Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lakodalomba mennyi pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lakodalomba mennyi pénzt illene adni a közeli-távoli rokonságnak, és a barátoknak?

Figyelt kérdés

Mennyit a fiús örömszülőnek? (Akik kisnyugdíjasok, de a havi nyugdíjuk dupláját gondolták adni kb. 200 e Ft)

Mennyit a lányos szülőknek, akik nem kisnyugdíjasok, sőt?

Menyit a keresztszülőknek?

Mennyit a nagyszülőknek, akik szintén kisnyugdíjasok?

Mennyit a távolabbi rokonoknak, unokatestvéreknek?

Barátoknak?

Általában fejenként 10 ezerbe van egy vendég, lehet erre számítani, hogy bele is teszik a borítékba? Mert van olyan házaspár, akiket alig ismerünk, de végül meghívtuk őket, a meghívást elfogadták, és közölték, hogy ők hatan jönnek, azaz az egész család, sőt a gyerekeik barátai is. Alig hiszem, hogy 60 ezret beletesznek a borítékba, csak pofátlan, hogy a házaspárt hívtuk meg, és ők meg hozzák az egész pereputtyot. De az is lehet, hogy hoznak annyit, szal, nem tom.

Vélemény, tapasztalatok, kinek, hogy sült el?

2009. jún. 26. 12:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kellemetlen, de valahol határt kell húzni. Amikor mi elkezdtük szervezni, akkor anyukámmal irattam egy listát, hogy kiket illik meghivnom. Aztán abból több, mint a felét kihúztam. A legtöbbet csak hallomásból ismertem. Aztán olyan is volt, hogy elmegy mellettem szó nélkül, nem is köszön, pedig tudja ki vagyok és a lagzin meg legyen ott? Hát nem. És simán megmondtam, hogy 35-40 fős lagzi lesz és nem az egész családot hivtam. De a meghivó szövegéből ki is derült és külön ki is hangsúlyoztam, hogy pl. anyukám - apukám unokatesvérének a gyerekei már ne jöjjenek.

A ruhámat, cipőmet én vettem A meghivókat kellett előre megcsináltatni. 12 meghivót csináltattam, kb. 2000 Ft volt. Meg a ruhámat és a cipőmet vettem meg előre. A kettő együtt kb. 50 ezer volt. És minden többit utólag fizettünk ki. A befolyt pénzt odaadtam anyukámnak és ő abból kifizette a költségeket. Ezen felül apósomtól még kaptunk 1000 eurót. Azt odaadtam a férjemnek. Ugyanis mi az esküvő után nem éltünk együtt, mert ő külföldi és haza kellett mennie. Én meg nem mehettem még, mert nem volt vizumom.

Testvértől külön nem kaptunk semmit. Mi sem adtunk nekik. Épp elég volt az a segitség, amit kaptunk tőlük előtte és utánna a szervezéskor. Közeli rokontól 100-120 ezret kaptunk, nem olyan közelitől 10-20-30-50-et. Ajándékot nem kaptunk, mert direkt pénzt kértünk. Kevesebb volt a kiadásunk, mint a pénz, amit kaptunk.

2009. jún. 26. 13:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak reménykedünk, hogy ha nem is pozitívan, de legalább a befektetett pénzünk visszajön.
2009. jún. 26. 13:17
 13/18 anonim ***** válasza:
77%
Tessék? Egy kisgyerek miért nem lakodalomba való? Ha valakit meghívsz, akkor nem az dönti el, hogy a családjából ki megy el? Én most voltam lagziban a kisbabámmal, semmi gond nem volt vele. Hová tettem volna, mikor minden ismerős a lagziban volt és messze volt a lagzi? Talán idegenre kellene bízni a gyerekeket ilyen helyzetben? Látszik, hogy nincs gyereked...nem lagziba való. Hú, ez kemény. Mi így vagyunk egy család. Szerintem ne is hívj meg senkit, csak az időseket akkor, mert szelektálod, hogy ki a lagziba való meg ki nem az, mintha a másik ember hulladék lenne. Durva. :(
2009. jún. 26. 13:18
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

Hát ne haragudj, de ezen most én is nagyon ki vagyok akadva.

Nekem van egy 19 hónapos kislányom, és következő hónapban esküvőre megyünk.Nem fogom senkire ráhagyni,(nem is akarom)hanem elvisszük magunkkal.

Mindenki (család, rokon)ott lesz az esküvőn,és teljesen biztosra veszem, hogy lesznek még más gyerekek is a lagzin.

Ilyet még soha nem hallottam, hogy egy gyerek nem való esküvőre.

És képzeld csak, nekem is most lesz az esküvőm, és ott lesz a kislányom,szerinted nem kellene ott lennie,mert nem oda való?

2009. jún. 26. 13:49
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
13:18 vagyok: még annyit akartam hozzátenni, hogy a gyerekek szórakoztak a legjobban. Olyan jól érezték magukat! Az én lagzimban is voltak gyerekek és nem volt velük semmi probléma, nem volt rendbontás. Igazán jó volt, hogy minden korosztály ott volt. Majd ha a kérdezőnek is lesz gyereke, biztos, hogy másként fog gondolkodni és nem fogja otthon hagyni a gyerekét, ha meghívják egy lagziba. Vagy ha igen, akkor az elég furcsa lesz.
2009. jún. 26. 13:52
 16/18 anonim ***** válasza:
Szokott lenni menyasszonytánc, és ott 20-ast illik azoknak, akik nem rokonok) bedobni kb. két fordulásért.
2009. jún. 26. 19:35
 17/18 A kérdező kommentje:

Látszik, hogy nincs gyerekem???????

13 hónapos a lányom, te idióta. Az esküvőn ott lesz, de nem lakodalomba való. Annak az 1 éves gyereknek nagyon szüksége van arra a hangzavarra, meg tömegre. Hát MILYEN ANYA VAGY te, hogy kiteszed a gyerekedet egy ilyen őrületnek. Annak a gyereknek már 8-kor, de legkésőbb 10-kor ágyban lenne a helye, nem felnőtteknek való mulatozásban, helyehulyázásban részt venni. Te elmebeteg vagy! Védőnő se sűrűn látogathat, hogy rendbe tegye az agyadat.

2009. jún. 27. 14:19
 18/18 anonim ***** válasza:

""Csak ti vagytok meghívva, a gyerekek nem""

Nem igy kell, hanem ugy, hogy ne haragudj, de mar lefoglaltuk az ettermet, lejelentettuk a letszamot, megrendeltuk a menut stb... szoval utolag mar nem tudunk a letszamon valtoztatni, ha esetleg valaki visszamondana szolunk.

Kesz, ezen nincs mit sertodni.

2015. jan. 13. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!