Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem fogom felvenni a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem fogom felvenni a párom nevét esküvő után. Hogy értessem meg vele?

Figyelt kérdés
Nem a neve ellen van kifogásom, hanem általánosságban véve, az egész névmódosítás ellen. Miért kéne nekem felvennem valaki nevét, csak azért mert hozzámentem? Hiába magyaráztam ezt neki, szerintem rossz néven vette? Tényleg fontos ez a férfiaknak?
2008. aug. 8. 23:34
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
81%

Én praktikus okokból nem vettem fel férjem nevét (senki nem tudja kiejteni), a férjemnek semmi problémája nem volt vele, hogy megtartom a nevemet.

Amúgy meg régen rossz, ha az összetartozás érzés a névfelvétel nélkül nincs meg..

2008. aug. 9. 13:49
 12/37 anonim ***** válasza:
29%
én voltam a 2. válaszadó..most mi a csudáért kell lepontozni barmok????
2008. aug. 9. 13:52
 13/37 anonim ***** válasza:
40%
Talán,mert barom választ adtál.
2008. aug. 9. 14:11
 14/37 anonim ***** válasza:
92%
Én se szeretném felvenni,igaz,én mondjuk szeretnék önálló lenni,és kicsit azt sugallja a névváltoztatás,hogy valakinek a rabszolgája lettem (persze igazából nem így van). Ha meg felvenné,akkor idegesíteni,ingerelni fog...az sem jó megoldás.
2008. aug. 9. 14:13
 15/37 anonim válasza:
93%

Szerintem ezt mindenki máshogy gondolja.

Tegyük fel, valaki még lánykorában megszerezte a doktori, vagy bármilyen más címeat, azt a saját nevén tette...nem a férjéén.Az oklevélen is a lánykori nevén szerepel. Számomra ez fontos dolog lenne. Meg tulajdonképpen minden hivatalos okiratot újra kellene csináltatni, ami valljuk be nem kevés időbe és pénzbe kerül.

2008. aug. 9. 14:35
 16/37 anonim ***** válasza:
73%
Mi ezt úgy oldottuk meg hogy felveszem a vezetéknevét és marad a keresztnevem. -né nem lennék. De soha nem éreztem úgy, hogy ezzel a tulajdona vagy a rabszolgája lennék. Ez olyan butaság, ami nem is ezen múlik. Szeretem és úgy gondolom, hogy ezzel az összetartozásunkat is még jobban kifejezném. Szó volt arról, hogy felveszem a vezetéknevét és marad mellé a teljes sajátom, de akkor neki is fel kellene venni az enyémet (ami nem is lenne baj számára), csak írtó hülyén hangzik. De pl abba belemenne, h marad a vezetékneve + az én vezetéknevem kezdőbetűje + a keresztnév. Csak nem tudom ilyet lehet e. Majd utánanézek.
2008. aug. 9. 15:12
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

De fura, hogy eddig minden választ lepontozott valaki... Pedig szerintem jó válaszok jöttek!

Szerintem mindenki maga döntse el, hogy akarja viselni a nevét: nem kell rákényszeríteni senkit, hogy vegye fel a férje nevét, ha nem akarja magától.

2008. aug. 9. 15:26
 18/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem én pontozok lefele. A né féle névformula szóba sem kerülhet, egyet tudtam volna elképzelni, azt hogy a keresztnevem mellé a férjem vezetéknevét teszem, de ezt az egyik válaszóló által említett, doktori fok megszerzése miatt nem lehet, úgy nem hordhatom. Né, ill xy- né azért nem szeretnék lenni, mert ne a férjemről azonosítsanak be engem. Nem tagadom van ebben egy pici feminizmus ill. büszkeség, de hajlottam volna kompromisszumra, vagyis azt az egy formát el tudtam volna képzelni. Persze, megbeszéltem a párommal, és rábólintott a döntésemre, és lehet , hogy én csak beképzelem azt, hogy rosszul esik neki. Igazából csak szerettem volna válszt kapni, hogy miért fontos ez a férfiaknak. Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
2008. aug. 9. 19:03
 19/37 A kérdező kommentje:

"Nos, ebben volt az, hogy az a nő, aki a lánykori nevén él tovább, szabad és független szellemű, nem szereti, ha korlátozzák, és a szabadság elvesztésének minden formája ellen küzd. Lehet egyetérteni, meg nem egyetérteni."

Ezt a második válaszoló írta:) Hát nem tagadom, van ebben valami igazságféle:)))) De nálam mégis megfér a házasság intézményével.

2008. aug. 9. 19:05
 20/37 anonim válasza:
92%
Én sem veszem fel a párom nevét, pedig imádom, és 13 éve együtt vagyunk, de szerintem, nem ezen múlik a boldogság. Másrészt pedig a saját nevem elé szeretném megszerezni a Dr. címet, és az átíratás is elég nagy procedúrával jár.
2008. aug. 9. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!