Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a feladata az esküvőt finanszírozni?
A párom egyszer már szerette volna megkérni a kezem, de még nem tette meg, csak mondta hogy majd szeretné. Megkértem rá, hogy ezt még hanyagoljuk, mert az ő családja nagyon minuszban van jelenleg. Még évekbe kerül, mire össze tudnának spórolni egy tisztességes esküvőre valót. Az én szüleimnek van félretett pénze, nekik nem lenne gond.
De én eleve valahogy félnék tőlük kérni. A nővérem esküvőjét 100%-ban a szülők fizették, de az 15 éve volt. És ott a férj szüleinek is volt pénze.
Tehát az lenne a kérdésem: hogy működik ez? Kinek lenne a feladata? Nekünk nincs jelenleg félrerakott pénzünk, és így egy kicsit pofátlanságnak érzem beközölni velük, hogy hé fater, hé muter, jövőre összeházasodunk, kezdjetek rá gyűjteni. Soha nem kértünk pénzt tőlük semmire, és már külön is élünk tőlük.
Ilyes esetekre mi a megfelelő terv?
Ilyen csúnya szóval élve ez annak a "feladata", aki házasodik. A szülőktől ilyet elvárni, a szervezkedést is erre alapozni elég undorító. Szép gesztus, ha a szülő be tud segíteni, de ha nem tud, nem lehet tőle elvárni, hogy nekiálljon az esküvőtökre spórolni.
Ezek szerint addig nem is vagy hajlandó igent mondani egy lánykérésre, amíg a párod szüleinek nem lesz félretett pénze az esküvőtökre???
Szerintem egyértelműen a pár feladata.
Mi az, hogy nincs a párod családjának pénze és hanyagoljuk?
Milyen jogon terveztek bármit egy másik család kontójára?
Nektek kell rendezni. Ti akartok egybekelni és nem ők akarják.
Ha felajánlják a segítséget akkor el lehet fogadni, de ez a ti döntésetek, nektek kell finanszírozni.
fuhh....
"Megkértem rá, hogy ezt még hanyagoljuk, mert az ő családja nagyon minuszban van jelenleg. Még évekbe kerül, mire össze tudnának spórolni egy tisztességes esküvőre valót."
Nekem ebből egyértelműen az jön le, hogy te azt várod, mikor tudnak pénzt adni az esküvőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!