Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez hogy működik? Valóban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez hogy működik? Valóban igaza van a vőlegényemnek?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk. Csak sima polgári és egy vacsi utána. Összesen 11 en leszünk.

Párom szülei mondták hogy kifizetik az esküvőt, vagy legalábbis segítenek. Erre az én szüleim mondták hogy ők nem tudnak segíteni benne. Anyum nem dolgozik jelenleg sok hitel van stb. Én ezt megértem nem is várom el tőlük. De a párom szüleitől sem.

Erre ma a párom azzal jön hogy az én szüleim is adjanak bele az esküvőbe mert ez úgy müködik hogy a szülők fizetik. Na igen de ha nincs miből. Erre mondtam hogy akkor ne is legyen esküvő, hiszen nagyon jól tudja hogy állnak anyagilag. Nem is értem miért várja el tőlük. Én sem várom el a szüleitől.

Eddig úgy volt hogy egy étteremben lesz erre anyósomék kitalálták hogy legyen a vacsi az én szüleimnél. Megvesznek mindent csak ki kell sütni.

Valóban úgy müködik hogy a szülők fizetik? Nem értem hogy várja el ezt tőlük. Van egy másfék éves lányunk jön a kistesó.

De lehet csak a fáradság miatt mond ilyeneket, mert ő is ami en tud mindenben segít nekik.

2015. jan. 20. 20:33
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Nem bántásból kérdező, de a 4-nek is igaza van. Márminthogy 11 embernek vacsorát biztosítani nem szabadna, hogy nehézséget okozzon, feltéve ha nem kaviárt szeretnétek. Tyúkhúsleves, pörkölt, sült hús, egy kis sütemény stb.

Gondolom nem két hete találtátok ki hogy összeházasodtok, egy picit lehetett volna spórolni rá. Ha meg tényleg nincs rávaló akkor nem szabad belemenni ebbe a ki mit álljon vitába, mert csak későbbi konfliktusokhoz vezet.

2015. jan. 20. 20:59
 12/29 anonim ***** válasza:
90%
Látom közben írtál. Utolsó voltam. Akkor fizessétek ti. A leendő férjed meg ne turkáljon az anyukád pénztárcájában.
2015. jan. 20. 21:01
 13/29 A kérdező kommentje:
Igen attól még hozzámegyek mert ennek ellenére szeretem. Egy kis vita végett még nem fogom feldobni az eddigi életemet. Ennek ellenére még rendes ember csak ezt a dolgot nem értem.
2015. jan. 20. 21:04
 14/29 anonim ***** válasza:
84%

Felénk az ifjú pár fizet, leginkább a menyasszonypénz bevételéből, bár ez utóbbi csak a nagyobb lagzinál éri meg.

Amúgy anyukámmal nemrég beszéltünk erről, már az ő esküvőjükön is az volt a szokás, hogy a szülők(anyósék-apósék) fizettek fele-fele alapon. Bár mivel apám szüleinek nem volt miből anyuék fizették a rájuk eső részt. Ez 40 éve volt!

Szerintem nem duzzogni kellene, meg felbontani az egészet, hanem leülni mindkét fél szüleivel egyszerre (12 szemközt) és megbeszélni az egészet. Vagy pedig ti fizessétek az összeget.

Bár, ha már ezen is így össze tudtok veszni, akkor lehet el kellene gondolkozni az egészen...

2015. jan. 20. 21:05
 15/29 anonim ***** válasza:
81%
Miért lett mindenki lepontozva? :D
2015. jan. 20. 21:41
 16/29 anonim ***** válasza:
90%
Basszus már gyerek is van és a párod ezen problémázik, hogy miként legyen igazságosan elosztva a szülők között!!! az esküvőtök költsége. Ez több, mint vicces, már bocs...inkább szánalmas...
2015. jan. 20. 22:16
 17/29 anonim ***** válasza:
83%

Nalunk is a par fizet. Ha nem birja, nincs lagzi. A mai vilagban nem szegyen az....

Egy 11 fos vacsoranak nem szabadna tobbe kerulnie, mint 120 000 Ft., es abban a torta is benne van. Namost ez az osszeg ne legyen mar akkora teher, hogy ti ne tudjatok kifizetni, ez egy havi netto atlagkereset. Nem kell az oregeket belekeverni, a ti eletetek, ok csak szepek legyenek, ne okosak!

2015. jan. 20. 22:36
 18/29 anonim ***** válasza:
81%
Ja, es te vagy a no a csaladban, neked kell felismerni az ilyen konfliktus- gyujtopontokat.Legyen eszed, ne hagyd beleszolni az oregeket olyasmibe, aminek nem tudod elore a vegso kimenetelet. Ehhez kell az asszonyi fifika, ehhez ti jobban ertetek, mint mi ferfiak. Na, fel a fejjel, vedd kezbe a dolgokat, aztan sok boldogsagot!
2015. jan. 20. 22:43
 19/29 anonim ***** válasza:
43%

A mai világban szerintem akkor illene esküvőt tartani, ha előre meg tudjuk rá teremteni az összeget. Illetve csak addig kell nyújtózkodni, míg a takaró ér.

11 Főre mondjuk nem lehet eget rengető összeg, oda kb házilag lehet sütni főzni, mi karácsonykor többen jövünk össze.

Amúgy én azért elgondolkodnék azon az esküvőn ha már az elején ilyeneken problémázik a párod. Addig oké hogy "szereted", de akkor később meg nem kell majd rinyálni ha előjön hasonló téma.

2015. jan. 21. 00:00
 20/29 anonim ***** válasza:
28%

A 10 es valaszadonak igaza van. Attol meg hozzamesz es ket gyereket szulsz neki

ezen gondolkozz kicsit.

AZ en parom szulei is valoszinuleg potolnak majd a lagziba, a szuleim valoszinu kevesebbet vagy egyaltalan...az ad akinek van, akinek van omzetlenul ad s nem hanytorgatozik, nem var el...ez igy szokas egy csaladban...

2015. jan. 21. 03:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!