Milyen nagyobb kiadások várhatók a második gyermek születése kapcsán?
Kiságyat venni pl. már nem kell, hiszen az első gyermektől megörökli. Ugyanígy nem kellenek drágább játékok, pl. csúszda, hinta sem. Bútorok, pl. etetőszék sem.
De van Brendon utalványunk, amit nem szeretnék "csak úgy valamire" elkölteni, hanem valami olyasmit szeretnénk venni belőle, amire amúgy is szükség lesz hamarosan.
Mi kellhet?
Igen, a ruhák. Ha azonos neműek akkor is lehet hogy kell, mert ha az egyik téli, a másik nyári, vagy nagy a méretkülönbség, akkor nem mindent tudsz újra használni.
Ha a nagy most költözik ki a kiságyból, akkor neki új ágy.
Testvérfellépő a babakocsira, ha lesz ilyenre szükségetek.
Amit vettem:
Avent cumisüveg szett
Új matrac a kiságyba, új lepedők, plédek
Ruhák ( lányom van, fiú lett a második)
Szoptató párna
Textil pelenka
Törölközők
100.000 ment el ezekre
Csak ruházat kellhet, ha nem azonos évszakban születtek. Én nem vettem a lánynak lányos ruhákat, egy kisbabának kb tök mindegy, hogy rózsaszínű vagy kék body van rajta, úgyhogy a bátyja cuccait hordta, hordja... Ezt-azt meg kaptunk nagymamáktól, innen-onnan, ajándékba úgyis mindenki csajos dolgokat hozott.
A helyedben könyvet, duplot, ilyesmit vennék az utalványból (megvárja az a Karácsonyt a szekrényben is), vagy ha nem sajnálod a pénzt a drága cipőkre, akkor a nagyobbnak télire csizmát, ilyesmit. Esetleg ha nem gyógyszertárit használtok, akkor babakozmetikumot, sampont, fürdetőt. Szerintem nem érdemes csak azért kiadni pénzt, hogy a második gyerek is "újat kapjon".
Vagy vegyél egy hordozókendőt, nagy segítség lesz, ha két szabad kezed marad a nagyobbik gyerkőchöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!