Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyobb kiadások az esküvőn. Mi mennyibe kerül kb?
Sziasztok!
1év múlva lesz az esküvőnk.Hamarosan szeretnénk neki állni a szervezésnek.Csongrád megyében lesz,nem nagyvárosban(nem tudom mennyit számít).
Szeretnénk NAGYJÁBÓL átlátni a nagyobb kiadásokat,hogy mennyibe kerülnek.80-90fő lesz.
Hálásak lennénk ha válaszolnátok pár kérdésünkre.:)
1.)Terembérlés mennyi?Tányér,étkészlet benne volt?
2.)Dekoráció?Virág?Ilyesmit szeretnénk,csak fehér-krémbe.
terem: [link]
csokor: [link]
autódísz(+kevés virággal): [link]
3.)Fotós és videós?
4.)Zenész/zenekar?
Köszönjük előre a válaszokat.:)
(remélem a képek jók,megnyithatók)
Hat ez annyira az igenyeitektol függ... Lehet fotóst találni 30-ért, meg 230-ért is. A normalis de még nem elszállt fotósok 150-180 korul mozognak. Zenekar dettó, függ attól hány tagú, mennyire felkapott. Nekünk a zenekar 200 volt.
A dekoráció 100, a torta 40, a ruhám 120
Teremberles nem volt, mert egy csárdában voltunk, de kertem olyan árajánlatot is, egy termet adtak volna 100-ért +erre jött volna ra minden más. Persze rohadtul nem mindegy megint, hogy a művelődési házban bérlés vagy egy kastélyban...
erre a kerdesre max masok a tapasztalataikat fogjak tudni megirni, de annyira valtozekony lehet ez, hogy erdemesebb nem erre hagyatkozni. szamit, hogy videken tartjatok, de persze nem mind1, hogy videken hol ? mert videken is van " kiskastely " meg van olcsobb hely is termeszetesen.
pest megyei faluban ( nem olyan tavol Pesttol) egy 150 fos lagzi zenekarral , rengeteg etellel, diszitessel, kb mindennel egyutt nagyjabol 1.500.000 ft kornyeken mozog, mert kb 10-12e Ft / fo a menu az egesz napra. ( ebbol szoktak kedvezmenyeket adni x fo utan / x mennyiseg utan / stb)
Az esküvőben a legnagyobb tétel a vacsora és az ital.
Vacsora, éjféli vacsora és italfogyasztás étteremben 10-13 000 ft/fő. A ti létszámotoknál ez körülbelül 1 millió forint.
Ha az étterem saját termét használjátok, akkor nincs terembérlés, meg étkészlet bérlés (illetve bele van építve a fenti 10-13 00 forintba a pincérek bérével együtt)
Ha általatok választott helyszínről van szó, és nem az étterem saját termében tartjátok, akkor a bérlés 30-120 000 közt változik.
Dekoráció: Ha dekorossal csinálod, akkor nekem 1800-2000 ft/fő árat mondtak Szegeden (virág, székszoknya, asztaldísz, főasztal háttér, mennyezet díszítés, stb.)
Mi végül a saját díszítés mellett döntöttünk. Anyagköltség így is kb 400 ft/fő-re jött ki, de ebben nincs benne székszoknya bérlés, mert azt végül ingyen kapjuk. Ha a székszoknyát is fizetni kéne, akkor 750 ft/fő ár lenne, ami nálatok 60-70 000 ft . Ha ti is ebben gondolkodtok, akkor ajánlom őket : [link] jók az áraik és nagyon rendesek, rugalmasak, nem mellesleg szegediek.
Virágos 35 000 ft árajánlatot adott (menyasszonyi csokor, 2 koszorúslány csokor, vőlegénykitűző, tanuknak kitűző, asztalokra virág - főasztal dísz és kocsidísz nincs benne)
Videóst konkrétan nem tudok mert nekünk nem lesz, de a fotóssal közel azonos árkategória. Fotós 50-200 000 ft. Nagy a szórás.
4 fős zenekar 180 000 ft, de kaptam 5 fősre 250 000 ft.ot, illetve egy fő szintetizátorosra 80 000 ft-ot.
Sok boldogságot és jó készülődést ;)
Mi étterembe tartjuk , a menü : leves, sültek , köret , savanyúság . Éjfélkor töltött káposzta , marha pörkölt + korlátlan ital fogyasztás . Ennek az ára: 12.500 Ft / fő
Sütik + torta. : 100.000 Ft( Kb 100 fő részére )
Deko+ virág : 120.000 Ft
Fotó. : 190.000 Ft
Vofely. : 100.000 Ft
Videó. : 100.000 Ft
Nálunk:
Vacsi (étel+ital) 12eHUF/fő
DJ 80eHUF( a zenekarok akiket néztünk 200-300 körül dolgoznak)
Fotós: 340eHUF
Filmes nem lesz akit választanék ha mégis lenne 230eHUF körül dolgozik.
Dekorról még nincs végleges költségvetésünk.
Ezek felsőközép vagy premium kategóriás (vagy oda igyekvő szolgáltatók árai árai, de ennél sokkal lejjebb nem érdemes adni szerintem.
Esküvőfotósként számomra a fotós volt a legfontosabb (azon túl persze, hogy a menyasszonyomhoz ragaszkodtam). ÁllítsÁllítsatok fel egy fontossàgi sorrendet és az alapján haladjatok. Ami a végén van azon lehet kompronisszumot kötni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!