Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem fogom felvenni a párom nevét esküvő után. Hogy értessem meg vele?
Figyelt kérdés
Nem a neve ellen van kifogásom, hanem általánosságban véve, az egész névmódosítás ellen. Miért kéne nekem felvennem valaki nevét, csak azért mert hozzámentem? Hiába magyaráztam ezt neki, szerintem rossz néven vette? Tényleg fontos ez a férfiaknak?2008. aug. 8. 23:34
31/37 anonim válasza:
Szia! Én sem vettem fel a férjem nevét. Sőt, ő is amellett volt, hogy tartsam meg a sajátomat (bárhogy is próbálgattuk, szörnyen hangzott mindegyik variáció). De ha ennyire fontos neki a névhasználat, ajánld fel, hogy vegye fel ő a tiédet, hiszen már ezt is lehet. Kíváncsian várom a reakcióját;))
32/37 anonim válasza:
Ez érdekes kérdés. Mindenkinek van érve és ellenérve.
Az én esetemben a nagy Ő-höz hozzá sem mentem, így megtarthatom a nevem. :) Persze, ha eljönne az alkalom, akkor is maradnék a saját nevem mellett, már megszerettem. A kombinált név pedig már foglalt, a kislányunk használja ;)
Párodnak pedig tiszteletben kell tartania a választásod, elvégre téged vesz el XY-t!
Nekem az a javaslatom, h ha már ezen a kérdésen nem tudtok megegyezni, hagyd el! Sokkal nagyobb problémák merülhetnek fel egy közös életetek során, amit meg kell oldani.
33/37 anonim válasza:
ilyen markánsan is meg lehet ragadni a dolgot, de szerintem a nomen est omenes bölcsebben szólott, ó. :D
34/37 anonim válasza:
szerintem hulyeseg ez a Kiss(ne) Nagy Marika valtozat mert ha mar a lanyod is ugy lesz a nev-nemfelvevessel akkor neki 3 vagy 4 vezetekneve lesz? ismerek olyat aki az apja iranti tiszteletbol nem volt hajlando nevet valtoztatni, jo sok ideig cirkusz volt belole, a ferfi valamint a rokonai reszerol 1arant,de vegul beletorodtek. szerintem ha lehet orizd meg a sajatod, ha pedig kompromisszum kotesre kerul a sor, nekem a ferfi vezetekneve + a te keresztneved valtozat tetszik a legjobban. kar komplikalni. raadasul ha mindkettotoknek szep hosszu neve van, hulyen fog hangzani a bemutatas :p
35/37 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, nekem is úgy tetszik, ahogy az utolsó hsz ajánlotta, férj vezeték név, +saját keresztnév, de akkor a Dr-t nem tehetem elé, pedig azért nagyon sokat kellett dolgoznom.
2008. aug. 19. 20:12
36/37 anonim válasza:
Ha valaki Kissné Nagy Marika, akkor a lánya Kiss Katika lesz, nem Kiss-Nagy Katika, csak ha a szülők úgy szeretnék, akkor. Anyám is Xné Y Zita, az én nevem meg X Réka lett, apám neve után. A gyerekem neve viszont X-Z Tamás lett.
37/37 anonim válasza:
Vegyétek fel egymás nevét, neked is eshet ugyanolyan rosszul, ha a tiedet nem akarja felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!