Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti miért mentek el egy esküvőre, a lagzi, vagy a szertartás miatt?
Több korábbi kérdés ihlette, több helyen is láttam, hogy írták a kérdezőnek, hogyha nincs lagzi, akkor nem is mennének el az esküvőre. Nektek mi a véleményetek? Nem a szertartás lenne a lényeg az egészben, hogy két ember összeköti az életét, és annak örülnek együtt? Mi van akkor, ha a pár direkt azért tart lagzi nélküli esküvőt, hogy ne legyen nagy kiadás a rokonoknak és barátoknak, és ne azon kelljen gondolkozniuk, hogy mit hozzanak nászajándékba, vagy ha ők nem erre akarják a pénzt költeni?
Az esküvőben tényleg a lagzi része lenne a lényeg, nem is maga a szertartás? Ha pedig így van, akkor miért van sértődés abból, ha a pár nem akar az esküvőre költeni, és inkább kéttanúsat tart, mintsem azon rágódjanak a rokonok, hogy miért nem lett lagzi, vagy miért nem olyan lett az esküvő, amilyenre ők akarták?
Nektek vendégként mi a fontosabb: maga a szertartás, vagy az, hogy legyen lagzi?
Engem meghat, ha úgy érzik, velem is megosztják az örömüket.
A lagzi pedig... utálom a mulatóst, utálom a piát, utálom a részeg dajdajozást. Úgyhogy nekem a szertartás jobban tetszik.
Szerintem sokat nem érdekli, hogy Móricka és Annácska összeházasodik. Soknak inkább az evés-ivás a lényeg.
És én se szívesen mennék szertartásra már bocsánat...
Ha nem állok elég közel hozzájuk, annyira hogy meghívjanak a legzira is(ha van lagzi), akkor nem szívesen megyek el a szertartáésra se. De mondjuk volt már olyan, hogy meghívtak a lagfziba is, de nem volt pénzem, így csak a templomba mentem el. De azt nem szeretem, ha valaki kiköti, hogy a templomban szívesen látunk, de a lagzira nem. Én senkivel se csináltam ilyet. Mindenki meghívtam mindenhova, de hozzátettem, hogy atz is megértem, ha valaki nem tud eljönni ba lagziba, ebben az esetben szívesen látom a szertartáson.
AMúgy nekem szemelyszerint a lagzi fontosabb. A szertartás őszintén elég szemeélytelen, kb minden esküvő ugyanaz. A pár felszabadult bolodgságát a lagzin látod, ott tudsz velük ünnepelni igazán.
A pár miatt megyek, mert őszintén szólva sem a szertartás, sem a hagyományos lagzi nem érdekel.
Ha sokat kéne utazni az esküvő helyszínéig és a párral sem lenne a legszorosabb a kapcsolatom nem mennék el. Semmi értelmét nem látom az órákig tartó buszozásnak/kocsikázásnak, csak azért, hogy fél-egy órát eltöltsek a párral egy teremben.
Én most ronda dolgot írok le. Rengeteg esküvőn voltam már (nagy család, nagy baráti kör), de eddig 2 olyan volt ahol ténylegesen a pár érdekelt. Hozzájuk nagyon közel állok érzelmileg.
A többinél erősen motivált, a lakodalommal járó buli és evészet.
De megsértődni meg nem hívás miatt, max. a testvérem esküvőjén tudnék, másén nem.
Egyik sem
A barátaink, vagy rokonaink miatt..
De
Nem utaznék csak a szertartás miatt 200km-t, ha nincs ott más a környéken ( pl nagyszülők, szülők..lstb) bármennyire is örülök a meghívásnak..de ha van ilyen, akor mennék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!