Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kinek a feladata az esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek a feladata az esküvőt finanszírozni?

Figyelt kérdés

A párom egyszer már szerette volna megkérni a kezem, de még nem tette meg, csak mondta hogy majd szeretné. Megkértem rá, hogy ezt még hanyagoljuk, mert az ő családja nagyon minuszban van jelenleg. Még évekbe kerül, mire össze tudnának spórolni egy tisztességes esküvőre valót. Az én szüleimnek van félretett pénze, nekik nem lenne gond.

De én eleve valahogy félnék tőlük kérni. A nővérem esküvőjét 100%-ban a szülők fizették, de az 15 éve volt. És ott a férj szüleinek is volt pénze.

Tehát az lenne a kérdésem: hogy működik ez? Kinek lenne a feladata? Nekünk nincs jelenleg félrerakott pénzünk, és így egy kicsit pofátlanságnak érzem beközölni velük, hogy hé fater, hé muter, jövőre összeházasodunk, kezdjetek rá gyűjteni. Soha nem kértünk pénzt tőlük semmire, és már külön is élünk tőlük.

Ilyes esetekre mi a megfelelő terv?

2014. nov. 13. 12:51
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk egy részét a szülők fizették, kb az 1/3-át, a többit mi.
2014. nov. 13. 13:10
 12/39 anonim ***** válasza:
88%

A lakodalmat annak KELL finanszßirozni, akinek a lakodalma.

Ez a szülöre nezve semmiféle kötelezettséggel nem jár, NEKIK NEM KELL erre spórolni, sem támogatni ebben anyagilag.

Ha TI közlitek, hogy "hé fater, hé muter, jövőre összeházasodunk", akkor NEKIK NEM KELL erre gyüjteni!!!!

Ha TI akartok lakodalmat, akkor NEKTEK kell erre gyüjteni!!!

2014. nov. 13. 13:10
 13/39 anonim ***** válasza:
86%

Az előző értelmes válaszokhoz hozzátenni nem tudok, ismételni minek.

De ha bármely okból fontos a házasság, az pénz nélkül is megköthető, minden ceremónia nélkül.

Később, ha javulnak a feltételek, lehet látványos templomi esküvő, vagy "csak úgy" lakodalom is.

Nem a tietek lenne az első ilyen.

2014. nov. 13. 13:11
 14/39 A kérdező kommentje:
Ne szúrjatok már le légyszives! Pont nem én vagyok az az anyagias ribi akinek csak a pénz kell! Soha nem kértem senkitől, sőt inkább adtam, és nem azért kértem hogy várjunk, mert a szüleinek nincs pénze. Hanem mert nekünk sincsen, és szerintem nem megoldható az hogy csak a szülők fizessék. Miért kell kiforgatni a szavaimat?
2014. nov. 13. 13:14
 15/39 anonim ***** válasza:
81%
a házasodó pár feladata
2014. nov. 13. 13:15
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Attól még a lánykérést elfogadhatnád, ha te is szeretnéd. Egy közös családi vacsorán megünnepelnétek. Nem kötelező azonnal elkezdeni az esküvőszervezést, gyűjtögethettek jegyesekként is. A szülők pedig majd belátásuk szerint felajánlanak valamennyi segítséget. Ha nem, akkor kicsit tovább gyűjtögettek :)
2014. nov. 13. 13:19
 17/39 A kérdező kommentje:
Jó, lapozzunk. Tehát megkéri a kezem, igent mondok, és elkezdünk az esküvőre spórolni. A szülőknek elmeséljük a nagy hírt, ők erre mit fognak majd mondani? Felajánlják hogy beszállnak, vagy mi? Nem lesz kényes a téma?
2014. nov. 13. 13:19
 18/39 anonim ***** válasza:
96%

16. vagyok.

Nem tudom, milyen a kapcsolatotok a szülőkkel. De nem gondolom, hogy kényes lesz a téma, ha nem hozzátok fel a pénz kérdést. Ők úgyis rákérdeznek majd. Ti meg megmondjátok, hogy elkezditek összegyűjteni a pénzt. Szerintem maguktól felajánlanak majd valamennyit.

2014. nov. 13. 13:23
 19/39 anonim ***** válasza:
96%

Alapvetően én is úgy gondolom, hogy a házasulok feladata. De ha az egyik gyerekemét fizetem, akkor a másiknak is felajánlom.

Nem kényes. Ne úgy menjetek oda, hogy "házasodunk, utaljátok a pénzt", hanem ülj le szépena szüleiddel és egyenesen kérdezz rá. Esetleg előtte kérdezd meg a nővéredet, hogy vele hogy volt.

20/39 anonim ***** válasza:
82%
Kedves kérdező, igaza van azoknak, akik azt írják, hogy a házasulóknak kell finanszírozni a lakodalmat. Te magad meg ellentmondásba keveredtél, mert igaz, nem kértetek, de azt írod, évekbe telne, mire összegyűjtenének.... És ne sértődj meg minden nem tetsző válaszon, és főleg ne parasztozd le azt, akinek a válaszával nem értesz egyet. Kérdeztél, válaszoltak, ez a véleményük. A lánykérés meg nem kerül pénzbe, szerintem nem kell "hanyagolni".
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!