Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jövőre lesz az esküvőnk, de a tanú kérdés már foglalkoztat. Ti hogy oldanátok meg, hogy ne legyen sértődés, kellemetlen helyzet?
Első gondolatom Keresztanyám volt, mindig is jó kapcsolatban voltunk és biztos vagyok benne, hogy várja a felkérésemet.
Mikor Anyukám megkérdezte, kit választanék, azt javasolta, hogy inkább egy semleges személyt válasszak, aki egyik családhoz sem vagy mindkettőhöz tartozik, pl. a Tesómat. A javaslatot azért tette, mert a Szüleim elváltak, Keresztanyum Apa testvére. Gondolkodtam a dolgon, de utóbb kiderült, hogy Tesóm meghallotta a beszélgetésünket és boldog volt a gondolattól, hogy akár még Ő is lehet a tanúm. Ezáltal generálva lett egy újabb "gond", mert egyiküket sem szeretném megbántani azzal, hogy nem Őt választom.
A másik, ami még aggaszt az ülésrend. Ha Keresztanyum lenne a tanúm, nem szívesen ültetném a fő asztalhoz, mert Anyával nincsenek a legjobb kapcsolatban, nem szeretném egyiküket sem kellemetlen helyzetbe hozni. Arra is gondoltam, hogy a fő asztalnál csak a szülők ülhetnének. Akinek van ötlete, szívesen veszek minden javaslatot!
Konkrétan nem javaslat, csak hozzászólás. Nekem a keresztapám volt a tanúm, aki apukámmal nincs a legjobb viszonyban.
Nálunk csak a szülők ültek a főasztalnál, a tesók pedig közvetlen a főasztal mellett, így a tanúm is ott ült. Semmilyen sértődés nem volt belőle.
Nekem a tanúm gondolkodás nélkül az öcsém volt, bár nekem nincs is olyan nagyon szoros kapcsolatom a keresztanyámmal.
A főasztalnál csak mi ültünk és a szülők.
Úgy szokták legtöbbször, h mindkét oldalról ugyanolyan szintű rokon v barát.
Tehát vagy mindkettőtöknek a testvére a tanú, vagy mindkettőtöknek a keresztanyja a tanúja vagy mindkettőtöknek a legjobb barátja a tanúja.
Egyéb esetben tuti sértődés lesz,h pl. férjednek a tesója lehetett, te meg távolabbi rokont, a keresztanyukádat választottad.
Mi csendes kis esküvőre vágytunk, távoli rokonok nélkül - meg is valósítottuk. Össz-vissz 30-an voltak hivatalosak rá, annak a fele rokon, a fele legjobb barát. Egy csodaszép kastélyban tartottuk, nem volt ültetés, mindenki oda ült, ahova szeretett volna, és emiatt semmi gond sem volt. A meg nem hívott rokonság kb 1 évig puffogott, majd elfelejtettek minden sérelmet - nekünk meg nagyon sokat jelent a mai napig, hogy az esküvő nem egy fagyos hangulatú esemény volt, hanem mosolygós, vidám örömünnep.
Úgysem tudsz megfelelni mindenkinek - csak az vezessen, hogy nektek kettőtöknek mi a jó, hisz ez a ti ünnepetek. A többiek meg idővel úgyis megbékélnek.
Nálunk úgy volt, hogy párom a kisebbik bátyját választotta tanúnak (én a helyében tuti hogy a nagyobbikat választottam volna) én pedig mivel 2 kisebb testvérem van, egy húgom és egy öcsém, de mindkettő nagykorú, nem akartam sértődést így egyiket sem kértem fel, hanem a legjobb barátnőm volt a tanúm.
Az ültetésnél nálunk csak mi és a szülők (mindkét részről elváltak, és anyukáinknak új párjuk van) tehát így 8-an ültünk a főasztalnál, a tanúk máshol foglaltak helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!