Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem, hogy megbántam ezt az egész esküvő dolgot. Mit tegyek?
Terhes vagyok és a párom ragaszkodik az esküvőhöz. Eleinte örültem neki meg minden, de ahogy közeledik az időpont egyre több kétség merül fel bennem. Félek a kötötségtől, hogy odalesz az eddigi nyugodt életem. Ez az egész esküvő is olyan mintha elvárás lenne, úgy érzem megfulladok.
Mit tanácsoltok?
Az "eddigi nyugodt életed" nem az esküvőtől lesz oda, hanem a gyerek miatt.
(még mielőtt valaki félre értené, van gyerekem, akit imádok, de nem tagadom, hogy igenis más életvitelt kell élnem amiatt, mert ő van (persze ez nem jelenti azt, hogy megbántam, hogy Ő van). Aki mást mond, az hazudik. )
Mivel gyerek lesz, nagyon erősen tanácsolom a házasságot! Ha "szakítani" akarsz, sokkal egyszerűbb lesz minden, perköltség és pereskedés úgy is lesz, ha szétmentek és nincs lepapírozva az együttélés. Sokkal rosszabbul jársz úgy egy szakításkor, ha nincs jogilag pontosan rendezve házassággal a kapcsolat: tovább tart, többe kerül. Nekem ez a tapasztalatom, olvass utána, nem egy válóperes ügyvéd tart fenn blogokat és elég sokszor kihozzák, hogy kellett volna az a "csak egy papír".
A papír Téged is védeni fog, ha a dolog egyszer nem fog működni és segíteni fog rendezni a dolgokat. Ha nem jönne a gyerek, az más helyzet lenne, de egy bizonyos idő együttélés után is lehetnek hasonló bonyodalmak, ha nincs papír.
A házasságtól egyébként nem lesz oda a nyugodt életed, a párod megkapja, amit szeretne és ezért még jobban odáig lesz érted.
A gyerek már más kérdés, alaposan fel fogja forgatni az életetek, de remélem, csak a lehető legjobb értelemben és klassz kis család lesz belőletek így. vagy úgy. Gratulálok a babóhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!