Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Videós. Kell, vagy sem?
Mi nem fogadtunk videóst. A férjem egyik középiskolai évfolyamtársát kértük fel a fotózásra és el is vállalta. Profi fotós, mégis 30ezerért + étel/ital elvállalta az egész eseményt.
Reggel 7-re jött hozzánk (lányos ház) és kezdett fotózni.
Du. 6-kor volt az esküvőnk, így én reggel 8-ra mentem fodrászhoz, majd sminkeshez. A legjobb barátnőm aznap nálam aludt (szüleimnél aludtunk) és anyukám kopogott be hozzánk elsőnek, hogy jöhet-e a fotós fotózni. Készült pár pillanatkép, amint mi még feküdtünk az ágyban és ébredeztünk.
A férjemhez is átment (gyalog 5 perc séta a szülői ház, autóval 2 perc se.), ott is fotózott a srácokkal.
A fodrászhoz is eljött velem és a sminkeshez is.
Aznap délelőtt készültek a menyasszonyi fotózások. Nekem két ruhám volt. A fotózásra anyukám ruháját vettem fel (nálunk ez családi hagyomány, nővérem is ebben volt. Szerencse, hogy alig kellett igazítani), a szertartásra már a sajátomba mentem.
10-fél 12-ig fotóztunk, majd megebédeltünk és kezdődött a kikérő, stb.
Kb. 3 órán át tartott, mivel nálunk sok az idősebb rokon. Tehát még oda is elballagtunk fotózni (nem tudnak már lábra állni, szeretetotthonban laknak ketten, stb).
Negyed 6-ra megérkezett az autó, majd jött a többi vendég is a templomhoz.
6-kor (szerencsére időben) elkezdődött a polgári szertartás (nálunk templomi nem volt) és utána még csoportfényképezés volt.
A buli hajnali fél 6-ig tartott, a fotóssal mentünk ki utoljára.
Közel 4-5ezer kép készült és fantasztikusak lettek.
3 géppel dolgozott és folyamatosan mentette le a képeket. :)
A barátnőm esküvője kb. 6 éve volt.
Szeretett volna videót is, de nem fért bele a keretbe.
Először megpróbáltam összeállni pár meghívottal, hogy dobjuk össze a pénzt a videóra (kb. 50 ezer lett volna akkor), de mivel nemigen ismertem senkit a társaságból, nem sikerült. Úgyhogy készíttettem egy videót csak a szertartásról, az 10 ezerből kijött.
Szóval vagy
1. csak a szertartásról / lagzi bizonyos részeiről kérjetek profi videóst.
2. kérjetek meg valakit (tudom, ez necces)
3. ha érdeklődnek a barátaitok, mire lenne szükségetek, esetleg említsétek meg, hogy erre dobják össze többen a pénzt - és kérj meg valakit, aki megszervezi nektek.
Nekünk csak a szertartáson lesz videós, de az is csak azért, mert van a családban olyan, aki ezzel foglalkozik és ezt kapjuk nászajándékba tőle.
Ha nem lenne, akkor családi home-made videó lenne, mint ahogy a szalagavatóról, születésnapról, családi nyaralásról is készül.
Szüleimnél készült "profi" videó. Az első költözés során poros lett a szalag, így mire mi lettünk volna akkorák, hogy valamit élvezzünk is már belőle, rég ki lett dobva.
Nagyon megoszlanak a vélemények..
Serintem nem kell
Nekünk nem is volt..
Azóta sem hiányzik..
Nekünk volt profi videosunk steady cam-mel ès profi fotós is. Gyönyörüek lettek a képek, a kisfilmünk pedig eszméletlenül csodàlatos. A steady cam-nek, szuper vàgàsoknak köszönhetöen van egy több mint 10 perces igaz film minöségü kis összefoglalónk az egèsz esküvöröl. Nyilvàn senki, meg mi sem a több mint 12 óràs nyers anyagot akarjuk meg fogjuk nézegetni, hanem a több hónapos profi vàgàst követö végterméket.
A kisfilmen kívül mèg kèszítenek nekünk majd egy közel 1 óràs verziót is, ahol föleg a szertartàsok lesznek szépen megvàgva.
Nekünk ugyanolyan fontos volt a fotós és videós, így nem tudtunk volna dönteni a kettö között. Mellesleg a videós sokkal olcsóbb volt, mint a fotós. Két kameràval, steady cam-mel, kb 13-14 óràs forgatàssal, több hónapnyi vàgàssal kértek 100 ezer ft körül.
Anyukamek a 80-as evek vegen hazasodtak, valamint a legtobb baratjuk is , akik ma mar csalados emberek. Volt, hogy szoba hoztuk az eskuvot , majd elojottek a videok. Hat eletemben nem rohogtem olyan jokat, hatodtam meg es csodalkoztam el par ismeroson :D. Ok is nagy erdeklodessel neztek, hiaba, hogy mar lattak talan 40-szer is.
En mint a gyerekuk orultem, hogy megtudtam nezni, foleg azert is mert, olyan emberek is szerepeltek a videoban, akik amugy mar sajnos reg meghaltak , nekem meg nem volt szerencsem ismerni oket. Vagy a nagypapamrol akirol van 2 kep, mert nem szeretett fotozkodni, es orom volt latni, hogy milyen felszabadult volt a lanya eskuvojen, hogyan is tudott O bulizni :D. Ilyen szempontbol a video tobbet adott, mint egy -egy kep szertartasrol vagy a lagzirol.
Ha a gyerekeket nezed, azok majd biztos megakarjak majd nezni.
Amugy sem kell a kajalasokat felvenni, ma meg mar olyan videokat keszitenek, ami mintha filmbol lenne kivagva. Nagyon igenyesek, jol megszerkeztettek.
En a helyedben ha megtehetem, csinaltatnek.
Én is ebben a dilemmában voltam. Nekem anyós, anyám, közelebbi rokonok mondták, hogy kell-kell. Leginkábbb mamám miatt döntöttem a videó mellett, ő nagyon szerette volna, hogy legyen.
NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK, hogy meggyőztek. Ha a buli részét nem is, de a szertartást és a mozgalmasabb részeket már 20x minimum megnéztem, pedig csak 2 éve volt a lagzi.
Szerintem megéri, amilyen filmeket-videókat a rokonság összehozott (hozzáteszem, nem a 40-50 éves kategória, hanem a 20 éves unokaöcsém), az botrányos lett. Ha telik rá, én mindenképpen kérném.
Mi 3 garnitúra DVD-t kaptunk, 3 lemezest, mindegyik festett. Utolsó héten kértük fel a videót (pont e miatt a dilemma miatt, de október vége lévén, többen is elvállalták volna). 60.000ft-ot fizettünk 16,00-2,00ig, plusz a vacsit. Baranya megyei kisvárosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!