Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem fogom felvenni a párom nevét esküvő után. Hogy
értessem meg vele?
Én praktikus okokból nem vettem fel férjem nevét (senki nem tudja kiejteni), a férjemnek semmi problémája nem volt vele, hogy megtartom a nevemet.
Amúgy meg régen rossz, ha az összetartozás érzés a névfelvétel nélkül nincs meg..
2008. aug. 9. 13:49
én voltam a 2. válaszadó..most mi a csudáért kell lepontozni barmok????
2008. aug. 9. 13:52
Talán,mert barom választ adtál.
2008. aug. 9. 14:11
Én se szeretném felvenni,igaz,én mondjuk szeretnék önálló lenni,és kicsit azt sugallja a névváltoztatás,hogy valakinek a rabszolgája lettem (persze igazából nem így van). Ha meg felvenné,akkor idegesíteni,ingerelni fog...az sem jó megoldás.
2008. aug. 9. 14:13
15/37 anonim válasza:
Szerintem ezt mindenki máshogy gondolja.
Tegyük fel, valaki még lánykorában megszerezte a doktori, vagy bármilyen más címeat, azt a saját nevén tette...nem a férjéén.Az oklevélen is a lánykori nevén szerepel. Számomra ez fontos dolog lenne. Meg tulajdonképpen minden hivatalos okiratot újra kellene csináltatni, ami valljuk be nem kevés időbe és pénzbe kerül.
2008. aug. 9. 14:35
Mi ezt úgy oldottuk meg hogy felveszem a vezetéknevét és marad a keresztnevem. -né nem lennék. De soha nem éreztem úgy, hogy ezzel a tulajdona vagy a rabszolgája lennék. Ez olyan butaság, ami nem is ezen múlik. Szeretem és úgy gondolom, hogy ezzel az összetartozásunkat is még jobban kifejezném. Szó volt arról, hogy felveszem a vezetéknevét és marad mellé a teljes sajátom, de akkor neki is fel kellene venni az enyémet (ami nem is lenne baj számára), csak írtó hülyén hangzik. De pl abba belemenne, h marad a vezetékneve + az én vezetéknevem kezdőbetűje + a keresztnév. Csak nem tudom ilyet lehet e. Majd utánanézek.
2008. aug. 9. 15:12
De fura, hogy eddig minden választ lepontozott valaki... Pedig szerintem jó válaszok jöttek!
Szerintem mindenki maga döntse el, hogy akarja viselni a nevét: nem kell rákényszeríteni senkit, hogy vegye fel a férje nevét, ha nem akarja magától.
2008. aug. 9. 15:26
18/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem én pontozok lefele. A né féle névformula szóba sem kerülhet, egyet tudtam volna elképzelni, azt hogy a keresztnevem mellé a férjem vezetéknevét teszem, de ezt az egyik válaszóló által említett, doktori fok megszerzése miatt nem lehet, úgy nem hordhatom. Né, ill xy- né azért nem szeretnék lenni, mert ne a férjemről azonosítsanak be engem. Nem tagadom van ebben egy pici feminizmus ill. büszkeség, de hajlottam volna kompromisszumra, vagyis azt az egy formát el tudtam volna képzelni. Persze, megbeszéltem a párommal, és rábólintott a döntésemre, és lehet , hogy én csak beképzelem azt, hogy rosszul esik neki. Igazából csak szerettem volna válszt kapni, hogy miért fontos ez a férfiaknak. Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
19/37 A kérdező kommentje:
"Nos, ebben volt az, hogy az a nő, aki a lánykori nevén él tovább, szabad és független szellemű, nem szereti, ha korlátozzák, és a szabadság elvesztésének minden formája ellen küzd. Lehet egyetérteni, meg nem egyetérteni."
Ezt a második válaszoló írta:) Hát nem tagadom, van ebben valami igazságféle:)))) De nálam mégis megfér a házasság intézményével.
20/37 anonim válasza:
Én sem veszem fel a párom nevét, pedig imádom, és 13 éve együtt vagyunk, de szerintem, nem ezen múlik a boldogság. Másrészt pedig a saját nevem elé szeretném megszerezni a Dr. címet, és az átíratás is elég nagy procedúrával jár.
2008. aug. 9. 19:18
Kapcsolódó kérdések: