Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy viselkedjek az esküvőszer...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy viselkedjek az esküvőszervezése közben?

Figyelt kérdés

Nem az én esküvőmről van szó és előre bocsátom nem irigykedek az ő esküvőjére, mivel már 5 év házas vagyok, volt szép nagy esküvőnk blablabla így nincs rá okom.

Szóval legjobb barátnőmről van szó, aki eltalálta, hogy férjhez megy és ugye én legyek a tanúja, meg mint tapasztalt illető segítsek neki az egészben és most ezen pörög állandóan és folyton ezzel nyaggat.

Megmondom őszintén teljesen kivagyok tőle. Egy olyan alakhoz megy hozzá, akivel már 12 éve nyúzzák egymást és én 12 éve hallgatom, hogy milyen rossz ez a kapcsolat, meg milyen húzásai vannak a pasasnak, miket csinál vele (6x megcsalta, kihasználja anyagilag, bunkó vele, agresszív) stb. Már odáig jutottunk, hogy pár éve a meghallgatást és a tanácsadást is feladtam, mert csak engem idegesített, hogy mennyire hülye és hagyja magát kihasználni meg hülyének nézni, aztán nekem sír, meg tőlem kér tanácsot, de falrahányt borsó. Az egyéb cifra dolgok mellett gyakorlatilag többször kerekperec kijelentette, hogy kapcsolatuk halott, csak megszokták egymást, ő egyáltalán nem is szereti (ez halál komoly!!) de mi van, ha nem talál mást, mert nincs sok lehetősége az ismerkedésre meg hát már 30 éves...

Ezt az esküvő-láz előtt két hónappal is elmondta teljesen komolyan. Aztán meg tudta, hogy az utolsó nem férjes barátnőnket is eljegyezték és jövőre lesz az esküvő....

Mivel ugye ismeretségi körünkben ugye már mindenki megnősült/férjhezment már a gyerekek jönnek és szerintem mikor megtudta, hogy az egyetlen kivétel is házasodik, bepánikolt, hogy le van maradva, így most esküvőt akar.

Ami egyébként hagyján, mert aki hülye, legyen hülye, de egyszerűen egyre kevésbé bírok jóképet vágni ahhoz, hogy folyton engem traktál azzal, hogy az isten pénzét is egy olyan esküvőre szórja (mert persze az ő pénzén szervezik) amit meg se kéne tartani, hanem a világ végéig menekülni az ürgétől...

Mit csináljak? Próbáltam eleinte finoman mondani, hogy szerintem ez nem jó ötlet, de mindig megmagyarázza, hogy ez így nagyon jó lesz és amúgy is.

Most legyek tapló vagy játsszam, hogy mennyire örülök az ő "boldogságának"?

2015. jan. 24. 00:49
 1/10 anonim válasza:
85%
Ne segíts neki és kész. Ha felnőtt ember módjára ilyen hülye azon nem tudsz változtatni,főleg,hogy mindent megtettel. Ne segitsd a szervezésben,vond ki magadat,ezzel orlod a legkevesebb idegedet.
2015. jan. 24. 01:14
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Szervezni úgysem neked kell, azt majd ő elintézi,elvégre z ő esküvője!

Segítes neki, nem kell megjátszani, hogy örülsz, csak hagyd! Ha már elmondtad elégszer, akkor úgyis csak fölös kör lenne.

Talán az a típus, ki a sját kárán szeret tanulni!

2015. jan. 24. 03:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy ezen már nem tudsz változtatni azzal sem, ha érezteted, hogy rossz döntés. maximum egy nagyon komoly beszélgetés erejéig együtt érzően, nem támadóan, és kioktatóan megpróbálhatnád megbeszélni vele, hogy biztosan ezt akarja-e?! ha szent elhatározása, akkor szerintem próbálj osztozni az örömében, és elfogadni a döntését. A te feladatod, és felelősséged innentől megszűnik.
2015. jan. 24. 08:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát manapság nem igazán talá az ember hűséges rendes pasit, az biztos...pláne ha nem rossz...

Nekem egy rokonom ilyen. Én ignorálom amenmyire lehet, persze nem teljesen. Ez hatott, már elkezdett dolgozni a problémáin és nem "hisztizik".

2015. jan. 24. 09:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha az én legjobb barátnőmről lenne szó, én megmondanám neki, hogy nem segítek egy olyan esküvő szervezésében, ahol a párja tönkreteszi őt. Nem nézem végig, hogy szomorúan él élete végéig.
2015. jan. 24. 09:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem hallottam még olyan szokásról hogy a tanú feladata lenne az esküvőszervezés.

Nem érdemes belefolyni. Ha tanácsot kér lehet neki adni hogy ti annak idején ezt és ezt hogy oldottátok meg, de átvenni a pártól a szervezést nem szabad.

Úgy látszik a barátnőd csak nem akar lemaradni. Ez a döntése is az ő dolga. Esetleg jóbarátnőként ajánlhatod neki a házassági szerződést ha annyira problémás a kapcsolatuk.

Gondolom azért önti mindezt rád mert muszáj a fájdalmait, sérelmeit, kudarcait kibeszélnie valakinek. A saját szüleinek vagy rokonainak nem tenné , hiszen azt mondanák neki hogy akkor ne házasodjon ha ilyen vele a párja. Ezért maradtál te akinek kiöntheti a lelkét.

Ha terhes neked a dolog mondhatod neki hogy most döntse el kell -e a férfi neki. Ha igen, akkor minden otrombaságával fogadja el hogy őt válassza. Ha nem , akkor mondja le az esküvőt és keresgéljen jobb társat. MOst még van választási lehetősége. Később is van csak nehezebb. Gondoljon bele hogy el tudja-e képzelni hogy ez a férfi a gyerkei apja legyen. A születendő gyereke a legfontosabb ember lesz az életében , most még nem is ismeri azt az erős szeretetet amit a gyereke iránt érezni fog. El tudja -e képzelni hogy annak az emberkének aki számára a legfontosabb jó apukája lesz a párja, vagy rendszeres lesz a lealázás. Esetleg a gyerek előtt lesz lealázva, megbántva ő . Ezt gondolja végig , és döntse el hogy mit akar.

Ha akarja a férfit akkor ne panaszkodjon. Elég ideje volt kiismerni és most készül hozzá kötni az életét. Akkor sok boldogságot nekik!

2015. jan. 24. 21:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Nyilván nem én szervezem meg, de aki nem érti, az nem érti. Egyszerűen mindennel hozzám jön, hogy mi a véleményem róla, jó lesz-e, szerintem hogy, szeirntem mikor, szerintem hol, szerintem melyiket, mit gondolok stb. Én meg azt gondolom, amit leírtam ugyebár.
2015. jan. 25. 18:17
 8/10 A kérdező kommentje:
Egyébként utolsó a családja is pontosan tudja hányadán áll vele, csak ráhagyják. Egyedül a többi barátunk előtte játssza a szép életet.
2015. jan. 25. 18:18
 9/10 anonim ***** válasza:

Úúúúú nekem is van egy ilyen barátnőm. Ez időtájt kb 9 éve nyúzzák egymást a most már vőlegényével, akivel legalább 5x szakítottak, de mindig újra összejöttek, mert a csávó visszakúszott könyörögve. Igaz, hogy kicsit tol is valamit a srác, meg néha megveri a barátnőmet, továbbá maximálisan élősködik rajta, de azért a marhája boldogan igent mondott. Annak a ffinak, akit amúgy kb. 2 éve a rendőrségen fel is jelentett, mert kőkeményen zaklatta, és félt tőle.

Komolyan erre mit lehet mondani? És a lány anyját se értem, hogy ezt szó nélkül végig nézi... Nagy az isten állatkertje, kár, hogy kicsi a kerítés. Nem tudom, mi kéne a barátnőmnek, hogy végleg kitegye ennek a nemistudomhogyhívjam-nak a szűrét! De szerintem akkor eszmélne csak fel, ha agyonverné a kedves vőlegényke, csak, hát akkor már késő lenne.

Nem. Én ebben nem veszek részt. Az utolsó szakításuknál megmondtam, mikor a feljelentés is volt, ha még egyszer visszafogadja én leveszem róla a kezem... Le is vettem. Kedvesen gratuláltam az eljegyzéshez. Szerintem én mindent megtettem, de, aki nem hagyja, azon nem lehet segíteni :(

2015. jan. 25. 20:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Lehet nem a házasságra vágyik, hanem az esküvőre. A készület, maga a buli, a felhajtás kell neki, ha erre nincs partnere, akkor lehet, hogy könnyebben szétmennek.
2015. jan. 28. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!