Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 75 fős esküvőre (ebből 10...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

75 fős esküvőre (ebből 10 gyerek) elég 40 liter bor?

Figyelt kérdés
15l fehér, 15l vörös és 10l rosé?
2015. ápr. 9. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire isznak,mert nálunk pl majdnem mindenki autóval jött vagy aki nem az meg nem ivott, így szinte semmi alkohol nem fogyott!
2015. ápr. 9. 11:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet megmondani, azt is tudni kellene, hogy emellett lesz-e sör, és mennyi a borosok, mennyi a sörösök aránya.
2015. ápr. 9. 11:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Kettes, természetesen lesz sör is, de mit tudom én, hogy mennyire borosak, van aki mindkettő, aztán majd a helyzet hozza mit iszik. Ha tudnám ki mit iszik és kb. mennyit, akkor nem lenne kérdéses a dolog :)

Köszönöm.

2015. ápr. 9. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:
A 10 gyereket leszámítva mindenkire jut 6 dl bor (több, mint fél liter). De ha csak a kétharmada iszik a társaságnak, akkor kb 0,8 l jut egy főre. 3-4 pohár bor/fő egy egész estére (gondolom nem csak egy pár órás állófogadás lesz, hanem hajnalig húzódó lagzi). És ez csak a bor, ahogy írod lesz mellette sör is.
2015. ápr. 9. 11:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem meg a haveromnak egy szombat estére tuti elég lenne. :D De azért röviddel is készüljetek. Szerintem elég lesznek ott idősek is, mellesleg nem mindenki szeret inni. Bő fél liter meg fejenként teljesen okés, bőven elég. Egy buliban más lenne, ahol fiatalok vannak, de egy esküvőn rendben van. :D
2015. ápr. 9. 12:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Hiába vannak idősek is, egy lakodalom nem olyan, mint egy átlagos buli, a sok kajálás és tánc mellett többször annyit is megisznak azok, akik isznak rendesen. Ha a bor + tömény mellett döntenék, egy lagzin nekem lecsúszna a 2 liter bor, ami azt jelenti, hogy ha egy hozzám hasonlóra jutna 1 sofőr, idős vagy antialkoholista, már nem lenne elég.

Más kérdés, hogy ha sör is van és sok sörös, akkor elég lehet. (Én is inkább sörös vagyok, de ha bor mellett döntök egy este, akkor nem vagy csak alig sörözök mellette)

2015. ápr. 9. 12:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor 65 fő felnőttről beszélünk.

40/65= 0,61 liter kb.

Fejenként picivel több mint fél liter jut mindenkinek.

De nem is biztos, hogy valaki megiszik ennyit. Valaki meg lehet többet inna, így arányosan elég.

De ezt te is ki tudtad volna számolni :D

2015. ápr. 9. 13:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon sok. Nekem 110 fős lakodalmam volt, és nem emlékszem pontosan mennyi bort vittünk, de szerintem úgy 20 litert. Nagyjából 5 liter fogyott el.

Nyilván nem azt mondom, hogy számold ki, mert azt nem szabad. De ha belegondolsz, most minden felnőtt emberre jut szűk egy palack bor. Nyilván van, aki két üveggel is legördít a torkán (az én lagzim 5 literes fogyasztásáért is főként két-három ember felelt :D ), de nem ez az általános.

Számold végig: a 65 felnőttből szerintem lesz úgy 5-10 sofőr. A maradéknak jó fele szerintem sörözni fog. Az asszonyok java része koccint egyet-egyet valami felesse, aztán 1-2 kupica bort elszopogat.

A társaságodat természetesen te ismered. Ha hatvan huszonéves szőlősgazdát csődítesz össze, akik csak a bort szeretik, és oltári bulizósak, akkor még kevés is lehet, de ha a nagy átlagból indulunk ki, akkor ez rengeteg.

2015. ápr. 9. 15:18
 9/11 anonim ***** válasza:

8:

Nálunk 35 fős lakodalmon pálinkából több fogyott, mint 5 liter, igaz lehet borból fogalmam nincs mennyi, mert a nagyfogyasztók főleg sör + pálinka vonalon mozogtak. De ha boros lett volna a társaság, akkor nálunk is elfogy ennyi fővel a 40 liter bor. Pl. öcsém egyedül benyakalt vagy 10 felest, meg 15 sört, apám is 10/10-et.

Szerintem ha a kérdező társasága fele-fele sörös-boros, akkor épp elég lehet.

2015. ápr. 9. 15:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Ja, nálunk töményből 25 liter fogyott el, anyósom majd leesett a székről, mikor meglátta :D. nálunk is ez volt: a 110-ből kb 40-50 a baráti körünk volt, akik khm... tudnak bulizni. Az elfogyott 5l borból úgy négy a nagybátyám és az egyik haver torkán csúszott le, a maradékot meg az öregek hörpölték el.

Csakhogy egyrészt a többi lagziban ahol voltam, sokkal kevesebb volt a bulizós fiatal, másrészt a partivedelők között kevesebb a boros. Összességében értem amúgy, amit mondasz, ezért is írtam, hogy a kérdező ismeri a saját társaságát: ha csupa borpárti nagyivó jön a lagziba, akkor lehet egyedül csücskös a mennyiség. Átlagot tekintve szerintem nagyon sok.

2015. ápr. 9. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!