Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek fontos egy videós...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek fontos egy videós az esküvőre?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam azon, hogy csak fotóst hívok a nagy napra? Mi a véleményetek erről? Meg fogom bánni?
2015. ápr. 10. 08:29
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
56%
Hát nem tudom, nálunk a családban mindig akad olyan, aki szívesen videóz és fotóz az ilyen nagy eseményeken, így felesleges ezért nem adunk/adtunk ki soha külön pénzt erre.
2015. ápr. 10. 08:32
 2/29 anonim ***** válasza:
61%
*feleslegesen
2015. ápr. 10. 08:32
 3/29 anonim ***** válasza:
67%
Rokoni példa: Volt videós és bizony elkapott 1-2 kellemetlen pillanatot is. (Részeg rokonok,flörtölő házas pasi,lazsáló személyzet)
2015. ápr. 10. 08:35
 4/29 anonim ***** válasza:
96%
Én is ezen dilemmázom... Fotós már van (egy ismerős profi fotós). Nem hiszem, hogy hívunk videóst, mert rengeteg videónk van nyaralásról, bulikról, családi eseményekről, de soha nem néztük még vissza egyiket se, csak a képeket. A barátok folyton videóznak telefonnal és elég jó telójuk van, amivel full HD videókat tudnak készíteni. Van, akinek van GoPro kamerája, az meg über tuti frankó minőségben vesz fel. Én pedig tanultam videó vágást, hobbiból szoktam videókat vágni és látványos effektekkel, zenei aláfestéssel megcsinálom őket, így arra gondoltam, hogy ha akarunk valami romantikus kis zenés összeállítást az esküvőről, akkor majd a barátok által készített videókból vágok össze egyet. Egyébként, ha valaki nem is tanult videóvágást, fotókból akkor is nagyon jó kis videókat lehet készíteni Power Pointban. Kicsit gagyi effektek vannak benne, de ha valakinek van egy kis érzéke hozzá, akkor azokkal is lehet úgy trükközni, hogy jól nézzen ki és ne legyen gagyi hatása.
2015. ápr. 10. 08:41
 5/29 A kérdező kommentje:
pont ezért gondolkodok én is, hogy nem szoktuk vissza nézni a videókat. De ez még is csak az esküvő! Hát nem tudom! Elég sokat lehetne vele spórolni... :/ várok még válaszokat, ment a zöld!
2015. ápr. 10. 08:48
 6/29 anonim ***** válasza:
73%
Unokatesómék 4 éve házasodtak. Több millió forintba került a nagy lagzi, volt videós is aki igencsak elkérte az árát. A videó sorsa az lett, hogy évekig porosodott a szekrényben majd egy hatalmas vita alatt darabokra lett törve. Ma már elváltak.. Mondja is az unokahúgom, hogy kár, hogy nem volt annyi esze, hogy kevesebb pénzből csinált volna lagzit, és tuti nem hívott volna videóst.
2015. ápr. 10. 08:50
 7/29 anonim ***** válasza:
39%

Ha nem nézegetitek a már meglévő videókat, akkor teljesen fölösleges most százezreket kiadni érte, hogy legyen még egy a polcon. Szerintem az ilyen esküvői videót 2x nézi meg az ember: egyszer majd a gyerekével, egyszer meg idős korában talán. Legtöbb esetben meg egyszer se. Vagy talán aranylakodalmon levetítik. többször biztos nem. Minőségről meg annyit, hogy 10-20 év múlva a most totál profinak számító videó is elavult lesz, akkor meg már nem mindegy, hogy profi készíti, vagy meghívottak telefonnal?

Az is egy érv, hogy az is lehet, hogy valamikor valamiért elváltok és akkor meg már kit érdekel a videó, de azért én ezt venném az utolsó utáni indoknak, mert ilyen erővel ruhára is fölösleges kiadni, meg úgy eleve az egész eseményre. Szóval szerintem a legfontosabb, hogy a minőségen teljesen fölösleges siránkozni, mert a mostani 1080p-s videók is nevetséges minőségűek lesznek évek múltán.

2015. ápr. 10. 09:04
 8/29 anonim ***** válasza:
49%
Nem, fölösleges. Unokatesóm a házi kamerával felveszi a 2 szertartást és ennyi. (Ezt is csak azért, mert párom testvére nem jön haza az esküvőre, és megkért minket, hogy csináljunk videót)
2015. ápr. 10. 09:08
 9/29 anonim ***** válasza:
78%

Nekünk egyáltalán nem fontos, feleslegesnek tartjuk, ezért nem is lesz, csak fotós.

Őszintén szólva én sosem szerettem a videókat, a profi képek számomra sokkal nagyobb értéket képviselnek.

2015. ápr. 10. 09:08
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

Több dolgot kell ezzel kapcsolatban mérlegelni. Egyrészt, hogy fontos-e számodra, képvisel-e akkora értéket, hogy fizess érte. Másrészről ha már fizetsz érte akkor érdemes valóban jó szakemberre bízni (a százezer forint körül dolgozó vállról indítható kamerával bohóckodó informatikatanárok nem ilyenek). Érdemes lehet végiggondolnod, hogy egy cinematográfusra (esküvői filmkészítő) bízd a dolgot. Ez azt jelenti, hogy film jelleggel, a történetmesélés (storytelling) eszközeit használva, egy rövidfilmet készít az esküvőről (pár percbe sűrítve). Ez jól kezelhető és a rokonságnak sem kell végigszenvednie a 3 órás videót. Viszont cserébe nagyjából a fotóssal megegyező összegbe kerül ez a szolgáltatás (150.000Ft-tól a csillagos égig).

Még egy dolog: A rokonok videózása egy dologra lesz jó: zavarni fogják a fotóst. Tapasztaltból mondom, hogy ahol valóban profi filmes kolléga van, azt észre sem lehet venni, de amikor a rokonok felének ilyen-olyan képrögzítő eszköz van a kezében az nem csak illúzióromboló, de a fotós munkáját is ellehetetleníti/megnehezíti.

Nálunk nem lesz filmes/videós mert fotósként számomra a fotós volt a legfontosabb (a menyasszony személye után, természetesen) és a párom is egyetértett abban, hogy nem szeretne mozgóképrögzítést, de véleményem szerint ha valamit csinálsz, csináld rendesen. A félmegoldásokkal csak a baj van. Vagy bízd profira, vagy kérd a rokonokat, hogy hagyják dolgozni a fotóst.

2015. ápr. 10. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!