Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen köszönőajándékot tudok kihozni kevés pénzből. Valamivel szeretnék kedveskedni, de nem szeretnék erre sokat költeni. Pl. Valami süti egy kis tüllbe csomagolva?! Milyen süti "áll el", hogy előző napokba is meg lehessen sütni?!
házi csoki
nagyon egyszerű és isteni finoman lehet fűszerezni :-)
1dl vízben belefőzöl 500g cukrot
majd felolvasztasz benne 10dkg kakaóvajat
ha egyenletesen elkeverted akkor mehet bele 50g 20% (holland vagy más) kakaópor
ha ezt is simára van keverve akkor mehet bele a fűszerezés
pl mazsola, mogyoró, mandula pirított dió, kandírozott vagy asztalt gyümi, vagy darált kv és narancshéj, fahéj, szegfűszeg
bármi amit gondolsz
ha ez is elkeveredett akkor megy bele 500g zsíros tejpor
gyorsan kell keverni mert hamar összeáll
boríts bele egy kibélelt tepsibe(vagy bármi más formába) és jó alaposan nyomd bele és hagyd hűlni forró késsel tudod felvágni szépen
de akár kisebb pl muffin formákba és belenyomhatód és akkor kihűlés után csak csomagolni kell :-)
kicsi lángon kell összefőzni
ha minden kéznél van akkor olyan 20-25 perc
ha sima alap csokit csinálsz akkor tedd át vízgőz fölé és temperatáld át, ekkor selymesebb állagú lesz
de szerintem jobb ha olyan durvább az állaga :-)
másik ötlet a bonbon :
veszel valami finom csokit - simát - ne milkát vagy bocit mart az túl édes gej???
akár ét vagy tej vagy fehér is lehet
vízgőz felet megolvasztod és a bonbon formába belekened
nyomkodj bele mogyit mandulát aszalt gyümit pirított diót vagy mást
hagy hűlni és lehet csomizni :-)
karácsonyra ét és fehércsoki keverékes bonbon volt mandulával - imádták
külön olvasztod fel a kettőt majd a bonbon formába felváltva csorgatod bele .-)
mind a kettő gyors és saját ráadáskép olcsón meg lehet csinálni :-)
Hát nem tudom... Nálunk mire a vendégek odamennek minden asztalon mindig kint van már az édes és a sós sütemény is. Most találni mindenki egy muffint vagy egy mézeskalácsot a tányérjában. Szerintem max. röhögnének rajta, hogy mekkora fäszság.
Felesleges a köszönőajándék. Mit köszönsz nekik? Hogy eljöttek és részt vesznek? Arra otta teljes menü, pia, torta, sütik, szórakoztató zene stb.
Ehetőn kívül minden mással különben is úgy van mindenki, hogy mégegy haszontalan giccses lom, amit rakosgathat ide-oda, az ehető meg olyan, hogy minek, mikor hülyére zabálja mindenki magát a sütikkel, kajákkal?
#11: Ezek nagyon jó receptek! a bonbon a kedvenc eddig :D És azt pár nappal hamarabb is meg tudom csinálni!
#12: Szerintem még árba az is beleférne nekünk is! Mert a nyomtatást melóhelyen meg tudom oldani! :P
#13: Lehet neked van igazad, de egy falat csokit szerintem mindenki meg tud enni, ha meg nem szereti odaadja egy gyereknek! Lesznek sokan :) És a köszönőajándékot a névkártyával egybe szeretném!
Szerintem ne süti legyen, mert gondolom amúgy is lesz mindenféle sütemény, torta, édesség. Nem fogják már tudni megenni, és úgyis elfelejtik hazavinni.
Én csak olyannak látom értelmét amit ott helyben fel tudnak használni. Nálunk gyomorkeserű volt (férfiaknak), mini legyező (nőknek), buborékfújó (gyerekeknek).
Aki akarta hazavitte emlékbe, aki nem, vagy elfelejtette, az csak ott hasznosította, de egy sem maradt kibontatlanul az asztalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!