Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a fontosabb, hogy nekünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a fontosabb, hogy nekünk jó legyen, vagy hogy a rokonságnak tetsszen?

Figyelt kérdés

Alapvetően kis létszámú esküvőt szeretnénk, a legközelebbi barátokkal, azokkal, akikre tényleg számíthatunk és akik miránk számíthatnak. Csakhogy ez apróbb hibákba ütközik. 1. Párom lényegében nem tartja a kapcsolatot a legidősebb tesójával, aki egy ősbunkó, egy orbitálisan félresikerült alak, párom bevallása szerint a világ szégyene, csakhogy az anyjuk isteníti. Az elsőszülött átka. Párom a háta közepére se kívánja, nemhogy az esküvőre - engem a srác utál, mert megsértődött valami apróságon évekkel ezelőtt, szóval egyikünk se szeretné meghívni. Csakhogy akkor a kedves anyós nyilván megsértődik, és ott vagyunk, ahol a part szakad, nézhetjük a dühödt, puffogó rokonokat. Ha meghívjuk, akkor meg mindenbe bele fog kötni, és ha épp olyanja van, hangosan fog böfögni meg fingadozni az asztalnál, mert ő ilyen.

Ez csak a legkirívóbb eset, az én családom sem egyszerű. A szüleim hála a jó égnek, nem szólnak bele, kit hívunk meg, de anyósról ugyanez nem mondható el. Anyósom sütni akar az esküvőre - nem tud sütni, tényleg nem tud - és mikor legutóbb nem engedtük, hogy a családi perpatvarra süssön, hetekig durcázott és nem állt szóba velünk. A baj a dologgal, hogy a nővérem cukrász, és ő szeretné sütni a tortánkat, ami nagyon jó lenne párom szerint is, mert nagyon ügyes és remekül süt, csakhogy anyós mit szólna.

A rokonság nagy része képtelen elfogadni, hogy a mi esküvőnket szeretnénk mi szervezni, hogy nem szeretnénk a szegről-végről rokon kocsmájában tartani, mert oda befér 200 ember, hogy nem akarunk 200 embert és nem szeretnénk mulatóst sem. Szerintetek mi legyen? Tényleg ennyire nehéz mindenhol összeegyeztetni az érdekeket, vagy csak nálunk ütközik minden falba?

A dologhoz hozzátartozik, hogy a mi családunkban az megszokott volt, hogy mindenkinek megvan a maga tere, ahol parancsol. Az én szüleimet le lehet állítani sértődés nélkül, ők értik, hogy van, amibe nem kéne beleszólni - megsértődni meg még annyira sem. Ugyanez párom családjában nem volt meg soha, az összes fiú (4 srác+apjuk) ugrált anyuci minden csettintésére világ életében. Figyelmen kívül hagyja a nemet.

2015. jan. 13. 12:33
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
91%

ti esküvőtök

ti perkáltok

ti diktáltok

ha meg valakinek nem tetszik, akkor megmondanám, hogy véges a meghívók száma

2015. jan. 13. 12:35
 2/24 anonim ***** válasza:
76%

Az első leírta a véleményemet.

A ti esküvőtök, nem? Magatok miatt tartjátok és nem a rokonság örömére.

2015. jan. 13. 12:37
 3/24 anonim ***** válasza:
74%
Nyilván az, hogy nektek legyen jó....
2015. jan. 13. 12:39
 4/24 anonim ***** válasza:
5%

Ki fizeti a költségeket? Ha a szülők is beleszállnak, próbáljatok azért velük megegyezésre jutni.

Hívjátok meg a tesót, ha bunkó, az az ő baja. Viszont anyóst meg lehet szépen kérni, hogy most ne süssön, az már el van intézve.

Gondolom azért szeretnék a rokon kocsmájában, mert az olcsóbb. Mondjatok nekik hasonló árban alternatívát, akkor elfogadják. Zenében nem muszáj mulatós, legyen amit ti szerettek, de azért ne hagyjátok teljesen figyelmen kívül az idősebb korosztályt sem.

Kompromisszum!!!!

2015. jan. 13. 12:41
 5/24 anonim ***** válasza:
82%
Kit érdekel, hogy ki sértődik meg és mit puffog olyan dolgokon, amihez semmi köze! Ha egyikőtök sem akarja meghívni a bátyót, akkor nem hívjátok. Anyós vendég, nem főszervező, ha puffog, puffogjon, meglásd, csak addig csinálja, amíg figyeltek erre. Mihelyt nagy ívben lesz..játok a puffogását, abbahagyja. a többi dettó. Nem is értem, milyen jogon pofáznak bele, hogy hol rendezzétek. Nem kell kikérni a véleményüket, hanem átadni a meghívót és kész. Majd magának mindenki olyat rendez, amilyet szeretne. Ünnepségeken sem mész oda a színpadra dirigálni, hogy neked hogyan tetszene inkább...
2015. jan. 13. 12:42
 6/24 anonim ***** válasza:
87%

Igazából egyszerű azt mondani, hogy a ti esküvőtök és úgy lesz ahogy ti akarjátok... Sajnos a valóságban ez másképp működik. Fél éve volt az esküvőnk, leírom a saját tapasztalataimat.

Nálunk is voltak hasonló problémák, mindkét fél részéről. Az én szüleim a ki tudja hanyadik rokont is meg akarták hívni, én azt sem tudtam, hogy a világon vannak. Anyósék a huszadik szomszédot is be akarták venni a buliba, mert egyszer az évtizedek folyamán segített valamiben. Nálam egyszercsak elszakadt a cérna, és megkérdeztem, hogy fizetik-e? Fizetik-e a nem ismerős által készített tortát, fizetik-e a plusz 50 személyt mert nekik az tetszik stb.? Szép vagy nem szép, de emelt hangon kérdeztem meg a saját szüleimet és anyósékat is, hogy nekik volt-e esküvőjük? Akkor azt csináltak amit ők akartak, ez most a miénk és szeretnék-e, hogy egész életünkben rossz szájízzel gondoljunk az elvileg legszebb napunkra, csak mert ők kikényszerítettek valamit?

Volt duzzogás, de kb. egy héten belül mindenki lenyugodott és békén hagyott bennünket.

A testvér kérdésében nem tudok tanácsot adni, ha lesz külön esküvőre ill. lagziba hívás, lehet, hogy őt meghívnám a szertartásra, a vacsiból pedig kihagynám.

2015. jan. 13. 12:46
 7/24 anonim ***** válasza:
89%

Nálink is így indult, hogy csak a szük rokonság, aztán anyósnak jöttek az ötletei, hoyg kiket KELL még meghívni, ezen besokaltunk és közöltük, hoyg akkor marad a kéttanus esküvö, amit anyós megsértödött, aztán csak megszokta.

Végül is annyit visszamentünk, hogy a szülöket, testvéreket meghívtuk a szertartásra, utána meg egy kisebb büfé volt.

NEm bántuk meg.

2015. jan. 13. 12:50
 8/24 anonim ***** válasza:
70%

Inkább pufogjon több rokon (majd elmúlik), minthogy egy barom böfögjön, fingjon és mindent lefikázzon.

Ha a CUKRÁSZ tesód szeretné sütni a tortát, akkor nem kérdés, hogy ki süsse.

2015. jan. 13. 12:51
 9/24 anonim ***** válasza:
77%
Nekünk nagyon kicsi esküvőnk volt de még így is megbántam a legközelebbi rokonok miatt,h nem egy szigetre utaztunk el és tartottunk kéttanús esküvőt:)
2015. jan. 13. 12:52
 10/24 anonim ***** válasza:
70%
Mi is 50 fős esküvőt szeretnénk, annyi a különbség, hogy nálunk a szülők mindkettőnk részéről szeretnének beszállni ebbe-abba, hogy ne erre menjen el az összes pénzünk. Mikor összeültünk velük, hogy megvan nagyjából a vendéglista, párom szülei elkezdtek puffogni, hogy a vőlegényem barátai közül miért pont x-y-z-t hívjuk, és a j-t miért nem (?? nem mintha köze lenne hozzá, és tudná, hogy hogyan alakul neki a barátokkal a viszonya, mert az egy dolog, hogy mi volt 10 évvel ezelőtt.) Meg, hogy szegről-végről az x házaspárt is illene, mert anno 30 éve ők is voltak az ő esküvőjükön..ekkor azért jeleztem, hogy ha én is mindenkit meghívnék akinek ott voltam az esküvőjén, meg akikén a szüleim, akkor 150fős esküvőnk lenne. Tehát ne hagyd magad, mert nem a szülők esküvője ez, persze adjanak tanácsot ha akarnak, vagy tegyenek javaslatokat, de nem muszáj nektek betartanotok/megfogadnotok. Nálunk DJ lesz, mert utáljuk a mulatóst, a párom szüleinek ez sem tetszett, mert "nincs is jobb az igazi cigány mulatósnál"... de nem hat meg minket.
2015. jan. 13. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!