Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek hogyan viselkedjek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogyan viselkedjek azokkal, akik nem jönnek el az esküvőmre?

Figyelt kérdés
Két hét múlva lesz az esküvőm, de egyre többen jelzik, hogy nem tudnak jönni. Már a sírás kerülget. Úgy érzem a barátaim nem szeretnek, pedig én mindenkinek az esküvőjére szívesen mentem. Már olyan híreket is hallottam, hogy van aki azt gondolja csak a formaságok miatt hívtam meg, pedig egyáltalán nem. Hogyan tudnám jelezni ezt, vagy mit tegyek. Kétségbe vagyok esve:(
2012. máj. 3. 03:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%

Nekünk is volt ilyen. Nagynénémék nem jöttel el. (gondolkodtam, adjunk-e nekik meghívót, mert ők aztán nagyon zsugoriak) de adtam, mert ha nem adok, az is baj, ha adok az is baj. Szóval a kisebbik rossz, ha adok, és lemondják. Hát nem is jöttek el. Bevallom, azért másnap egy telefonra számítottam, hogy beteg lett hirtelen, de az sem. Szóval erről ennyit. Persze, a telefon is drága, mindig nekünk kellett hívni őket. De amikor én segítettem, az jó volt, hogy a lerobbant kocsijukhoz szerelőt hívtam, őket meg hazavittem éjjel, a 6. faluba...

10.000 Ft nem vágta volna földhöz őket, ha meg megkérdezik, mit vegyenek, mondtam volna olyat, ami 5000 Ft-ból kijön. Ha azt mondják, nincs pénzük, akkor azt is megértem, nem erről szólt az egész. De hogy még fel sem hívjon, és utólag ne kívánjon valamit, vagy mentse ki magát... De végül is mindig ilyenek voltak, ami ingyért volt, az mind kellett, persze mindig tőlünk.... Azóta nem is beszéltünk velük.

2012. máj. 3. 09:16
 12/27 anonim ***** válasza:
88%

Ha engem idén meghívnának egy esküvőre, 90% hogy nem mennék el. Nem azért, mert nem kedvelem azt aki meghívott.

Egyszerűen nincs mit felvennem, páromnak sincs, nincs pénzem elmenni fodrászhoz és kozmetikushoz, és hát ugye illik vmennyi pénzt vagy ajándékot adni, erre sem telik.

Örülök annak, ha meg tudunk élni.

2012. máj. 3. 09:20
 13/27 anonim ***** válasza:
84%
A 9.20-as pont a gondolataimat írta le. Én sem örülnék egy esküvői meghívónak. Mert akkor jön az, hogy jelenleg nincsen olyan ruhám amit felvehetnék, sőt olyan cipőm sem, és nem szeretnék tervezetten kívüli fodrászt fizetni. A nagy lagzit tervezők ezt átgondolhatnák azért. Szerintem ne ess kétségbe, nem azért nem mennek mert nem szeretnek. Én örülök, hogy a mi esküvőnkre két tanúval mentünk és nem volt lagzi. Nagyon jó volt!
2012. máj. 3. 10:52
 14/27 anonim ***** válasza:
48%
nekünk is sokan lemondták, bár nekünk rokonok. Mind unokatestvér részemről és a vőlegényem részéről is. nekünk még 4 és fél hét van, de már most úgy vagyok vele, ahogy ők, úgy mi is. Elhiszem, hogy kevés a pénz meg minden, és nem mintha nem jönne jól a pénz, de csak annyit kértünk, hogy jöjjenek, de nem. pedig több, mint 10 hónapja tudják. Hát akkor majd mi is így állunk hozzá.
2012. máj. 3. 11:17
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

Azok akik sírnak, h nincs pénz kozmetikusra, fodrászra, és nincs olyan ruha, hooogy... azoknak szeretném elmondani, hogy ha TÉNYLEG családi, és baráti összejövetel van, akkor egy elegáns fehér felső, egy szép nyaklánccal, fekete szoknyával is tud szép lenni, továbbá hajkérdésben ott van ezer másik lány, mindenki tud segíteni a másikon, meg azért ha már fehér-fekete szerelést nem akarunk felvenni, akkor biztos van olyan barátnő, aki tud kölcsön ruhát adni. Továbbá az ajándékozásnál - sajnos mostanában - teljesen elkorcsult a világ. Nem az a lényeg, hogy mennyi pénzt adsz, nem azért van egy barát meghívva,hogy egy lakás árát perkálja bele a kalapba, hanem, hogy együtt legyenek, és vígadjanak azon, hogy éljen az ifjú pár.

Szerintem.

Néha az emberek többet gondolnak bele, mint amit a másik elvár. :D Teszem én is ezt sokszor! :)

2012. máj. 3. 11:20
 16/27 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Tudom, hogy kezdek pszichopata lenni az esküvőm miatt, de az a helyzet, hogy az ajándékok nem lényegesek a nagy nap szempontjából. Sőt igazából a megjelenés is teljesen lényegtelen lenne, csak itt lennének velem, akiket szeretek.

Ma még felhívom a lényegesebb embereket, hátha el tudják halasztani azt a hétvégi munkát...

2012. máj. 3. 11:23
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd őket, ne telefonálgass. Nyilván megvan az okuk, ha lemondták. Hiába mondod, hogy nem az ajándék a lényeg...Nem sok embernek van pofája üres kézzel beállítani, vagy valami kis aprósággal egy lakodalomba. Biztos lenne pár olyan ember, aki megszólja őket, mondhattok, amit akartok. Sokaknak pedig az is ciki, ha nem tudnak szépen felöltözni, és emiatt kellemetlenül érzik magukat. Elvégre nem iskolai ünnepség van, ahol jó egy fekete szoknya - fehér blúz összeállítás.Sajnos ez van: manapság az esküvői meghívó nem örömforrás, hanem éppen az ellentéte.
2012. máj. 3. 12:10
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
komolyan ekkora stressz egy esküvő? a miénk is most nyáron lesz, de eszembe sem jutott eddig, h vki azért nem jön el, mert h nincs pénze, vagy mit vesz fel. fordított helyzetben én simán elmennék vmi elegánsabb szettben, ha nem az én esküvőm, nem mindenki engem fog nézni. a párt megtisztelem azzal, hogy tisztességesen felöltözözm, akkor mi nincs azzal rendben? miért ne lenne jó 1 szoknya 1 blúzzal és vmi övvel? nők vagyunk, van a székrényünkben ilyesmi... cipő is. kozmetikushoz menni is teljesen felesleges, 1 felnőtt nő ki tudja magát sminkelni alkalomra, ehhez nem kell szakember. fodrászhoz sem kell menni, kivasalni, felkötni, göndöríteni bárki tudja. köröm dettó. eddig pont 0 ft a kiadás. vmit illik vinni, az igaz. mindenki annyit amennyit tud. ha végképp nincs több rá, ami ma sajna sokszor előfrodul, akkor pl. 3-4000 ft-ért kaparós sorsjegy és ennyi. az a baj, h mindenki annyira túljátsza a szerepét manapság. jujj meghívtak vhova, akkor aztán rázni kell a rongyot. a fenéket kell, csak ki kell hozni mindenből a legjobbat kis kreativitással. ha vki az én esküvőmet mondja vissza, mert hétvégén épp "melózni fog", miután tud róla hónapok óta, biztos nem fogok repesni az örömtől. ha meg barát, akkor pláne. nem tudom, kérdező, én futnék még 1 kört az ügyben, hátha meggondolják magukat.
2012. máj. 3. 13:37
 19/27 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem sokan túl nagy problémát csinálnak az esküvői meghívásból. Előttem is írták, nem mennek el, mert nincs pénzük kozmetikushoz, fodrászhoz stb. Nem ti lesztek a menyasszonyok, vendégek lesztek! Nem kell kozmetikus, fodrász, magad is tudsz csinálni szép , egyszerű friuzát. Én a szalagavatómra magam csináltam a hajam (begöndörítettem), egyszerű sminket raktam fel, és mégis szép voltam!

Drága nászajándékot sem kell venni az ifjú párnak, nem amiatt hívtak meg! Adtok nekik valami jelképes apróságot, ők annak is örülni fognak!

2012. máj. 3. 15:46
 20/27 anonim ***** válasza:
57%
Köszi, hogy lepontoztatok azért mert szerintem vannak olyanok akiknek problémát jelent a megfelelő ruha, cipő, fodrász, ajándék kifizetése. Ha szerintetek olyan semmiség ez, és mindenkinek van otthon egy szoknya és blúz, meg barátnő frizurához, és nem kell ajándék, akkor viszont el kell gondolkodni azon, hogy vajon miért nem jelentek sok embernek annyit, hogy ezt a semmiséget megtegye értem. Ha ennyire tojnak rám, és az anyagiak meg nem lehet kizáró ok, akkor keresse magában a hibát az, akinek nem mennek el az esküvőjükre. Mert akkor nyilván kiérdemelték valamivel, hogy ennyire nem szeretik őket. Le lehet pontozni.
2012. máj. 3. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!