dekoráció stb (és pénzbe se kerül mert a szolgáltatóktól kap százalékot). És vannak olyan helyszínek akiknél van egy szokásos dekorátor, aki tudja mit hová, az is leegyszerűsíti a dolgot. Jobb étteremben én mondjuk megbíznék, tortát esetleg rá lehet bízni rokonra, ruhát meg vehetsz odakint (itthon nehézkes lenne kölcsönözni mert többször kell próbálni). Lényeg hogy szerintem ha akarsz, mindent el tudsz intézni külföldről; persze akkor fotókra és mások véleményére tudsz csak hagyatkozni, ezt nektek kell eldönteni.
Ha mindenki tudja hogy esküvő lesz, akkor 2-3 hónappal előbb elég kiküldeni a meghívókat. Ha nem, akkor kicsit korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!