Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez hogy működik? Valóban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez hogy működik? Valóban igaza van a vőlegényemnek?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk. Csak sima polgári és egy vacsi utána. Összesen 11 en leszünk.

Párom szülei mondták hogy kifizetik az esküvőt, vagy legalábbis segítenek. Erre az én szüleim mondták hogy ők nem tudnak segíteni benne. Anyum nem dolgozik jelenleg sok hitel van stb. Én ezt megértem nem is várom el tőlük. De a párom szüleitől sem.

Erre ma a párom azzal jön hogy az én szüleim is adjanak bele az esküvőbe mert ez úgy müködik hogy a szülők fizetik. Na igen de ha nincs miből. Erre mondtam hogy akkor ne is legyen esküvő, hiszen nagyon jól tudja hogy állnak anyagilag. Nem is értem miért várja el tőlük. Én sem várom el a szüleitől.

Eddig úgy volt hogy egy étteremben lesz erre anyósomék kitalálták hogy legyen a vacsi az én szüleimnél. Megvesznek mindent csak ki kell sütni.

Valóban úgy müködik hogy a szülők fizetik? Nem értem hogy várja el ezt tőlük. Van egy másfék éves lányunk jön a kistesó.

De lehet csak a fáradság miatt mond ilyeneket, mert ő is ami en tud mindenben segít nekik.

2015. jan. 20. 20:33
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%

Hát ez úgy működik, hogy ha valaki felnőtteset, meg lagzisat akar játszani, az megteremti magának a feltételeket. Ha a szülők segítenek, az jó, ha nem, az még jobb.

11 ember vacsorája nevetséges tétel. Ha nem így gondolod, akkor bizony elképzelhető, hogy a gyerekvállalást sem tetszettek kellőképpen megfontolni.

2015. jan. 21. 08:10
 22/29 anonim ***** válasza:
87%

A vőlegényed nevetséges. Akár mutasd meg neki ezeket a válaszokat!

Hogy gondolja, hogy azért mert az ő szülei besegítenek akkor már kényszeríteni kell a te szüleidet is erre? Nem várhatja el, hogy újabb adósságba verjék magukat miattatok!

11 fő nem nagy tétel, nem tudjátok kifizetni? Ha nem, akkor még ez a 11 fős "lagzi" sem kell, ha meg kitudjátok fizetni akkor finanszírozzátok csak TI! Ha anyósék segíteni akarnak, akkor meg azt a pénzt amit rászántak oda adják nászajándékba, ennyi.

Amúgy meg ha a régi hagyományokat nézzük, az is szokás volt, hogy a vendégek arányában fizették a szülők a lakodalmat. Arányosan annyit fizettek a "vőlegényék" ahogy vendégjük volt, ugyanígy az ara szülei is arányosan. Ez nálatok hogy alakulna?

2015. jan. 21. 08:27
 23/29 anonim ***** válasza:
81%

Bocs, de szerintem, ameddig egy pár a szülőkkel fizettetné ki az esküvőt (ideértve azt is, hogy párod akarja, hogy a szülők fizessenek), addig nem kell esküdni. Normáliséknál akkor van lagzi, amikor a gyerekeknek van elég pénze már, esetleg felajánlhatnak a szülők, de elvárni, más tárcájában nemhogy kutakodni, de szó szerint beletúrni és kivenni onnan bármit, na ez a föld egyik legnagyobb bunkósága. Nálunk ez presztízskérdés volt, nem is értem, hogy merül fel egy emberben, pláne egy férfiban, hogy mással fizetteti ki az esküvőjét. Gyűrűt honnan akar férjed, elkéritek a szüleidtől, nekik már úgyse kell?

Az meg, hogy anyósék kitalálják, hogy a szüleid főzzenek/süssenek az esküvődön... Eszünkbe nem jutott volna akármelyikünk szüleit is befogni. a házigazda szerepe nem egyenlő az örülök a gyerekem boldogságának szereppel. Szerintem.

2015. jan. 21. 09:46
 24/29 anonim ***** válasza:
47%
Miért is lettem lepontozva?
2015. jan. 21. 15:09
 25/29 anonim ***** válasza:
18%
Nálunk (BP-től 20 km-re) egy nagyon elegáns étteremben úgy,hogy ők fel is díszítik,mindent mi választunk ki, korlátlan italfogyasztás és svédasztalos vacsora 10 ezer/fő. 11 emberre egy 110 ezer. Ez nem nagy összeg. De ha nektek gond kifizetni akkor lehet otthoni főzéssel vacsora. Tökéletes az is.
2015. jan. 21. 15:10
 26/29 anonim ***** válasza:
57%
Egy kétgyermekes anyához már csak egy egyszerű esküvő illene, nem hacacáré. Nem szűz lány vagy már, akit a papa-mama ad férjhez. Minél szerényebb keretek között kellene megtartani. A mai világba, még a gyerektelen fiatalok sem számíthatnak a szülőkre. A pénzt is inkább a gyerekekre kellene költeni, mint másokat etetni-itatni.
2015. jan. 22. 11:35
 27/29 A kérdező kommentje:

Utolsó! Senki nem azt mondta hogy hacacáré lesz. 11 fő nem sok ember.

Köazi.

2015. jan. 22. 12:12
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező sikerült a dolgot megbeszélnetek?
2015. jan. 22. 12:15
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg az is nevetséges, hogy anyósodék kitalálják, hogy nálatok legyen. Mégis milyen alapon? Ha a te anyádék felajánlják, akkor legyen, de hogy jönnek ők ahhoz, hogy anyádék fäszával verjék a csalánt? Az ilyet sose értettem, hogy lehet valaki ilyen pofátlan, hogy másnak szervezkedik. Komolyan nem fogom fel, nekem eszembe sem jutna, nem is mernék ilyet bedobni sem, hogy xy nálad legyen a vendégség. Majd, ha felajánlja.
2015. jan. 24. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!