Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőre/lagzira alkoholistát?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőre/lagzira alkoholistát?

Figyelt kérdés

Közeli családtag alkoholista, azaz elvileg "leszokott", de ez nála nem egy biztos dolog. Viszont meghívni meg kell, mert a viszonyunk teljesen jó, de a lagzin, ahol folyni fog az alkohol rendesen, nem tudom, mit lehetne vele kezdeni. Gondoltam rá, hogy megmutatjuk a pincéreknek, és ha alkoholosat kér, akkor valami hasonló kinézetű, de alkoholmentes dolgot kapjon (bor helyett áfonyalé, sörből alkoholmentes, ilyesmi), de nyilván nem buta ember, megoldja, ha úgy adódik.

Most ilyenkor mit lehet tenni? Elvileg azt mondják, még absztinenseknek is rossz látni, ha csőstül jön az alkohol, hát még valaki esetében, akinél elég valószínű, hogy a "40 napja tiszta vagyok" kijelentések csak a mi megnyugtatásunkra szólnak. De csak és kizárólag ezért kizárni a lagziból... Megromlana a viszony, és biztos sértődés lenne a vége, na meg mi is szeretnénk ott látni.

Javaslatok? Megoldás? Létezik egyáltalán?

2015. márc. 5. 18:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
63%

#6: Ha jól ismersz valakit, egy pillanat alatt meg tudod állapítani, ha részeg, akár telefonon keresztül is. Elbicsakló nyelv, túlzott, amúgy rá nem jellemző érzelmesség, önsajnálós számok Facebookon, sorohlatnám. Ha meg "ránézel", mégis mit gondolsz, mit tudsz tenni? Látszik, hogy sosem volt még senkid, aki ezzel küzd. Hiába szereted és törődsz vele, ha nem akarja, akkor semmit nem tehetsz. Ha leordítod, csak azt éred el, hogy agresszív legyen és ellökjön magától. Ha erőszakkal megpróbálod elvenni tőle a piát, akkor is ez lesz, és úgyis szerez másikat, ha akar. Sem a felesége, sem a gyereke, sem az anyja nem tud segíteni rajta, csak saját maga. Szerintem ha a külvilág felé azt akarja közvetíteni, hogy ő már abbahagyta, akkor ilyenkor az a legjobb, ha úgy teszel, mintha nem vennéd észre, hogy ivott. Ha "lebukik", akkor elveszik ez a motiváció, hogy legalább a látszatot fenntartsa.

Az pedig egy teljesen helyénvaló kérdés, hogy egy ilyen helyzetben lévő embert hogy érdemes kezelni egy esküvőn, ami a kevés társadalmi események egyike, ahol nem hogy elfogadott az alkoholfogyasztás, hanem szinte elvárt. Én pl. nem tudom, értelmes válasz engem is érdekelne a kérdésre.

2015. márc. 5. 19:53
 12/19 anonim ***** válasza:
14%
Lesz ott más részeg is, nem csak ő.
2015. márc. 5. 19:54
 13/19 anonim ***** válasza:
14%

11: szerinted mennyire ismerhetik jól, ha 300 nap alatt rá se néztek a rokonra? :D

De igen, totál igazad van, soha nem volt még dolgom alkoholistákkal. Pusztán csak 3al, és mindhárman AAsok is voltak, de így egyiküket se nézték rokonok le.

2015. márc. 5. 19:58
 14/19 A kérdező kommentje:

1. ránéztünk már, személyesen is találkoztunk, tehát nem mondható, hogy nem foglalkozunk vele. Amúgy meg, ha valaki részeg, már úgy igazán, nem csak hogy kicsit ittas, akkor az idegenen is jól hallatszik, nem csak ismerősön. de rajta meg aztán pláne.

2. nem azzal van a baj, hogy lerészegedik, és netalán balhét csinálna. mondjuk, kifejezetten agresszív részeg, tehát nem mondhatnám, hogy túl nyugodt lennék, ha rendesen inna, de alapvetően nem ez a baj. hanem azzal kb dugába dőlne az egész eddigi munkája, kezdhetné újból a teljes bentlakásos, szidós, akármizős procedúrát. két kicsi gyereke van. nem szeretném újabb fél évre teljesen elszigetelni tőlük.

2015. márc. 5. 19:59
 15/19 anonim ***** válasza:
7%

1. A telefon becsapós. Tudod én hányszor gondoltam egyik rokonra, hogy tutira megint be volt rúgva? Aztán hatalmasat tévedtem, amikor oda rohantam hozzá és láttam, hogy dehogyis.

Ettől független lehet ihat, de ha AA-s nemt artom valószínűnek, én továbbra is azt mondom, hogyha így álltok hozzá és ilyen bizalmatlanok vagytok felé, akkor jobb neki is, hogyha nem hívjátok meg.

2015. márc. 5. 20:03
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem a bizalmatlanság a kérdés itt. Telefonon amúgy, ha gyakran beszélünk (nem tudom, a heti alkalmak neked mennyire számítanak gyakorinak) szerintem nagyonis jól hallani, hogy éppenséggel tisztán, éberen mondja a szavakat, vagy elnyújtva, mássalhangzókat kihagyva, gyakorlatilag mintha most tanulna beszélni mondaná. Ráadásul nem egy érzelmes ember, de mikor a telefonban mondja, hogy mennyire "szeetlek" (szándékos r-kimaradás), az azért gyanús.

és azt látom, hogy te a fejedbe vetted, hogy mi lenézzük és megvetjük ezért, de én kérek elnézést, ha nem szeretném tovább nehezíteni a dolgát. alkoholról leszokni amúgy sem egy könnyű dolog, de ha azt látod, hogy mindenki iszik körülötted hajnalig és karnyújtásnyira van tőled is az üveg, akkor aztán főleg nehéz.

2015. márc. 5. 20:07
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem értem.

Azért aggódsz, mert "300 napja tiszta, és dugába dől az egész procedúra, ha az esküvőn berúg." Viszont szerinted alapból nem tiszta 300 napja. Akkor? :D

2015. márc. 5. 20:12
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Jól van kérdező, akkor erősítsd csak az igazadat, gondolom profi telefon marketinges is lehetsz, aztán azért tudod ilyen biztosra, hogy a gyanú az már tuti fix. :D Arról pedig nem én tehetek, hogy nem ismered magadnak be, hogy nem bízol benne. De talán lehet azt se ismered be, hogy egész egyszerűen nem akarod, hogy ott legyen. Csak nem igazán értem, hogy és hol itt a probléma, akkor nem kell meghívni. Mint írtam neked is, de neki is sokkal jobb. Deha éreztetni akarod vele, hogy megbízhatatlan, alkoholista a legjobb úton haladsz afelé, hogy az is legyen.
2015. márc. 5. 20:14
 19/19 anonim ***** válasza:
41%
Mindenesetre jól írták..., rajta kívül mindenki más is részeg lesz. A többit meg hagyjuk, hogy úristen elvesztheti a gyerekeit. Bakker, egy felnőtt emberről van szó, nem egy kis csitriről, aki ne bírjon helyesen dönteni.
2015. márc. 5. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!