Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így bevállaljam az esküvőt, ha szinte csak a vőlegény
fizetné?
Figyelt kérdés
Félreértés ne essék mindketten dolgozunk már, össze is költöztünk. Én egy álom esküvőt szeretnék, legalább 150 fős vendégsereggel, saját menyasszonyi ruhát, egy kastélyban hatalmas udvarral, valamint 2 hetes nászutat egy tengerparton. A párom szülei nagyon gazdagok és már szinte a lányukként szeretnek,azonban sosem élősködtem rajtuk, egész jól keresek, amiből élek. Hiába szokás, a szüleim nem igazán támogatnák (bár megtehetnék azért ők is) az esküvőnket, mert felesleges rongyrázásnak tartják. A leendő anyósomék és a fiúk szerint is, minden úgy lesz, ahogy szeretném/szeretnénk. Nem mertem még megmondani, hogy a rám eső rész, az én szüleim nem finanszírozzák. Még nem esett szó az anyagiakról, szervezni sem kezdtük még el. Augusztus közepére tervezzük, más konkrétumok nincsenek. Mit kell/ szokott a menyasszony, illetve a családja fizetni? Új nekem még a dolog, nem igazán vagyok képben.
Mi 80-an voltunk összesen és mindkét család a saját vendégei után fizetett és a szolgáltatókat pedig felesben. Ez így korrekt szerintem.
2015. jan. 20. 18:30
2/48 anonim válasza:
Nekem nem lenne bőr a képemen más pénzén álmodozni és tervezgetni. De ha neked ez nem okoz erkölcsi akadályt, akkor rajta!
2015. jan. 20. 18:31
3/48 anonim válasza:
Úgy, hogy a vőlegényem fizetné nem lenne gond. Közös élet, közös pénz...
Ha a vőlegényem szülei fizetnék, lesülne a bőr a képemről.
2015. jan. 20. 18:33
4/48 anonim válasza:
Addig nyujtózkodj,ameddig a takaród ér.Ha a szüleid nem támogatnak és neked sincs megspórolt pénzed, nem várhatod el,hogy a fius szülõk fizessenek mindent.
2015. jan. 20. 18:35
5/48 anonim válasza:
Ha ennyit nem tudsz megbeszélni a vőlegényeddel, akkor minek az esküvő? Ha elmondod, hogy a szüleid nem fizetik a részedet (amit nem is várhatsz), akkor is fenntartják, hogy az extra álmaidat meg kell valósítani? Egyébként ha már az esküvővel problémák vannak, mi lesz később? Különben meg addig kell nyújtózni, amíg a takaród ér. Le kell ülni megbeszélni mi az, ami megvalósítható úgy, hogy mindkét félnek megfelel.
2015. jan. 20. 18:38
6/48 anonim válasza:
Én a szüleiddel értek egyet. Felesleges rongyrázásnak tartok egy ilyen hatalmas lagzit. Tudom, hogy mindenki egy életre tervezi az esküvőt, de lássuk be - a mai világban százból kilencvenkilenc házasság válással végződik. Ha meg nem, akkor is van rengeteg más dolog amire azt a sok millió forintot el lehet költeni.
2015. jan. 20. 18:40
7/48 A kérdező kommentje:
Azt nem mondtam,hogy én sosem tettem és ezután sem fogom, hogy a párom a szüleitől pénzt kérek. Ők ajánlották fel, hogy mindenben segítenek és minden támogatást megadnak, azért, hogy életünk legszebb napja legyen ez. Nekünk is van félretett pénzünk, de nyilván nem annyi, amivel egy ekkora esküvőt megszervezzünk. Inkább a hagyományokra voltam kíváncsi, ki fizeti az esküvői ruhát, nászutat. Vannak erre szabályok? És igazatok van, a párommal beszélem meg, csak még tényleg a legeslegelején vagyunk, de jobb most tisztázni. Az még fontos, hogy anyáék nem örülnek a leendő "pesti" rokonságuknak.
2015. jan. 20. 18:47
8/48 anonim válasza:
olyan nincs ,hogy szabályok.
Mi akkor határoztuk el,hogy lesz esküvő és kezdtük el szervezni, amikor összegyűjtöttünk annyi pénzt,hogy ki tudjuk fizetni az egészet, hiszen ezt mi szeretnénk és nem a szüleink.
Az már más,hogy utána adtak bele,de arra sosem alapoznék,hogy úgy legyen esküvő,hogy a szülők finanszírozzák, még ha gazdagok akkor sem.
2015. jan. 20. 18:51
9/48 anonim válasza:
" Én egy álom esküvőt szeretnék, legalább 150 fős vendégsereggel, saját menyasszonyi ruhát, egy kastélyban hatalmas udvarral, valamint 2 hetes nászutat egy tengerparton..."
Minden nő állandóan az egyenjogúságát hangoztatja, kivéve, ha bárminemű fizetésre kerül a sor.
Igény az itt is meg van, mert "alanyi jogon" jár a menyasszonynak a rongyrázó dínom-dánom,
és a kérdező egy nap alatt képes akár több milliót is elköltetni, a választottjának a -balek- családjával!!
Csupán az a nagy probléma, hogy a rongyrázáshoz, még a rongyot is másokkal fizetteti...
2015. jan. 20. 19:02
10/48 anonim válasza:
Ezt nektek kell tudni...de amiről beszélsz az mennyi? 5 millió? 6? -neked nem tűnik hatalmas túlzásnak, akárki fizeti is?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!