Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szűk családi körben emlékezetes esküvő?
Csak a szűk családi kör meghívásával hogyan lehetne széppé tenni az esküvőt? Mert utána gondolom vacsora mindenképpen kellene, mondjuk egy kellemes étteremben, kis díszítéssel, tortával, de ez olyan kevés...mégiscsak esküvő lenne, nem ballagás.Ti hogyan szerveztétek a szűkkörű esküvőtöket?Valami ötletes dologra gondoltam, ami stílust ad neki, így kicsi, de nagyon kellemes lehetne.
Izgalmas lehetne például, ha szabadtéren lenne, sátor alatt, fűben, szépen feldíszítve és oda hívnánk az anyakönyvvezetőt is. De kisvárosban lakunk, itt nem találok ilyen helyet.Egyéb ötlet?
Először is próbáljátok azt megbeszélni az anyakönyvvezetővel, hogy ne 5 perc alatt zavarja le a ceremóniát. Csináljatok forgatókönyvet, vigyetek sok zenét, kérjétek meg, hogy mondjon szép beszédet... olyan illúzióromboló, amikor bevonulás után egyből, még a vendégek a helyüket keresgélik a széken, az anyakönyvvezető egyből belecsap a közepébe (azért jelentek meg ma itt, hogy házasságot kössenek, kérem a menyasszonyt, írja alá.... stb. stb.) Sajnos voltam több ilyen nyúlfarknyi eseményem)
Utána a lagzit is fel lehet dobni jó ötletekkel. Hányan lesztek pontosan? Mert szerintem már 12-15 embernél is érdemes elgondolkodni, hogy vőfélyt fogadjatok, egy jó vőfély tök jól tudja irányítani az eseményeket, amikor épp leülne a hangulat, fel tudja "pörgetni" a társaságot, táncoltat, vagy levezényel valamilyen játékot, tósztot mond, stb.
Csinálhattok videót a gyerek- és fiatalkori képeitekből, egymásratalálásotokról, stb. ezt is be lehet mutatni a vacsora alatt.
Mi meghívtuk az esküvőre a munkatőársakat és a barátokat is. Délelőtt esküdtün k,utána volt az ebéde. Eezen már csak a legszűkebb család vett részt. (Felénk az esküvőre szóló ,ehhívás nem szól a lakodalomra is).
Anyósom a hugával és az egyik szomszéd nénivel főzte meg az ebédet. Tyúkhúslevest csigatésztával,kakas és birkapörkölt,rántott és sült hús, uborka és káposzta saláta stb. Amit lehetett,előző nap megfőztek. Apró süteményeket már előző héten sütöttük meg, a tortákat előző nap.
Az asztalt szépen megterítették, virágokkal díszítették és nagyon jó volt a hangulat.
Ebéd után átöltöztem menyecske ruhába,és este a vacsorát én szolgáltam fel.
Délután pedig a barátaink és néhány közvetlen munkatársunk eljött az ifjú párt köszönteni! Ez nagyon kellemes meglepetés volt számunkra! Mindannyiónkról készültek otthon is fényképek.
Nekem emlékezetes volt így is az esküvőnk!
Megint első.
Évekkel ezelőtt voltunk egy szűkkörű lagzin, igaz, az is kb. 20 fős volt, mert sok testvére volt a menyasszonynak, és mind családos már. Csak 2 baráti pár volt hivatalos, az egyik a tanu, a másik (a párom) a sofőr.
Ők a lakásban tartották a vacsorát, egy igen aprócska kis panel lakásban, a nagyobbik szobából kipakoltak szinte minden bútort (csak szekrényeket nem) kölcsön kértek asztalokat, székeket. Egybe volt megterítve az egész, volt húsleves meg talán rántott hús körettel.)
A vacsi után még volt egy kis iszogatás közbeni beszélgetés, aztán a rokonok lassan kezdtek elszállingózni. Mikor a többség hazament, a fiatalok (fiatalabb rokonok, plusz mi barátok) elmentünk egy közeli szórakozóhelyre, és ott buliztunk tovább. Ide már jöttek más barátok is, olyanok, akik a vacsin nem voltak ott.
Nálunk az anyakönyvvezető nagyon szép, hosszú beszédet mond, sok zenével, szinte már kibírhatatlanul megható.
Olvastam jó ötleteket. Szeretném ha nem az a látszat lenne, hogy nem volt pénz, spórolás miatt ilyen kicsi az esküvő. Amiatt is, de amúgy sem hiszem hogy annyi pénzt akarnánk rákölteni, amennyibe egy 80 fős kerül. Szeretném, ha ízléses lenne, érdekes, ötletes, nem túl olcsónak tűnő megoldásokkal.
Bocsi az offért,de kíváncsi vagyok a válaszokra,mertén is éppen hasonló kérdést akartam kiírni.nálunk is kis esküvő lenne,alig pár emberrel(nincs rokonság stb).
Sok boldogságot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!