Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért nem tartottátok még meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem tartottátok még meg az esküvőt?

Figyelt kérdés
Biztos többen vagyunk ezzel így...gondolom mindenkinél akadt rá "magyarázat", hogy még nem került rá sor...Idő, pénz, időjárás, horoszkóp...hallottam már pár okot...nálunk "állítólag" a pénz...nálatok? és elhiszitek?
2010. jan. 30. 22:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

Terembérlet, pezsgő, virág stb nem része a háűzasságkötésnek. Ott ugyanis csak annyi van, hogy anyakönyvvezető és két tanú előtt kijelentitek, hogy házasságot szeretnétek kötni, majd aláírtok. És ennyi. Ezért NEM kérhetnek pénzt. ha kérnek, simán fel lehet őket jelenteni. Tényéeg olvad el azt a jogszabályt. A házasságkötés INGYENES joga minden állampolgárnak.

Mi pl tök ingyen házasodtunk Miskolcon. Nem mellékesen a házasságkötő teremben, és még zene is volt. A kedvünkért nem vitték ki az anyakönyvet a teremből az irodába.

2010. jan. 31. 00:33
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Költségek

Az anyakönyvvezetői eljárásnak (beleértve a házassági anyakönyvi kivonat kiadását is) semmiféle anyagi vonzata nincs . Az anyakönyvezető irodájában lezajlott házasságkötésért sem kell fizetni, viszont ha ünnepélyes szertartást akarnak a házasulandók, az önkormányzatonként eltérő mértékű, és a ceremónia külsőségeitől függő összegbe kerül.

2010. jan. 31. 00:35
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

A mi családunkban nagy lagzik voltak mindig is.

Ahol a szülőknek nem volt pénzerá ott a fiatalok fizették ki a befolyt pénzből már utánna,tehát a pénz elég gyatra kifogás.

A legtöbb helyen belemennek,hogy utólag fizessenek,talán a ruha a kivétel,bár már olyanról is hallottam,hogy a varrónő megvarrta ingyen,majd esküvő után fizették ki.

2010. jan. 31. 11:54
 14/24 anonim ***** válasza:
67%
Én 39 eFt-ot keresek, és párom sem kap 100 eFt-nál többet, de ha az ember spóról, akkor lehet tartani, én tavaly novemberben keztem el spórólni, és párom is, ő 270-et én meg 110 eFt-ot spórólt, úgy hogy 20 eFt-okat tetem férre, és idén lesz az esküvőnk, 25 fővel, a legegyszerűbb, a legolcsóbb. Szóval nem hinném, hogy ne lehetne spórólni. De persze egy mindenkinek a saját dolga.
2010. jan. 31. 14:17
 15/24 anonim ***** válasza:

Mert teherbe estem és nem szerettük volna nagy pocakkal csinálni a bulit,vagyis én nem,mert hát az mégiscsak a mi napunk,ahol bulizni kell ^^

Idén augusztusan viszont tuti nagy hacacáré lesz ^^ addig pedig babázunk és szervezzük a kicsivel az esküvőt :D

2010. febr. 1. 11:32
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Előbb éljünk jól, előbb legyen lakás, előbb legyen családi ház (felújítva) előbb legyen autó (mindkettőnknek), előbb legyen nyaraló, jól menő vállakozás, stb. Aki így gondolkodik, az sose házasodik össze. Legalábbis ezt egy ember ha nagyon jól csinálja, akkor is csak 35-40 éves korára tudja megteremteni. Ez a nincs pénz-dolog a pasik ifogása szokott lenni, ami vel behülyítik a csajt, h ne akarjon esküvőt még évekig.
2010. febr. 2. 09:17
 17/24 anonim válasza:
100%
Mi először a gyerekeket szerettük volna. Én már 34 éves vagyok, most született meg a második gyerek, és most kezdjük szervezni az esküvőt. Szándékos volt a sorrend: eljegyzés - gyerekek - esküvő. Ami jövő júliusban lesz
2010. febr. 2. 15:05
 18/24 anonim ***** válasza:
48%
utolsó, ez érdekes. mi meg pont azért házasodtunk össze 3 év együttélés után, mert nem szültem volna házasságon kívül. konkrétan az esküvőm napján vettem be utoljára a tabit. aztán hamár, akkor persze volt nagy buli is rezesbanda, lovashintó, díszterem, tánc hajnalig stb...tényleg mennyire különbözőképp látjuk ezt a kérdést mi, nők :) sok boldogságot Nektek!
2010. febr. 10. 13:57
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Nem számít a pénz??És mi az hogy nem lehet spórolni??

Hát sajnos van ilyen!

Nekem májusban kérte meg a párom a kezemet,júniusban megfogant a babánk.

Elhatároztuk,hogy akkor még az ősszel egy kis esküvőt tartunk,max. 30 fővel.Közben a páromnak megszűnt a munkahelye,nekem pedig táppénzre kellett mennem.A lakáshitelt,rezsit így is fizetni kellett,tehát az összes spórolt pénzünk elment!

Azt gondoltuk,sebaj,elmegyünk ketten két tanúval,és kész!

Maga az esküvő valóban nem kerül pénzbe,de a gyűrű igen!

Nekem van,de a páromnak venni kellene..de miből?

Mikor kajára is épphogy telik?Spóroljunk?És miből?

Kaját ne vegyünk,vagy a számlát ne fizessük?Az utolsó fillérig ki van számolva minden..

Igaz,hogy a párom most már talált munkát,de most már a gyerekre kell a pénz.

Ez van,de nem nyavalygásképpen írtam,hiszen mi akartuk a kicsit is,és nagyon boldogan várjuk őt.

Csak azért írtam,hogy lássátok:

1.Van amikor tényleg nem lehet spórolni.

2.A két tanús esküvő is pénzbe kerül,hiszen ott a gyűrű..vagy nincs..

És sok esetben a "csak" 20-30 ezer igenis nagyon sok!

2010. febr. 10. 17:00
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
Gyűrű nélkül is lehet házasságot kötni. Nem kötelező része a szertartásnak. Csak aláírni kötelező, meg 2 tanút prezentálni.
2010. febr. 10. 17:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!