Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy 650 fős esküvőre milyen kaja illik? Amiből sok kijön.
Cég felfogadásat nem rendezvényszervezőre gondoltam, hnem cartering..
Nincs olyan hely,vagyis nem tudok róla, ahol saját maguknak lenne ekkora kapacitásra konyha, egyszerre.. Mert csúsztatva igen...
Symat leszólták, amikro én voltam céges rendezvényen minden isteni volt.l ez is a cartering cégen múlik szeribtem..
Ami a legfontosabb, hogy jő vőfélyetek legyen, ekkora lagzihoz kell..
A jó vőfély nem csak versel, és paradézik, ha összefogja a csapatot(már amennyire 650főt lehet. Már ezekre a kérdésekre is válaszol, ha kikéritek a vélemenyét, amit itt feltettél.
Segít a. Bakik kerüléséven, és van fekete listája a szolgáltatókról..
Mikor lezs a nagy nap?
Egyébként neked milyen elképzelésed van?
Mert az sem mindegy...(sőt)
Mert írhatom a bográcsos ételet, vagy az egyfélét, hogy ne kelljen 100-szor tálalni, mert sátrasban gobdolkodom..ahol a svédasztal nehezen kivitelezhető
Miközben te symaban, kongresszusi kp-ban vagy ehhez hasolő helyben gondolkodsz
Ételbn és stílusban is a hagyományok fele, vagy a modernebb reform fele hajlotok-e?
Most az van bennem,hogy én szerveztem magunknak már100főt és segítek épp egy 150fős lagziban, és tudom mivl járt..hát 650 az..már a gondolattól is kettéáll a fülem..
1. Én tuti esküvő/rendezvényszervezőt fogadnék. Munka mellett szerveztem az 50 fős esküvőmet, hozzáértés nélkül, hát én ez alapján már egy 200 fős lagzit sem vállalnék be...
2. Svédasztal, más szóba se jöhet szerintem. Ennyi embernél annyi mindenre kell figyelni, hogy azt tálszervizes megoldással sem lehet kiküszöbölni: ételallergiák, cukorbetegek, egészségügyi okokból diétázók, vegetáriánusok. Lehet mondani, hogy egyenek köretet/salátát, de egy ekkora tömegben kb. 80-100 ember tuti érintett valamelyikben a fentiek közül, ami máshol egy teljes násznépet jelent... Szóval az a megoldás, hogy legyen pörkölt tésztával, eleve kiesik.
3. A svédasztalos tálalás nem jelenti azt, hogy egyetlen tálalóasztal lenne! Akár 8-10 pult is elkelhet, a terem beosztásától függően. Én ezért is kérnék fel rendezvényszervezőt, mert megfelelő méretű helyet találni önmagában nehéz feladat, de emellett kell egy olyan cateringes cég is, ami megfelelő színvonalon le tud bonyolítani egy ekkora rendezvényt. Tapasztalat nélkül nehéz lehet ezt kiválasztani.
4. Minden másban is érdemes lesz nagyban gondolkodni: nem lesz elég egy fotós, legalább 2-3 kell ahhoz, hogy a násznépről is készüljön elegendő kép, ne csak rólatok. Videós úgyszintén, egy csapatot kellene megbízni 3-4 kamerával, asszisztensekkel felszerelve. Lehet, hogy a vőfély/ceremóniamester is asszisztenssel érkezik, mert ennyi embert nehéz terelni.
5. Gondolni kell a lagzi mellett a szertartásra is. A helyszín kiválasztásánál azt is figyelembe kell venni, van-e a közelben akkora templom, ahol elfér mindenki, már ha szeretnétek egyházi esküvőt. Azt is meg kell tudakolni, a helyi anyakönyvvezető kimegy-e az adott helyszínre szertartást tartani, mert hát máshol nem nagyon fér el ennyi ember, mint a lagzi későbbi termében...
Mindenesetre hajrá, ne hagyd magad lebeszélni, ha ez a szívetek vágya. A lényeg, hogy ne sajnáljátok a pénzt profikra, mert ez már egy hatalmas rendezvény, nem tudja egy amatőr lelkes menyasszony kézben tartani a szervezést.
Hát az lehet :)
Az jutott még eszembe hogy mindenképp érdemes lenne előre megírni az időpontot és a helyszínt és egy adott dátumig visszajelzést kérni hogy jönnek-e és hány fő. Amúgy is akad kb 10% aki nem jön, nálatok ezt mindenképp fontos lenne tudni a terem mérete és az ételrendelés miatt. És elképzelhető hogy az átlagosnál többen lennének akik nem mennek (én legalábbis egy távoli ismerős esküvőjét valószínűbb hogy kihagynám (anyagi okból vagy más elfoglaltság miatt), a 650 főből meg max 200 lehet a közeli ismerős, persze ha nem akkor mindegy).
"A tányérszervízes szintén nem szerencsés, mert akkor kéne vagy 100 felszolgáló. "
Így is úgy is kell nagyon sok felszolgáló, hogy ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ennyi emberrel a tányérszervíz a legkényelmesebb, mert eleve rengeteg hely kell és ahhoz, hogy kényelmes legyen a svédasztalozás, ahhoz még óriásibb hely kéne és nehezebb lenne azt is megoldani, hogy mindenkinek jusson minden, ne az legyen, hogy egy helyen lerabolják a csirkecombot, míg a terem másikvégében, meg a krumplit fosztották ki, csirkecomb meg van.
Amíg valaki nem járt olyan esküvőn, ahol max. 10 ember jut egy felszolgálóra, az nem tudja a különbséget, de a normális az lenne, hogy ha kiürült egy pohár már töltik is, ha befejezted az étkezést a tányér és evőeszköz már ott sincs, csak kigondolod, hogy valami kéne, már ott is vannak. De az átlagos esküvőkön ez úgy szokott kinézni, hogy fél órát ül az ember a szennyes edény fölött az asztalnál, éjfél felé már úgy kell könyörögni egy tiszta pohárért vagy kanálért, hogy valaki hozzon már, ha kifogyott az italod, akkor meg vagy magadnak öntesz a meg melegedett üvegből, ami az asztalon maradt, vagy vársz 15-20 percet egy felszolgálóra, már ha nem felejt el visszajönni, mert még másik 22 vendég is kért tőle valami teljesen mást. Svédasztalnál is ugyanúgy kéne a sok felszolgáló, attól, hogy esetleg nem az a szokás, mert hiába helybeviszed magadnak a kaját, az itallal foglalkozniuk kell és el kell hordani a vendégek elől a szennyes edényeket, evőeszközöket folyamatosan, hogy kényelmesen mehessen más fogásért, és nem 3-5 félét kelljen végig ennie egy tányérról, egy evőeszközgarnitúrával, vagy ne az legyen, hogy 10 percen belül már nem férnek az asztalnál a sok ott maradó tányér stb. miatt. Nálunk svédasztalos formában volt 70 emberre 11 felszolgáló és kellettek is, nem volt olyan, amelyik csak lézengett volna..
,,Amíg valaki nem járt olyan esküvőn, ahol max. 10 ember jut egy felszolgálóra, az nem tudja a különbséget..."
Hú, ez nagyon-nagyon igaz! Egy olyan esküvőn voltunk, ahol tényleg minden klappolt, azóta is azt tartom vendég-szemmel a legjobbnak, amin valaha részt vettem. Tényleg folyamatosan vitték el a koszos tányérokat, kínálták a borokat, üdítőket. Sőőőt, a pincérek ismerték a borokat, amiket felszolgáltak, tudtak tanácsot adni, melyik savasabb, melyik édesebb, melyik erősebb, kinek-kinek igénye szerint. És mindez egy vidéki város szállodájában, nem is valami flancos helyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!