Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ez hogy működik? Valóban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez hogy működik? Valóban igaza van a vőlegényemnek?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk. Csak sima polgári és egy vacsi utána. Összesen 11 en leszünk.

Párom szülei mondták hogy kifizetik az esküvőt, vagy legalábbis segítenek. Erre az én szüleim mondták hogy ők nem tudnak segíteni benne. Anyum nem dolgozik jelenleg sok hitel van stb. Én ezt megértem nem is várom el tőlük. De a párom szüleitől sem.

Erre ma a párom azzal jön hogy az én szüleim is adjanak bele az esküvőbe mert ez úgy müködik hogy a szülők fizetik. Na igen de ha nincs miből. Erre mondtam hogy akkor ne is legyen esküvő, hiszen nagyon jól tudja hogy állnak anyagilag. Nem is értem miért várja el tőlük. Én sem várom el a szüleitől.

Eddig úgy volt hogy egy étteremben lesz erre anyósomék kitalálták hogy legyen a vacsi az én szüleimnél. Megvesznek mindent csak ki kell sütni.

Valóban úgy müködik hogy a szülők fizetik? Nem értem hogy várja el ezt tőlük. Van egy másfék éves lányunk jön a kistesó.

De lehet csak a fáradság miatt mond ilyeneket, mert ő is ami en tud mindenben segít nekik.

2015. jan. 20. 20:33
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
90%
Nem, úgy működik, hogy a pár fizeti saját magának. Régi hagyomány szerint a lány családja fizette, aztán ez átalakult, ha szülőknek van pénze, néha felajánlják, hogy fizetik az esküvő felét vagy az egészet. Nincs igaza a vőlegénynek. Nem várható el a szüleidtől, hogy a felnőtt, önálló gyerekének esküvőt fizessenek, főleg ha nincs is rá pénzük. Ha ez a másik családnak nem tetszik, akkor ők se adjanak bele, oldjátok meg saját pénzből vagy két tanúval az esküvőt.
2015. jan. 20. 20:36
 2/29 anonim ***** válasza:
86%

Az hogy máshol hogy működik az most nem ide tartozik szerintem. A miénket nagyjából harmadában álltuk mi, a szüleim, anyósomék.

Az hogy a vőlegényed elvárja hogy anyudék is adjanak mikor egy fillérjük sincs nem szép dolog.

DE! A helyetekben lemondanám a vacsorát, mivel ez láthatóan csak problémát generál. A szertartásra csak egy üveg pezsgőt kell vinni.

Az ünneplést meg be lehet pótolni, ha már meglesz a rávaló.

2015. jan. 20. 20:40
 3/29 anonim ***** válasza:
92%
Elsőnek igaza van, nem várhatja ezt a párod a szüleidtől, hogy a semmiből fizessék az esküvőtöket. Azt meg nem is értem, hogy az ő családja, hogy mer ilyet mondani, hogy legyen a te szüleidnél. Ha ők úgy gondolják, ajánlják fel, hogy legyen náluk, de nem máséval verem a csalánt. Ha nem tetszik a párodnak, és a családjának, hogy a szüleid nem tudnak adni bele, ne adjanak ők sem. Legyen csak esküvő, ami ingyenes, vagy fizessétek ti a kiadásokat.
2015. jan. 20. 20:43
 4/29 anonim ***** válasza:
92%

felénk, a párok maguknak fizetik.

11 ember vacsoráját, már csak ki tudjátok fizetni...ti ketten.

2015. jan. 20. 20:49
 5/29 anonim ***** válasza:
34%

Ma már ez egyáltalán nem szokás, de nyugodtan elmondhatod a kedves anyós-após jelöltjeidnek, hogy én már voltam olyan esküvőn is, ahol annak a félnek a szülei adtak az esküvőbe, amelyikéi tudtak. Nem pattogtak, amiért a másik fél nem tudott adni, a fiatalok kifizették maguknak a többit. És pláne nem ajánlották fel, hogy legyen náluk a vacsora. Ez a legnagyobb bunkóság, amit életemben hallottam.

A vőlegényeddel ketten fizessetek, abból (talán) nem lesz probléma.

2015. jan. 20. 20:49
 6/29 anonim ***** válasza:
90%
Haha. Már a második közös gyereket várjátok és elvárja, hogy a szülők fizessék az esküvőt. Ti akartok összeházasodni. Téged már nem férjhez adnak, hanem férjhez mész.
2015. jan. 20. 20:51
 7/29 A kérdező kommentje:

Igen eddig úgy volt hogy mi fizetjük. Csak anyósék felajánlották hogy segítenek és akkor a párom már elvárja hogy a szüleim is segítsenek.

Egyszerűen nem tudom felfogni hogy lehet ilyen egy ember. Köszönöm a válaszokat.

2015. jan. 20. 20:54
 8/29 anonim ***** válasza:
36%
Ez nagyon csúnya dolog a párodtól, úgyis tudja, hogy a te szüleidnek nem megy jól a szekér.... biztos nekik is jól esne ha hozzá tudnának járulni valamennyivel a költségekhez, de ha nincs miből, akkor sajnos nincs. Ha párod szülei felajánlották, hogy adnak bele valamennyit akkor most mire fel mondják azt, hogy legyen a te szüleidnél? Gondolom most világosodtak meg, hogy sajnos a te részedről nem áll olyan jól anyagilag a család. Biztos úgy vannak vele, hogy akkor nem fognak ők sem fognak kifizetni x összeget. :\ Nem lehet esetleg, hogy párod szülei megtömték a fejét baromságokkal ezzel kapcsolatban?
2015. jan. 20. 20:56
 9/29 anonim ***** válasza:
94%
Akkor fizessétek ki az egészet, nem lehet drága 11 embernek a vacsorája. Szabad tudni, hogy mennyibe kerül az egész? Lehet jobb lenne a békesség kedvéért kifizetni mindent, segítség nélkül.
2015. jan. 20. 20:57
 10/29 anonim ***** válasza:
85%

"Egyszerűen nem tudom felfogni hogy lehet ilyen egy ember. "

De attól még hozzámész, igaz??!

2015. jan. 20. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!