Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondoltok erről? Csak szerintem nem túl okos döntés ez?
Pénteken kaptam meg az unokatestvérem esküvői meghívóját. Pár hete, amikor az esküvőről beszélgettünk azt mondta, hogy mindenképp tavaszra tervezi.A meghívón mégis az áll, hogy január 6- án lesz. Nem hiszem, hogy ő ezt október közepén nem tudta, de ez most nem is lényeges. Így is azon gondolkozom napokóta, hogy hogyan éljem túl az ünnepeket anyagilag, szerintem ezzel nem csak én vagyok így.
Tegnap találkoztam vele és finoman megemlítettem, hogy nekem tavaszi dátum rémlett. Erre tök egyszerűen közölte, hogy azért lesz január elején, mert az emberek ilyen sokkal adakozóbbak és nekik is jobban megéri. Megkérdeztem, hogy és, akinek nincs pénze adakozóbbnak lenni? Erre gúnyosan mondta a vőlegénye, hogy "nem kötelező senkinek sem eljönni." Ez szerintem elég erős megjegyzés volt.
Ma viszont felhívott unakatestvérem, hogy reméli nem vettem komolyan, amit mondtak, természetesen csak vicc volt és azért döntöttek így, mert ilyenkor kevés az esküvő, könnyebb volt mindent leszervezni és a srác rokonai csak az ünnepekre tudnak haza jönni Franciaországból, ezért is jobb nekik így.
Nem tudom, hogy melyik az igazság, de szerintem akkor sem okos dolog pont az ünnepek után tartani.
unokatesó nagy lángész lehet, általában 10-én fizetnek mindenhol, az emberek karácsonyra elverik az összes vasukat is...
a megjegyzést meg komolyan gondolta, csak azért mondott mégis mást, nehogy bevételtől essen el a te részedről
Szerintem is csak az a fontos nekik hogy a család együtt örüljön velük, és nem a pénz. Hiszen azt tartották fontosnak hogy a rokonok akkor lesznek az országban.
Viszont el tudom képzelni hogy a rokon családokban efféle megbeszélések zajlanak:
"-GYerekek tudjuk hogy megígértük Karácsonyra veszünk okostévét, de egyenlőre nézzétek a filmeket számítógépen. A rászánt pénzt apátoknak öltönyre, Anyának alkalmi ruhára és cipőre, és nektek is csinire költjük + nászajándék. Szerény dolgot kérjetek a Jézuskától most, mert a lagziba illik elmennünk ha nem akarunk haragot a rokonságban."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!