Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Amikor megházasodtatok már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Amikor megházasodtatok már "önállóak" voltatok?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy mikor eljött a nagy nap már együtt laktatok-e saját lakásban/házban vagy csak az esküvő után(esetleg kicsivel előtte) kezdtetek rá gyűjteni és a ceremónia után még külön éltetek vagy valamelyik családnál egy darabig?A lakáskérdés mennyire befolyásolja az esküvő időpontját? Én pl. nem tudom úgy elképzelni, hogy összeházasodom és utána még külön élünk 1 darabig/ valamelyikünk szüleivel.Ti, hogy vagytok ezzel?
2014. okt. 26. 22:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
21 évesen költöztem el a szüleimtől, az akkor még barátommal albérletbe. Utána utaztunk, külföldön is éltünk, hazajöttünk, 30 évesen összeházasodtunk. Én sosem laknék szülővel, de nem bántom azokat, akik igen. Van, akinek ez kényszerűség, van, aki jól kijön a szülőkkel stb.
2014. okt. 26. 22:58
 2/15 anonim ***** válasza:

Húszas éveink elején házasodtunk: mi az esküvő előtt 1 évvel költöztünk össze közösen egy albérletbe, külön a szülőktől (de már azelőtt is mindig egymásnál aludtunk, ő akkor már külön élt a szüleitől, én még nem). Azon kívül, hogy teljesen külön élni sokkal jobb, nálunk anyukám nehéz természete is hozzájárult, hogy ne a szülőknél költözzünk össze :D 1.5 éves házasok vagyunk, hamarosan elköltözünk az albérletből a saját házunkba :) Számunkra így volt ideális.

Most nyáron házasodott barátnőmék a szülei házának emeletén költöztek össze, csak az esküvő után, én nem bírnék így élni, de azt mondja, nekik jó. Kinek a pap, kinek a paplan :)

2014. okt. 26. 23:06
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
19 évesen költöztem el otthonról, és 31 évesen mentem férjhez. Nem tudom elképzelni, hogy esküvő után még szülőknél lakjak. Miért nem lehet várni az esküvővel?
2014. okt. 26. 23:17
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

" Én pl. nem tudom úgy elképzelni, hogy összeházasodom és utána még külön élünk 1 darabig/ valamelyikünk szüleivel.Ti, hogy vagytok ezzel?"

Én sem. Sőt, én a szülőktől rögtön egymáshoz költözést sem tudom elképzelni. Idézőjelbe tetted az önállóságot a kérdésedben: nos, én csak valódi önállósodás (több év egyedül élés) után tudom elképzelni a házasságot. Anélkül nem teljesen felnőtt az ember, hogy ne tanulná meg a teljes önállóságot. Nem felnőtt ember meg ne házasodjon - legalábbis én megnézem, hogy akivel összejövök, az teljesen felnőtt-e már.:) Egy csomó érzelmi és életviteli probléma szokott ugyanis adódni, ha nem az. Akkor egymásratémaszkodás van a kapcsolatban olyan téren is, ami gyilkolja a kapcsolatot.

2014. okt. 27. 02:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
28 évesek voltunk, 1 éve együtt éltünk. Megszerveztük az esküvőnket, szép volt, és azóta is együtt élünk :) önállóak voltunk, minden szempontból. A lakáskérdés nem befolyásolta az időpontot, már rég nem éltünk otthon, fel sem merült, hogy a szüleinkhez költözzünk.
2014. okt. 27. 06:55
 6/15 anonim ***** válasza:
56%

Én sem tudtam volna elképzelni..

22 voltam, amikor elköltöztem, a koliból a férjemmel össze.

Neki volt saját lakása, sajnos, mert előtte hunyt el az apukája, mivel sulis volt fenntartani nem tudta, így kiadta, hogy legalább legyen aki a rezsit fizeti ( ha nem lakásba forgatta volna az örökségét, akkor a 300 mellett még 300at kellett volna adóznia...)

Szóval suli után oda költöztünk.

Aházasodni akkor házasodtunk, amikor már helyretettük magunkat anyagilag, felújítottunk, és meg is lett rá a pénz...

Ez 3 évvel később történt, mert a munkámat közben elvesztettem...

Így alakult.. 22-23 évesen úgyis korainak éreztem volna, így a 26-ot betöltötte,

2014. okt. 27. 07:04
 7/15 anonim ***** válasza:
66%

Sok átbeszélgetett éjszaka, és még több zsörtölődés után mi úgy voltunk vele, ha veszünk saját házat, akkor tutira nem lesz jóideig esküvőnk, mert úgyis a házra költenénk a (nem túl sok) pénzünket. Így beköltöztünk a szüleim padlásszobás házuk emeletére. Külön kis konyha, külön fürdő, minden van, jól elvagyunk. Tavasszal összeházasodtunk, a kis vagyonunkat meggyarapította a násznép. Most kinéztük álmaink házikóját, ha minden összejön, jövő nyáron már ott fogunk lakni.

Hitelellenesek vagyunk, ha nem lenne örökségünk, még itt se tartanánk. Így alakult, persze vágyunk már teljesen külön, nem csak külön szintre, de sajnos nem tapsra megy a dolog. Jó a "rosszban" hogy tök jó fejek a szüleim. :)

2014. okt. 27. 08:31
 8/15 anonim ***** válasza:
60%
20 evesen koltoztunk ossze albiba az egyetem alatt, aztan orokoltem lakast igy 23 evesen odakoltoztunk, dolgozgattunk, eldegeltunk es 27 evesen osszehazasodtunk, 28 evesen pedig csalad lettunk. A lakasfelujitas ideje alatt otthon laktunk szuloknel, imadom oket, de az egyutteles mar nem mukodne konfliktus nelkul:-). Meg szerintrm addig nem is onallo az ember es nem kulon csalad amig a gyerekszobajaban lakik a ferjevel :-).
2014. okt. 27. 08:31
 9/15 anonim ***** válasza:
77%

Akkor édesapám 52 évesen még nem önálló, mert a "gyerekszobájában" lakik azóta is anyukámmal.. :D

Nyilván ez egy olyan helyzet, ami lakástól is függ. Nekünk nagy házunk van, ahol többen is kényelmesen elférünk. Én sem szándékozom elköltözni, ha csak valami más miatt nem alakul úgy. Más lenne, ha egy kis panellakásban élnénk.

Egyébként szerintem is az a normális, ha úgy házasodik az ember, hogy már van annyi megélhetésük, hogy együtt tudjanak élni. De nagyszüleim még fiatal házasként éltek úgy, hogy külön egy darabig, mert nagyapám munkanélküli lett és annyira nem volt pénzük, így vissza kellett költözni szülõkhöz, tehát sok oka lehet annak, ha valakik nem tudnak közös otthonban élni.

2014. okt. 27. 08:58
 10/15 anonim ***** válasza:
31%
Es miert kell lepontozni mert szerintem a gyerekszobaban lakni nem onallosag?? En igy gondolom te maskepp..
2014. okt. 27. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!