Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem fogom felvenni a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem fogom felvenni a párom nevét esküvő után. Hogy értessem meg vele?

Figyelt kérdés
Nem a neve ellen van kifogásom, hanem általánosságban véve, az egész névmódosítás ellen. Miért kéne nekem felvennem valaki nevét, csak azért mert hozzámentem? Hiába magyaráztam ezt neki, szerintem rossz néven vette? Tényleg fontos ez a férfiaknak?
2008. aug. 8. 23:34
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
89%

Teljesen igazad van! Miért kéne egy nőnek felvennie a férfi nevét? Én sem fogom felvenni a párom nevét, de amúgy ő viszont, bármilyen furcsa, de fel szeretné venni az enyémet, mert a sajátját nem szereti. De ha nem akarná felvenni a nevem, akkor sem lennék a "néje". Van nekem nevem, ami eddig jó volt, akkor vajon ezek után miért ne lenne jó? Neked is van neved, és semmi szükség arra, hogy változtass rajta azért, mert férjhez mész. A neved egyenlő önmagaddal, az identitásoddal. Ha férjhez mész, ezt le kéne cserélni? Ugyan már, attól még önmagad maradsz.

Nem akarom megbántani azokat, akik felvették a férjük nevét valamilyen formában. Régen én is így akartam, szóval ezt is teljes mértékben meg tudom érteni. De én már nem tenném. Hiszen miért kell bárki idegennek tudni azt, hogy én férjnél vagyok, csak az alapján, hogy tudja a nevem? Azt sem kürtölöm világgá, hogy 8 éve vagyok a párommal, hát akkor házasság után miért kell ezt bárki orrára kötni. Akiről akarom, hogy tudja, az tudni fogja, de bárki idegennek, akinek épp hogy csak bemutatkozom, semmi köze hozzá.

2008. aug. 9. 21:31
 22/37 anonim ***** válasza:
67%
Nem tartom igaznak ezt a szabad és független szellemű...stb...tulajdonságú...én megtartottam a leánykori nevem, 3 éve házasodtunk, pedig igazi régimódi háziasszony vagyok.
2008. aug. 9. 23:09
 23/37 anonim válasza:
57%

Én sem vettem fel a férjem nevét, szerintem enm vette rossz néven. Úgy éreztem, hogy ha 25 éven keresztül együtt éltem egy névvel, akkor már nem akarok megválni tőle. Szeretem a nevem, és ennek semmi köze ahhoz, hogy jó feleség vagyok-e. A lányunk a férjem nevét viseli, ez viszont szerintem jár neki :-)

Szerintem a te kedvesed is meg fogja érteni, ha ragaszkodsz a nevedhez. Ha nem érzed úgy, hogy kellene, akkor kényszerből ne tedd meg.

Ezt mindenki maga érzi, bárhogy döntesz, az nem lehet elítélendő.

2008. aug. 10. 12:43
 24/37 anonim ***** válasza:
87%

én sosem venném fel senki nevét, mert

1. pénzbe kerül

2. köszönöm szépen, nekem már idestova 21 éve van saját nevem, meg vagyok vele ellégdeve

3. miért ne vehetné fel már végre a pasi is a lány nevét?

2008. aug. 11. 00:01
 25/37 anonim ***** válasza:
77%

mi 1 éve házasodtunk, és én sem vettem fel a férjem nevét. eszem ágában sem volt! már kislánykorom óta tudom, hogy soha nem leszek semmilyen "-né"

megtartottam a lánykori nevemet. a férjem elfogadta, cseppet sem bánta, semmi konfliktust nem okozott ez a kérdés köztünk.

mondjuk, én már az esküvő/lánykérés előtt adagoltam neki, hogy ha egyszer férjhez megyek, megtartom a saját nevemet:)

2008. aug. 12. 19:39
 26/37 anonim ***** válasza:
33%

Én el sem tudnám képzelni hogy megtartsam a lánykori nevemet.

Én imádok feleség lenni, és büszkém viselem annak a férfinak a nevét akiért bármit megtennék, szeretem,imádom, és abszolut boldogan viselem a nevét. EGy közösség vagyunk, egy zászló alatt.

2008. aug. 12. 21:21
 27/37 anonim ***** válasza:
81%

telefonos melóm volt régebben. felhívtuk az üf-t, és volt 1 faszkalap kollégám, aki mindenkit a keresztnevén szólított, viszont a néninek csak az asszonyneve volt ott vmiért.

és bazze, slusszpoén: a gyerek Lászlónének szólította szegéyn nénit. na igen...

persze, ő is tapló volt, de ha bemutatkozok valahol, akkor nem Béláné szeretnék lenni, hanem mondjuk Jolán :)

2008. aug. 12. 21:29
 28/37 anonim ***** válasza:
51%

Valószínűleg úgy érzi ezáltal, hogy nem szereted. Ha szereted, dolgozz azon, hogy efelől ne legyen kétsége. Ez sajnos minél régebb óta érzi, annál nagyobb kitartást igényel, de semmi sem lehetetlen.

Az imént írtam az alábbi Varga Endre-idézeteket egy másik kérdésre adott válaszba, de ide is valók, mert segítenek eligazodni:

"Az embert a kapcsolat teszi naggyá, melyben részt vesz, s a szerep, melyet felvállal. A kapcsolatot pedig az áldozat teszi naggyá, melyet meghoznak érte."

"A szeretet a másik ember vélekedésének, gondolatainak és álmainak tisztelete, együttérzés a hibáiban, és az az elv, hogy kisebb áldozatot hozunk azért, hogy neki ne kelljen nagyobb áldozatot hoznia."

Ezen kívül Nomen est omen, a név kötelez. Ha nevet változtatsz, sorsot változtatsz. A nagy kérdés az, hogy milyenre változik.

2008. aug. 13. 09:15
 29/37 anonim ***** válasza:
64%
Milyen nagy cécót csináltok egy névből! Miért kellene pl.Pataki Lászlóné-nak lenni, megvan neked a saját neved! Tavaly mentem férjhez, és nem lettem ...né. Felvettem a párom vezetéknevét, de a keresztnevem 1értelműen megmaradt. Szerintem ez a legjobb verzió. Megtarthattam volna a lánykori nevemet is a férjem neve előtt vagy mögött, szóval lehettem volna Pataki Apró Tünde vagy Apró Pataki, tök mindegy, de szerint így hogy Pataki Tünde ugyanaz vagyok aki voltam, és lehet tudni, hogy van egy ember, akivel összekötöttük az életünket.
2008. aug. 13. 10:59
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
attól, mert v.ki nem veszi fel a férje nevét semmilyen formában, még úgyanúgy szereti. a névfelvétel nem a szeretet/szerelem/összetartozás fokmérője! aki ettől hiszi jó feleségnek magát, háááát... nagyon sajnálom...
2008. aug. 13. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!