Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Család működik, de a kapcsolat nem. Mit lehet tenni?
Két éves a kisfiúnk. Az elmúlt időkben (már a gyerek születése előtt, a terhesség óta) elég sok problémánk volt egymással a férjemmel, amik mostanában már nincsenek, de nagyon nagyon eltávolodtunk egymástól. Mint pár, mint férfi és nő, már nem működünk jól együtt. Boldogtalanok is vagyunk emiatt, próbáltuk/próbáljuk rendbe hozni, de nem jártunk sikerrel. Nem vágyunk egymásra, én is többször kapom magam azon, hogy másra vágyok (nem konkrét személyre, hanem valami olyanra, ami megindít bennem valamit). Fiatalok vagyunk még ahhoz, hogy "beletörődjünk" ebbe az állapotba, de nem látom a kiutat. Úgy érzem, nálam még erősebben van ez, mint nála (én sajnos sokszor csalódtam benne nagyot)
Viszont! A családunk iszonyatosan jól működik. Amikor hármasban vagyunk, programokat csinálunk vagy csak itthon vagyunk együtt, akkor minden csodálatos, boldogok vagyunk,jól érezzük magunkat. Imádja a gyereket, ő is az apját. És ezt nem akarom eldobni.
Nem tudom, hogy mit tegyek. Már a nyílt házasság gondolata is megfogalmazódott bennem, bár eddig nem voltam a híve, el sem tudtam volna képzelni. El vagyok keseredve. Írnának olyanok, akiknek volt ilyen hasonló helyzetben tapasztalata?
Nem szabad egy kalap alá venni a kettőt. A válással azt mutatod meg, hogy nem vagytok szerelmi viszonyban.
A szülői és gyermeki jó viszony természetesen működhet tovább. De meg kell teremteni a fizikai teret az új, potenciális partnerek számára, ha szerelemre vágysz még az életben.
A megoldás lehet a nyitott kapcsolat, amennyiben tényleg nyitottak vagytok.
Olvassátok el a: Szexbolondok illemtana c. könyvet. A címe elég megtévesztő. (Mononormatív emberek kerüljék el messzire.)
Amikor terhes lettem, ő folytatta ugyanúgy a korábbi életét minden változtatás nélkül, és nemvolt egy kicsit sem tekintettel rám. Eljárt bulizni, részegen jött haza, az sem érdekelte, hogy mondjuk cigifüstös helyre mentünk, és akkor én oda nem mehettem be, simán mondta, hogy akkor én menjek haza. A ivása egyre durvább lett, volt, hogy öntudatlan állapotig itta magát. Milliószor kértem, könyörögtem, hogy ne csinálja ezt, megígérte mindig, aztán újra és újra előfordult. Végül 30 hetes terhesen megelégeltem, és otthagytam. Elmentem anyukámékhoz. Amikor visszamentem csomagolni, akkor térdenállva sírva könyörgött, hogy ne hagyjam el, megváltozik stb. Adtam még egy esélyt. A gyerek első fél évében még mindig előfordult néha, akkor megint hatalmasat csalódtam, de már nem tudtam úgy "ugrálni". Aztán, amikor azt vette észre, hogy egyáltalán nem vagyunk együtt, szinte undorodom tőle, nem hiszem el egy szavát sem, akkor megváltozott...de akkor már késő volt :(
Azóta mindenben a kedvemben akar járni, mintaapa, mások szemében mintaférj...de én már annyira eltávolodtam tőle ezek miatt, hogy nem találok vissza.
Hm, hát ez azért tényleg nem az üres hiszti kategória. Jó lenne, ha egyes férfiak megtanulnák már, hogy a gyerekvállalás nekik is lemondással, kötelességekkel jár, nem csak az anyának... (tisztelet a kivételnek, sokan tudják).
Igazából neked kell érezned, hogy mennyire hiszel benne/magatokban. El tudod neki hinni, hogy a mostani viselkedése tartós lesz? Hogy nem esik majd vissza megint? Mersz még rá támaszkodni, mered még rábízni magatokat? El tudod képzelni, hogy őszintén megbánta, ahogy viselkedett, és szívből jön a változás? Ha ezekre igen a válasz, az már egy jó alap, akkor szerintem lehet még mit tenni. Gyerek nélkül szervezzetek közös programokat, akkor is, ha épp úgy érzed, hogy nincs kedved vele lenni, mert ez sajnos csak úgy fog menni, ha tudtok kizárólag egymásra figyelni. Menjetek vacsizni, wellnessezni, akár csak egy napra is stb. Ha a kérdésekre nem a válasz, akkor ennek sajnos annyi, de szerintem ezt te is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!