Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol szokták tartani az esküvöt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol szokták tartani az esküvöt a lány falujában, vagy a fiú falujában? Mert két külön faluban lakunk és fél ora az átjutás.

Figyelt kérdés
2010. febr. 18. 18:38
 1/8 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy a lányéba.
2010. febr. 18. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Nincs erre szabály, ahol akarjátok, ahol jobban meg tudjátok oldani.
2010. febr. 18. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:

szia!

vidéken régen tartotta magát az a szokás , hogy a "lányos-háznál" volt a lagzi, így tehát a lány falujában. De már modernebb időket élünk, nem botránkoznak meg azon se, ha a fiú falujában van megrendezve.

2010. febr. 18. 18:45
 4/8 anonim ***** válasza:
sőt azon se, ha a két falu között félúton :)
2010. febr. 18. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:
Vannak még ma is olyan vidékek,ahol külön tartják a lányos és a fiús háznál.A menyasszony a fiús háznál van,és éjfélkor mennek oda a lányosház vendégei.
2010. febr. 18. 18:48
 6/8 anonim ***** válasza:

igen, úgy "szokás", hogy a lány falujában van a lakodalom!

mi is 2külön helyen laktunk a párommal, de ezt úgy oldottuk meg, hogy a polgári kint a vendégházban volt, ahol az esküvő is, a templomi meg ahol én laktam!

mi is kocsikáztunk egy keveset, de én nagyon élveztem!:-)

2010. febr. 19. 09:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Ellenvetésem van.

Régen a fiús háznál volt a lagzi. Tudni illik, mikor megtörtént a kikérés, ez az esküvőre menetel előtt volt, mikor a fiúsház előljárói a vőlegénnyel a menyasszony házához mentek, és a vőfély segítségéve kikérték a menyasszonyt. Ettől a pillanattól fogva a menyasszony már nem ahhoz a házhoz tartozott. Az esküvő utána az ifjú pár a vőlegény otthonában ülte a lakodalmat, a menyasszony rokonai pedig a menyasszony házánál ünnepelt, tulajdonképpen az ijfú pár jelenléte nélkül. (nagyrészt gazdasági oka volt ennek, ki-ki annyit evett ivott és annyi vendéget hívott, amit az ő pénztárcája megengedett) ezáltal nem volt probléma, melyikőjök mennyi pénzt ad a lakodalomba, és mennyi vendéget fogad ezért.

Éjfél előtt fölkerekedtek és meglátogatták a fiús háza, és a menyasszonytánc idejére együtt volt a két vendégsereg, majd visszamentek és tovább tartott az eszemiszom.

2010. febr. 19. 09:44
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. nekem mindegy h hol lesz a lagzi. de én a saját falum templomában akarom. most a páromnál lakom. szoval ezért kérdeztem.
2010. febr. 19. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!