Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lakodalomba mennyi pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lakodalomba mennyi pénzt illene adni a közeli-távoli rokonságnak, és a barátoknak?

Figyelt kérdés

Mennyit a fiús örömszülőnek? (Akik kisnyugdíjasok, de a havi nyugdíjuk dupláját gondolták adni kb. 200 e Ft)

Mennyit a lányos szülőknek, akik nem kisnyugdíjasok, sőt?

Menyit a keresztszülőknek?

Mennyit a nagyszülőknek, akik szintén kisnyugdíjasok?

Mennyit a távolabbi rokonoknak, unokatestvéreknek?

Barátoknak?

Általában fejenként 10 ezerbe van egy vendég, lehet erre számítani, hogy bele is teszik a borítékba? Mert van olyan házaspár, akiket alig ismerünk, de végül meghívtuk őket, a meghívást elfogadták, és közölték, hogy ők hatan jönnek, azaz az egész család, sőt a gyerekeik barátai is. Alig hiszem, hogy 60 ezret beletesznek a borítékba, csak pofátlan, hogy a házaspárt hívtuk meg, és ők meg hozzák az egész pereputtyot. De az is lehet, hogy hoznak annyit, szal, nem tom.

Vélemény, tapasztalatok, kinek, hogy sült el?

2009. jún. 26. 12:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk már régebben volt és vissza jött a pénz.

De anyukámék rendesen raktak bele, a nagynéném meg még rendesebben. A párom közvetlen családjátok a mai napig nem tudjuk mert egy üdvözlö lapot sem tettek bele, azt is eltudom képzelni hogy az apja 10-en kívül semmit.

Egyébként mikor én barát esküvöjére megyek akkor 10-t dobunk bele és egy értékesebb ajándékot, pl kb 10 ezer értékben valamit, volt hogy gyönyörü ágynemüt 15-t.

ha mostani anyagiaimmal nagyon közeli rokonnak lenne (mindenki házas a gyerekek meg 1-8 évesek) akkor egy 100-t dobnék be .

Azt sem felejtsd el ha valaki tortát ajánlj fel, vagy bort vagy sok étterembe viheted a saját csirkédet falun.

2009. jún. 26. 12:46
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy volt, hogy valaki nem hozott annyit, hogy az kitette volna a költségét, viszont voltak olyanok, akik sokkal többet adtak, amin nagyon meg is lepődtünk. Szóval arányaiban eloszlott, és jól is jöttünk ki az egészből. Azért a 10ezret/fő szinte mindenki megadta. Mi keresztszülőktől, nagyszülőktől 100-100 ezret, unokatesóktól 30-40-50, attól függ, ki hogy áll anyagilag, barátoktól meg változó, ott is az anyagi helyzet volt a döntő, min. 20 ezret/pár tőlük is kaptunk.
2009. jún. 26. 12:46
 3/18 anonim ***** válasza:
70%
az előző vagyok, nekünk három éve volt
2009. jún. 26. 12:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez azzól függ, mi a szokás felétek.

Az örömszülőktől nem kaptunk külön pénzt természetesen. Az én szüleim és a férjem szülei rendezték az egészet. Miért kellett volna még pénzt is adniuk?

Egyébként nálunk a közeli rokonok 100ezret adtak, a kicsit távolibbak 10-50ezer között. Barátnőim használati tárgyakat és disztárgyakat hoztak. 4 éve volt az esküvőnk.

Amikor mi elvittük a meghivókat, akkor mondtuk, hogy csak ti vagytok meghivva, a gyerekek nem. Igy nem is jöttek el. Kellett volna szólni, hogy kis esküvőt akartok.

2009. jún. 26. 12:49
 5/18 A kérdező kommentje:
És amit írtam, hogy nem is ismerjük közelről a házaspárt akiket meghívtunk, és ők hozzák az egész rokonságukat, akikre abszolút nem is számítottunk?
2009. jún. 26. 12:50
 6/18 A kérdező kommentje:
12:49-es. Sajnos nem természetes, mert az örömszülők, nem fizetnek semmit, és a szervezésben sem vesznek részt, ezért mindenkitől pénzt kértünk, hogy a befektetett anyagi vissza jöjjön. Ha az örömszülők összedobták volna a másfél millás lakodalmat, akkor mi is ajándékot kértünk volna.
2009. jún. 26. 12:53
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen anyagi helyzetben vagy. Ez teljes mértékben behatárolja, hogy mennyit tudsz adni. Szerintem annyira nincs "illik". Lehet, hogy egyik családban pl. a keresztszülők jóval közelebb állnak a házasulandóhoz, mint máshol és egyből más összeget adnak, ha megtehetik.

Elmondom, hogy nálunk hogy volt: akik sokan jöttek, ettől még nem tették bele fejenként a 10 E Ft-ot. Szerintem meg akit meghívnak, annak normális, hogy a családját hívják meg. Én sem mennék el a gyerekem nélkül. Szóval ha vállaltad, hogy meghívod őket, akkor azt is vállaltad, hogy a gyerekeik is velük mennek. Olyat ne hívj meg, akit nem bírsz! Amúgy meg minek olyat meghívni, akit szinte senki sem ismer a családodban? Ne haragudj, de ebben az esetben szerintem te vagy a hibás, mert egy családot úgy kell elfogadni, ahogy van. Nálunk is volt olyan a lagziban, hogy 12-en jöttek, mert azóta a gyerekeknek is lett gyerekük, de ezzel mi a gond? Ha valakit meghívsz, azt akarod, hogy jól érezze magát családként.

Tapasztalatom, hogy kevesebbet ad a többség, mint számítottam volna rá. Hozzáteszem természetesen a lagzi nem erről szól, de pl. olyan is volt, hogy az én szüleim anno jóval több pénzt adtak olyan családtagnak, aki mondjuk csak felét adta vissza, ami mint köztudott elég bunkó dolog, mikor tudod, hogy anyagilag megengedhetnék maguknak. Szóval ha már voltál vkinél lagziban, kb. annyit illene adniuk neked, amennyit te adtál vagy megosztva, ha több a testvér, ha ezt megtehetik. Nekem a barátok nem adtak pénzt, mindenki vett valamilyen apróságot, ami egyébként jól esett. A távolabbiak kb. 15-30 között adtak. A keresztszülő, nagyszülő 100 körül adott, én testvérnek lagziban 150 ezret adtam (hozzáteszem, ez volt a legnagyobb összeg az egész körül, de én megtehetem), örömszülőknél meg nagyon változó, mert ha pl. az örömszülő áll mindent a lagziban, akkor nem hiszem, hogy még külön feltétlen ad pénzt, de biztos van olyan, aki ad mellé pénzt vagy ajándékot, ezt nem tudom.

Arra ne számíts, hogy egálban leszel. Mínuszban leszel valószínűleg, de ezt el kell fogadni. A lagzi ilyen. Az a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Ezt tartsd szem előtt.

2009. jún. 26. 12:54
 8/18 A kérdező kommentje:

Azt meg el se tudtam volna képzelni, hogy mondják, hogy 6-an jönnek, és közöltük volna, hogy nem örülnénk neki. "Csak ti vagytok meghívva, a gyerekek nem"??????????????

Ez nagyon kellemetlen!

2009. jún. 26. 12:56
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is gáz lett volna ilyet beszólni miután közölték, hogy hatan akarnak menni. De az is gáz, hogy ezen ki vagy akadva, mert te hívtad meg a párt. Ergó a családot hívtad meg és kifejezted, hogy azt akarod, hogy ott legyenek. Nekem meg úgy tűnik, hogy nem akarod, hogy ott legyenek, szóval kár volt meghívni őket. Nekem már volt lagzim meg voltam pár lagziban, de nem láttam olyat, hogy akinek pl. kis gyereke volt vagy valami az otthon hagyta volna max. ha pl. nem rokon, csak munkatárs és úgy hívják meg.
2009. jún. 26. 13:02
 10/18 A kérdező kommentje:
Sajnos vannak kötelező körök, és ők abba tartoztak, akiket muszáj volt meghívni, ha tetszik, ha nem. Egyébként szerintem egy kis gyerek nem lakodalomba való.
2009. jún. 26. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!