Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek hogyan viselkedjek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogyan viselkedjek azokkal, akik nem jönnek el az esküvőmre?

Figyelt kérdés
Két hét múlva lesz az esküvőm, de egyre többen jelzik, hogy nem tudnak jönni. Már a sírás kerülget. Úgy érzem a barátaim nem szeretnek, pedig én mindenkinek az esküvőjére szívesen mentem. Már olyan híreket is hallottam, hogy van aki azt gondolja csak a formaságok miatt hívtam meg, pedig egyáltalán nem. Hogyan tudnám jelezni ezt, vagy mit tegyek. Kétségbe vagyok esve:(
2012. máj. 3. 03:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos manapság sokan a költségek miatt nem mennek el! ha engem meghivnának, akkor én is elgondolkoznék, hogy tudnék-e valami ajándékot vinni! Persze tudom, hogy nem azért hivod meg őket, de ez is szerepet játszhat! Ha nem mennek el, ne szomorkodj, örülj a párodnak és annyi! De utána ne mutass haragot, sőt meséld el, hogy milyen jól sikerült! Sok boldogságot nektek! :)
2012. máj. 3. 04:55
 2/27 anonim ***** válasza:
89%
kérdezd meg mi az oka, hogy nem jönnek.
2012. máj. 3. 06:29
 3/27 anonim ***** válasza:
70%

Én is több embert ismerek,akik nem mennek el vagy nem szívesen egy lakodalomra. Egy vacsora kedvéért nem akarnak néhány heti kaja pénzüket kifizetni.

Aki nagy lagzit tervez,az gondolhatna erre is. Nem mindenki milliomos.

Ha csak a szertartásra hívtad volna meg,akkor biztosan elmentek volna. A házasságkötés fénypontja az esküvő,nem a lakodalom.

Felénk ezért szokás,hogy az ismerősöket,munkatársakat,barátokat csak a szertartásra hívják meg. A templom pedig tele van a vendégekkel.

2012. máj. 3. 06:59
 4/27 anonim ***** válasza:
84%

Az írod, az esküvőre nem mennek. Az esküvő = szertartás.

Oda még mindenki elmehetne minden anyagi teher nélkül, az valóban ciki, ha még oda sem mennek el.

Ha a lakodalomra nem mennek, annak lehet oka az anyagi oldal, de attól még az esküvőre elmehetnének. Erre azért célszerű lenne rákérdezni, mert valóban nem mindegy, hogy a lakodalomnál hány főre készülsz, ill. aki távolmarad, az mivel menti ki magát.

2012. máj. 3. 07:12
 5/27 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen megértem a problémádat. Ugyanebben a cipőben járok én is. Nekünk most szombaton lesz az esküvőnk, 50 fős volt tervezve mára maradtak 24!!!-en :( én is nagyon el voltam szomorodva és el is vagyok, a fejemben még az esküvő lemondása is járt. De nem mondjuk le. Mint egy igazi lagzi lesz, vőféllyel, mindennel, de jóval kevesebben...Remélem így is nagyon jó lesz...Fel a fejjel, engem már megnyugtattak a többiek, hogy ne törődjek vele, nagyon jó kis buli lesz így kevesen is :)
2012. máj. 3. 07:40
 6/27 anonim ***** válasza:
91%

Eszetekbe ne jusson lemondani a saját esküvőtöket csak azért, mert egyes emberek nem mennek el oda!

Nem a buli kedvéért esküdtök, az életetek alapjait rakjátok le!

Majd kialakul, kis esküvő is lehet "nagy buli"!

2012. máj. 3. 07:46
 7/27 anonim ***** válasza:
78%

Azért én még a helyedben, a számomra különösen kedves embereket telefonon felhívnék és elmondanám nekik, hogy gondolják meg, mert ez neked rosszul esik.

Persze megértéssel kell lenned, meglehet, hogy a közvetlen családjukban, rokonságukban esetleg az idén ballagás lesz, amit valóban nem mondhatnak le. Ma már egy olyanra elmenni, és anyagilag helytállni, sem kis feladat sok családnak.

2012. máj. 3. 08:05
 8/27 anonim ***** válasza:
92%

Nekünk is most lesz az esküvőnk júliusban. A minap hallottam a zöldségesben, h egy középkorú nő mesélte az ismerősének, h ők két lakodalomba is hivatalosak a nyáron, micsoda csapás, rámegy az uborkapénz, a semmiért dolgoznak egész nyáron. A másik azt mondta, nem irigyli a helyzetet.

Én meg arra gondoltam, milyen jó, h csak két tanúval esküszünk, senki nem fogja szidni a fejünket,hogy milyen kiadásokba kényszerítjük. A családom nem gazdag, tudom, h az utolsó pénzüket kellene erre összekaparniuk és nem akarom h bárki rossz szájízzel vegyen részt egy eseményen, ami csak nekünk fontos. Manapság már nem öröm, ha esküvői meghívót kap az ember.

2012. máj. 3. 08:29
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Nézd, ez az egész RÓLATOK szól, kettőtökről. Minden más csak körítés. Természtes, hogy vannak emberek, akik nem tudnak eljönni az esküvőtökre. Meghívtad, megköszönte, de lemondta. Még csak indokolnia sem kell, ha nem akarja. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért nem megy el valaki, akit meghívtak egy esküvőre. Gondold csak el, hogy akinek nincs pénze, és szívesen ment volna egyébként, de nem megy, mert nem mehet, milyen pocsékul érzi magát a szegénysége miatt, és ha ezt még magyaráznia is kéne...

Én nem tudtam elmenni az unokatesóm esküvőjére, ahova nagyon szerettem volna elmenni egyébként, mert nagyon kedvelem őt. Beteg vagyok, jó ideje, olyan problémával, amit nem szívesen teszek ki az ablakba, és csak lassan gyógyulok. Nekem eleve kész tényeket vágtak a képembe: üzentek egy harmadik féllel, akit csecsemőként láttam utoljára, hogy "HA biztosan megyek, AKKOR küldenek meghívót". Hát köszi. :( Ma is nagyon fáj, hogy rosszul reagáltam, és én lettem a feketes&ggű Mrs. Rongyrázósnál, a nagynénémnél, akinek csak a pénz számít.

Van ám ilyen is.

2012. máj. 3. 08:34
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk szűk körű volt az esküvő (szülők, testvérek). A fehér ruhás lakodalom nekem túl formális, így bár belefért volna, az én kérésemre inkább egy bulit csináltunk a barátoknak, kikötve, hogy nem ajándékra megy a dolog, maximum egy üveg italt hozzanak, ha szeretnének valamit (amit úgyis elfogyasztanak majd), egyébként csak két cuppanós puszit kértünk.

Így is sokan nem tudtak eljönni, mert közbejött valami, stb. Nem hiszem, hogy emiatt kevésbé szeretnének, mert a mindennapokban kimutatják a törődést, akkor így jött ki.

Szóval indulj ki abból, hogy még egy sima buliba se tud mindenki elmenni, ez a rendezvények sajátossága.

Mi eleve úgy béreltünk termet (a lakás túl kicsi lett volna), hogy a meghívottak kb felével számoltunk, mert nagyjából ennyien szoktak lemorzsolódni. Kellékeket is eszerint vásároltunk és nagyjából jól számoltunk, kb a meghívottak 60%-a jött el.

2012. máj. 3. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!