Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Így bevállaljam az esküvőt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így bevállaljam az esküvőt, ha szinte csak a vőlegény fizetné?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék mindketten dolgozunk már, össze is költöztünk. Én egy álom esküvőt szeretnék, legalább 150 fős vendégsereggel, saját menyasszonyi ruhát, egy kastélyban hatalmas udvarral, valamint 2 hetes nászutat egy tengerparton. A párom szülei nagyon gazdagok és már szinte a lányukként szeretnek,azonban sosem élősködtem rajtuk, egész jól keresek, amiből élek. Hiába szokás, a szüleim nem igazán támogatnák (bár megtehetnék azért ők is) az esküvőnket, mert felesleges rongyrázásnak tartják. A leendő anyósomék és a fiúk szerint is, minden úgy lesz, ahogy szeretném/szeretnénk. Nem mertem még megmondani, hogy a rám eső rész, az én szüleim nem finanszírozzák. Még nem esett szó az anyagiakról, szervezni sem kezdtük még el. Augusztus közepére tervezzük, más konkrétumok nincsenek. Mit kell/ szokott a menyasszony, illetve a családja fizetni? Új nekem még a dolog, nem igazán vagyok képben.
2015. jan. 20. 18:27
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy ez az álomesküvő relatív fogalom, kinek mit takar. Az enyém pl. tengerparton férjhez menni, a mezítláb, egy laza fehér, hosszú ruhában, a szüleim és a testvéreim, illetve párom családja előtt, és ennyi. Nekem nem kéne hatalmas vendégsereg, mert a legtöbb ember csak potyázni jönne úgyis :D
2015. jan. 23. 10:41
 42/48 anonim ***** válasza:
54%

Álomesküvő??

Most már értem, hogy mit takar a fogalom nálad.

Még sohasem láttál ennyi pénzt ami ehhez kellene, csak ÁLMODBAN!!

2015. jan. 23. 17:51
 43/48 anonim ***** válasza:
90%

Pedig mondd el az elképzeléseidet, meg hogy mi a helyzet.

Felénk is szokás, hogy a szülők fizetik, akkor is, ha az ifjú pár 30 éves és 10 éve együtt élnek. Nekünk ez így normális, a szülők gyűjtenek rá, és (hogy idézzem az egyik nagynénémet, akik fizették, mikor a 31 éves fiuk megnősült) "a szemem kisülne, ha nem fizetnénk". Nyilván mondjuk azoknál van ez így, akik megtehetik, a szegény szülőknél nem, azért erőn felül akkor sem lehet elvárni, ha amúgy a környéketeken, családotokban ez szokás.

Nálunk úgy néz ki, hogy a szülők megmondják mennyi van rá, megbeszélik a dolgokat, aztán ha a fiataloknak nem elég esetleg, akkor hozzáteszik a magukét, ha tudják. Ha nem akkor beleszorítják a szülői keretbe.

2015. jan. 24. 00:55
 44/48 anonim ***** válasza:
90%
43-as vagyok, azt mondjuk hozzátenném, hogy a miénket épp nem fizették, mert nem volt pénzük akkor. De ez nagyon zavarta apámat, teljesen ki volt tőle.
2015. jan. 24. 00:58
 45/48 anonim ***** válasza:
53%

Te jó ég. vannak még ilyen emberek??? Már ne is haragudj.. Ezeket az igényeket lmesélted már ilyen hangnebem az anyósjelöltéknek???? Mert ha ezt így előadod az a " szinte lányukként szeretnek" Pál-fordulatt venne...Szerintem felháborító a pofátlanságod már ne is haragudj... A szülő akkor fizesse az esküvőt ha esetleg a gyereke még nem dolgozott annyit hogy össze tudja kaparni a pénz az esküvőre.De úgy hogy álítólag nagyon jó állásod van nem várhatod el a szüleidtől (anyóséktól meg főleg nem akárhogy is szeretnek) hogy leperkálják az (igényeig szerint) körülbelül 3 millió forintos esküvőt...Megáll az eszem... És ezt képes vagy kiírni emberek közé...Szerintem az esküvő előtt ruházz be pszichológusra. ( már ha tud neked segíteni)... Az ilyen nagyravágyó nagyképű emberek miatt tartunk ott ahol tartunk....

(Bocsi a hibákért telóról írtam)

2015. febr. 8. 23:14
 46/48 anonim ***** válasza:

45 ne magadból meg ne a te anyagi helyzetedből indulj ki.

Nálunk a családban pl. volt aki alá berendezett 150 négyzetméteres családi házat meg autót raktak a szülei, és az esküvőjére is annyit mondtak, hogy csak egy végösszeget mondjanak fizetik, ne legyenek szégyenlősek, csak házasodjanak már össze. Mindezt örömmel. A 30 évesnek. Ahány ház annyi szokás, és ahány ház annyi anyagi helyzet. Náluk a 3 milliós esküvő "aprópénz" volt, pedig ránézésre nem mondanád meg, hogy tele a spejz pénzzel.

2015. febr. 8. 23:24
 47/48 anonim ***** válasza:
Igaz...szerintem ez ebbe a hangvételbe ahogy a hölgy előadta akkor is pofátlan. Még akkor is ha szívesen a popója alá rakja a drága mama :/ nem igy kell előadni....kicsit szerényebben...
2015. febr. 8. 23:58
 48/48 anonim ***** válasza:

De itt nem a drága mamának adja elő, hanem ez egy ilyen kérdezős oldal, ahol csak leírod, ahogy gondolod az idegeneknek.

Ez ugyanaz, mint mikor valaki megkérdezi, hogy hogy mondjam meg anyámnak, hogy szálljon le rólam, hagyjon békén stb. nyilván neki nem így fogja előadni, hanem szépen, normálisan, de a lényeget akkor is így foglalja össze.

2015. febr. 9. 00:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!