Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kis esküvő is lehet szép, emlékezetes?
Szerintem ezzel nem lepek meg senkit, de húszéves korom óta álmodozom az esküvőmről... Most azonban, hogy végre eljött a tényleges tervezés ideje :), rá kellett döbbennem, hogy a családi összetétel egyszerűen nem enged meg egy olyan alkalmat, amit én megálmodtam.
A párom és én teljesen más világból származunk. Elég zavaros a múltam, a lényege annyi, hogy bár cigány családból származom, sosem éltem és viselkedtem úgy, ahogy ők. Még gyerekként kikerültem abból a közegből, 17 évesen meg is ismertem a páromat, eljöttünk más városba tanulni és dolgozni. A vér szerinti családommal alig-alig tartom a mai napig a kapcsolatot. Vannak jó emberek köztük, akik jól bántak velem, de ha meg is hívnám őket, mindig azon agyalnék, hogy most úgymond "leégetnek-e" a másik családom előtt. Mert valójában a párom családja és az én családom még nem igazán találkoztak... Nem tudom elképzelni, hogy együtt mulassanak egyébként, és őszintén szólva én is teljesen másmilyen vagyok az új családommal, és teljesen más a régivel. 200 km-re laknak tőlünk, elég szerény körülmények között élnek, és abban sem vagyok biztos, hogy ha meg is oldjuk nekik a szállást, a benzint ki tudják fizetni. Viszont ha őket nem hívnánk meg, akkor arra gondoltunk, hogy a barátokat sem kéne, és tarthatnánk egy szűkebb családi összejövetelt az esküvő után. Párom szülei, testvére, sógornőm, nevelőanyukám és a négy (vagy 2) testvérem. Csak ez meg annyira snassz... :( Templomit nem is tervezünk egyébként... Eléggé össze vagyok zavarodva, persze tudom, nem attól leszünk boldogok, hogy nagy bulit csapunk. Így legalább több pénzünk marad nászútra. :)
Akik ilyesmi esküvőt tartottak! Mik a tapasztalataitok? Fotós volt azért? Zene? Hol zajlott a ceremónia?
Persze, hogy lehet szép és emlékezetes egy kis esküvő is. Ha nem akarjátok, hogy egy egyszerű családi ebéd jellege legyen, akkor keressetek valami nem mindennapi helyszínt. Fotóst én mindenképpen hívnék, hiszen az emlékeken kívül csak ez marad meg az esküvőtök napjáról.
Pár éve olvastam egy lány esküvői blogját, ők is kis létszámú esküvőt tartottak (talán 12-en voltak) ők egy hajó kistermét bérelték ki helyszínül, és minden megvolt, ami egy esküvőhöz dukál, talán csak zenész és vőfély nem volt. De viszont klasszikus értelemben vett menyasszonyi ruha, dekoráció, sőt azt hiszem a tortájuk is nagyon extra darab volt :)
10-en voltunk összesen (polgári és templomi is volt, egy nap), után otthon ünnepeltünk. Fotós és zene sem volt (mármint egy barátunk csinált - egyébként nekünk tökéletes - képeket, és zeneválogatásunk volt a polgárin), de utólag nem csak mi, de a többiek is azt mondták, hogy tökéletes volt :) Egy videó felvételünk is lett (azt is a barátunk csinálta), ami ugyan nem olyan, mint ha profi csinálta volna, de minden jól látszik és hallatszik rajta, szóval azzal is elégedettek vagyunk.
Gyönyörű, emlékezetes nap volt számunkra, igen, és utólag sem bántuk meg, hogy így tartottuk, mert hozzánk ez illett.
Az esküvő szempontjából szerintem mindegy (mármint a polgári szertartáson mindegy, mennyien vagytok, eleve pl. kollégákat is simán meghívhat az ember, míg a lagziba talán nem).
Én magam nem vagyok vidéki, és szabályosan viszolygok a csinnadrattától, amit a vidéki lagzikon csapnak. Sosem tudnám jól érezni magam, ha valaki inna a cipőmből, ha valami proli vőfély ott tenné magát, én meg csak forgatnám a szememet, hogy úristen, ez hülye.:) Vagy ha azokat az ételeket kellene enni, amit "szokás", vagy vonatozást kellene néznem, vagy olyan zenét hallani.
Szóval igeeeen, a kis esküvő szerintem sokkal szebb tud lenni, a kis esküvő, kis lagzi.:)
Több pénz jut minőségi dolgokra. :D
Még jó, hogy lehet emlékezetes, sőt. Nem egy tucatlagzi lesz és így nem is arra fognak emlékezni az emberek, hogy milyen hajcihő volt a részeg vendégekkel.
Voltam már 5 fős esküvőn is. :) Ott mindenki étlapról rendelt, foglalt asztaluk volt, dekorral az asztalon.
Én lehet nem is nyárra tenném, hanem Karácsony közelébe, téli/karácsonyi mesevilág dekorral. Legyen akkor már nagyon romantikus. :D
Fotóst mindenképpen hívnék. Zenén már elgondolkodnék.
Fotósról jut eszembe: idén vagy tavaly kérdezték az egyik legnívósabb esküvőfotós pályázat után a nyerteseket, hogy milyen esküvőt szeretnének (egyikük sem volt még házas) és mind nagyon kicsit. 20 főt egyikük elképzelése sem ért el. Nem akarják a nagy körítést, csak a lényeget.
Ceremóniát bárhol lehet tartani, én egy kis faluban lakok, az anyakönyvvezető üzemanyagköltségen jön el akárhova, a közeli városban 20ezer a "kitelepülés" akár egy parkba, vagy egy múzeumba hangosítással együtt. Lehet érdemes lenne kinézni egy klassz helyet hozzá, ha gáz a hivatalban, hogy ami lesz, annak meg legyen adva a módja.
Hallottam olyat is, ahol szilveszterre tették, vacsiztak a családdal és hatalmasat partiztak utána a barátaikkal, ott volt torta és hasonlók. Volt pár üveg pezsgő, de a pia nagy részét a barátok maguknak fizették (mint általában).
Különlegessé tehetitek akár saját szavas fogadalommal is. Sok helyen engedi az anyakönyvvezető.
Egyébként az ilyen kis esküvőknél egy csomó nekem nem tetsző dologtól megszabadul a pár. Nincs az az izgulás, a részegek, a tánc kötelezősége (nem tudok táncolni), nem kell feltétlenül nyitótáncolni, ..., ...
Egyáltalán nem lesz snassz az esküvőtök akkor sem, ha bementek a házasságkötő terembe és utána az udvarotokon lesz egy állófogadás, vagy egy étteremben mindenki rendel magának valamit és felvágtok egy tortát. :)
Szerintem a kis létszámú esküvőket lehet igazán szépre, igényesre megcsinálni. Nem kell spórolni a minőségen, mert mindből kevés kell. :) Egy 150 fős esküvőn egy alap menü is milliós nagyságrendű tétel, 15 főre meg akár ötfogásos, külön borválasztékos luxus vacsorát is rendelhetsz, az is kifizethető tétel lesz. Legfeljebb nálatok nem a nagy bulira, hanem a különleges ízekre emlékeznek majd a vendégek.
A dekorációt is egyszerűbb emlékezetessé tenni egy kicsi esküvőn, hiszen 1-2 asztaldísz, egy menyasszonyi csokor és egy vőlegénykitűző kell csak, egy csomag csodaszép szalvéta, és gyakorlatilag készen is vagy. 50 ezer forintból már olyat készítenek neked ilyen mennyiségben, hogy magazin címlapjára is mehet a végeredmény. :)
Én fotósból olyat választanék, akinek igazán tetszenek a képei, videóst ekkora esküvőhöz nem kérnék föl, de nem látom azt sem értelmetlennek. Vőfély, zenész szerintem szükségtelen, egy halk aláfestő zene CD-ről a vacsora alatt éppen elég.
Én ilyesmi helyek közül választanék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!