Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit "szabad" költeni esküvői fotósra?
Találtam egy fotóst, gyönyörű képei vannak, országszerte vannak munkái, elismert a szakmában. Egyszerűen beleszerettem a fotóiba. Az egyetlen probléma, hogy 260 ezer forint lenne (egész napra). Ki tudnánk fizetni gond nélkül, de ugye ennél jóval olcsóbban is lehet minőségi munkát kapni. Kicsit talán lelkiismeret furdalásom lenne, ha ennyi pénzt költenénk erre. Tanácstalán vagyok.
Mennyi az az összeg, ami még belefér?
Mi kb 10-12 fotóstól kértünk be ajánlatot.
Volt közte 50-60 e FT-os és 200e Ft feletti is. Végül 150e-nél húztuk meg a határt, közülük válogattunk.
A végén 100e-be került a fotós, és gyönyörű képeink lettek.
Ha tényleg beleszeretősek a képei, és anyagilag sem jelent gondot, akkor én a helyedben őt fogadnám fel. Ha ezért mondjuk hitelt vennétek föl, vagy nem jutna annyi másra, akkor nem ezt mondanám, de azt írtad, beleférne bőven anyagilag.
Ha nem megterhelő számotokra egy 260 ezres fotós, akkor gondolom, az élet más területén sem az a szempont, hogy mi az olcsóbb, hanem az igényeitek az elsődleges szempont. Pl. nem kínai piacról öltözöl, hanem divatos, márkás ruhákat veszel, nem azt nézed, melyik a legolcsóbb fodrász, hanem azt, melyik hozza ki a legtöbbet a hajadból, nem kannás bort vesztek stb.
Ezek is mind olyan dolgok, amiből van olcsóbb, van minőség is jó áron, de ha valamit igazán megszeretsz, akkor azt fogod választani, még ha drágább is. Pl. nem hagyod ott a kedvenc fodrászodat, csak mert van egy 20%-kal olcsóbb is a közelben.
Amúgy nem lehúzás ez az ár sem szerintem. Gondolom, ilyen árkategóriában már tízmilliós nagyságrendű a fotós felszerelése, esetleg segédet, másodfotóst is fizet maga mellett, továbbképzésekre, külföldi workshopokra jár, amiket a bevételeiből fedez ő is. Biztosan nem véletlenül olyanok a képei, amilyenek. :)
Tehát ha jól értem, van egy fotós, akit kinéztél, megvan rá a pénzed is, de idejössz nyávogni, hogy jajj "ki tudnán" fizetni gond nélkül, de...". Szuper.
Kötve hiszem, hogy nem találnál ugyanilyen, vagy talán még tehetségesebb fotóst fele ennyiért is akár, csak ha lehet nagyzolni, akkor miért ne, ugye...
Soha a büdös életben nem fizetnék ennyit egy fotózásért, még akkor sem, ha életem legfontosabb napját örökítik meg. De ugye ti gond nélkül ki tudnátok fizetni, akkor hajrá, és ne verd itt a nyálad nekünk, csóróknak, akiknek ez a kiadás kb. 2 havi fizetésük...
Ha nem okoz anyagilag gondot, és tényleg beleszerettetek a képeibe, akkor "szabad" :)
Mi mindenképpen profi fotósban gondolkodtunk, mert a sógoroméknak a hobbifotós barát borzalmas képeket készített... Végül 80 ezerbe került (120 lett volna egész napra, csak nekünk nem volt lagzink), és gyönyörű képeink lettek! Egy profi fotós munkája nem csak abból áll, hogy drága géppel dolgozik és photoshoppol... Ha nem kapja el jól a pillanatot, azt nem tudja orvosolni a photoshop! Mi nem gondolkodhattunk 260ezres kategóriában, de ha lett volna rá pénz, és egy olyan fotós képeibe szeretünk bele, aki ennyit kér, kifizettük volna, mert csak képek maradnak meg egy esküvőből, ezt lehet elővenni évek múlva, de csak akkor, ha jó képek születtek, amiket öröm nézni ;)
Még mindenképpen át kell gondolnom a dolgot, mert alapvetően spórolós típus vagyok. Az esküvőnél is igyekszem, hogy minőséget kapjak, de jó áron. Nem szeretem szórni a pénzt, és nem akarok átesni a ló túl oldalára sem.
De kinaiban például szivesen vásárolok. Kedves 6os, sznob semmiképp nem vagyok, ha az lennék nem fogalmazódott volna meg a kérdés, hanem pont tojnék mások véleményére, és már lefoglaltam volna. Ha te csak csóróként tudod definiálni magad, akkor tegyél valamit, hogy jobb legyen, ne nekem osszd az észt. Én is éltem 50 ezer forintból is.
Nem tudom, mennyit "szabad", de nekem ez a része fontos, nem rázom a rongyot, de a fotósom 320 lesz. :D
Egyszerűen ez fontos és ahogy írtad, én is "beleszerettem" a képeibe, esküvőm pedig jó esetben egyszer van. Más esetben meghúznám a vonalat és azt mondanám, hogy nem perkálok le ennyit, de ezeket a képeket szeretném még az unokáimnak is mutogatni. Nagyon rosszul érezném magam, ha ebben kéne megalkudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!