Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan beszéljek erről a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan beszéljek erről a menyasszonyommal?

Figyelt kérdés

Június végén lesz az esküvőnk. Már teljesen föl van pörögve, nagyon benne van a szervezésben. Viszont az van, hogy ő kb háromszor annyit keres, mint én. Emiatt nem vág föl, meg nem néz le, meg semmi, soha nem is volt az a költekezős fajta. De most az esküvőre rengeteget költ. Eredetileg arról volt szó, hogy felesben fizetjük, de egy idő után előállt azzal, hogy neki van sok megtakarítása, nem akar az esküvőjén szerénykedni. Persze az ő nagy napja meg minden, nem akarom én semmitől megfosztani. De most húgom mesélte, hogy emiatt a családban mindenki rólam pusmog, hogy micsoda szégyen ez, meg hogy nem gondolták, hogy kitartott leszek (ez mondjuk nem is igaz).

Hogyan mondjam meg a menyasszonyomnak, hogy egy kicsit vegyen vissza?

2015. márc. 1. 14:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

Miért kellene visszavennie? Telik rá, hát legyen szép esküvőtök.

Függetlenül attól, hogy mi a véleményem az esküvőre való költekezésről, én erősen elgondolkoznék, ha a vőlegényem ilyen béna indokkal akarna visszahúzni. Ne húzzon vissza, inkább örüljön és segítsen a szervezésben, hogy boldognak lásson.

Ott rontottátok el, hogy a pénzügyeket a család orrára kötöttétek. Ha nem tudnának a dolog hátteréről, nem lenne most problémád.

2015. márc. 1. 15:26
 12/23 anonim ***** válasza:
64%
Egyébként a családod szerint mi túlzás?
2015. márc. 1. 15:35
 13/23 anonim ***** válasza:
31%
régi jó magyar szokás szerint a lány családja adja a hozományt, rendezi a lagzit ... tudd be ennek, és ne foglalkozz a rokonságoddal
2015. márc. 1. 15:36
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

Mi lenne ha a család venne vissza?

Beszélj a barátnőddel, de azért nem kellene elrontani az örömét. Megdolgozott érte, azt sem felejtsd el. Beszélhetnél ugyanakkor a családdal is.

2015. márc. 1. 15:41
 15/23 A kérdező kommentje:

A családom elég régimódi sok mindenben, néha felkapódik egy-egy 'ügy', de ez most rosszul esett, hogy ilyen véleménnyel vannak rólam. Pláne hogy szerintem nem szolgáltam rá. Az esküvő részleteit meg onnan tudják, hogy húgom és a menyasszonyom barátnők. Húgom elmondta a dolgokat anyának és így tovább. De most megigerte, hogy többet nem mond semmit el.

Magát az esküvőt én akartam. Nekem ez fontos, hogy így család legyünk. Ő viszont imád szervezni, azt hiszem egy kicsit túlságosan is.

2015. márc. 1. 15:42
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
De szerintük miben túloz a menyasszonyod?
2015. márc. 1. 15:44
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
Most őszintén, honnan tudja a család, hogy az elköltött pénzt ki kereste meg?? Honnan tudják, mióta spórotok rá közösen? Miért kell kiteregetni a pénzügyeiteket, és aztán csodálkozni, hogy csámcsognak rajta? Soha nem fogtok egyformán keresni, ezek szerint ha egyszer közösen vesztek egy lakást, az nem is közös lesz? Én sem értem az "óvodás kora óta erre készül" típusú nőket, de ha megtehetitek, hogy szebb legyen az esküvőtök, nehogy már mások kedvéért mondjon le róla. Hogy pontosan kinek a bankszámlájáról megy a pénz, ahhoz semmi közük!
2015. márc. 1. 16:09
 18/23 Rbomb ***** válasza:
49%
Dőlj hátra dobd fel a lábad az asztalra egy üveg sör a kezedben és élvezettel várd a történéseket.Nem a család mellett ébredsz nap mint nap,nem velük osztod meg a magán szférádat,hanem a pároddal a szerelmeddel.Tehát: Hátra dőlés,sőr,egy cigi ha dohányzol,nagy mosoly az arcodon,esetleg egy vicces oda bökés az asszonynak: -ha már úgy is jobban keresel akkor 10 000 ft egy óra nálam aranyom,azt megcsinálod a fotelban.KIT ÉRDEKEL A CSALÁD VÉLEMÉNYE.A pletykálás előszele mindig az irigység és féltékenység.
2015. márc. 1. 16:27
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Itt a család hozzáállásával van a baj. Ahogy mások is mondták, a vagyon közös, hiszen együtt éltek. Ehhez mindenki a saját képességei szerint járul hozzá. Ma már nem elképzelhetetlen, hogy a nő keressen többet. Az én párom (a nő) körülbelül 20-25x annyit kap egy hónapban mint én.. Eleinte a családban nálunk is ez ment, hogy ő tart el engem. De ez nem igaz, mindketten ugyanúgy dolgozunk, csak neki jobb állása van, mint nekem. Erről egyikünk sem tehet. És nálunk is úgy van, hogy attól mert nekem nem lenne pénzem elmenni nyaralni, azért még csak elmegyünk. Nem ücsörgünk a pénz tetején a kisszobában.. Szóval szard le őket, és hagyd a menyasszonyod hogy megszervezze az esküvőjét. :) Én egyébként ezt ugyanígy elmagyaráztam a családnak is, időbe telt míg felfogták..
2015. márc. 1. 18:36
 20/23 anonim ***** válasza:

19. 20-25x? Nem 2-2.5-öt akartál írni?

Mert ez még akkor is extra jó, ha te minimálbéres vagy, bár semmi nem lehetetlen.

2015. márc. 1. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!