Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyszöktetés. Nem durva ez egy kicsit?
Már készülünk az esküvőre, lesz menyasszonytánc is.
Arra gondoltam, hogy mikor tánc közben ellopnak akkor kocsival elvinnének valahová. Persze erről a vőlegény nem tudna.
Szerintetek jó ötlet ez?
Nálunk is szokás a menyasszonyszöktetés, éjfélkor. Ezután öltözik át menyecskeruhába. De ez nem tart félóránál tovább.
De az ilyen szöktetés szerintem nagyon rossz. A vőlegénynek és a násznépnek is.
A menyasszonyszöktetés oké, de ez azt se tudják hol vagy, meg meddig nagyon ciki, hidd el.
A legjobb, amikor elviszik a menyasszonyt max fél órára, aztán ki kell váltani, ennyi.
Menyasszonyszöktetés elmegy. Szokás szokás, oké.
De az, hogy elvisznek autóval, és a párod azt sem tudja, hogy hol keressen, na az nagyon ciki lesz. A rendes menyasszonyszöktetés nem tart fél óránál tovább, ez a mutatvány pedig jobban belegondolva minimum 1 óra lenne. Fölösleges a násznépet váratni, mert ettől csak mindenki unott, álmos, vagy ideges lesz, a párodat is beleértve. Ha ezt megcsinálod, akkor visszajövetelkor számíts rá, hogy a násznép kb fele el is búcsúzik, és megy haza.
de amúgy,te magad is úgy tetted fel a kérdést,hogy:"nem durva ez egy kicsit?"
szóval: de..! durva..
A menyasszony szöktetésnek pont az a lényege, hogy a vőlegény nem tudja hol van a menyasszony. Átöltözik, aztán táncolni viszik. Ha a közelben van másik lakodalom, gyakran kicserélik a menyasszonyokat.
Ekkor feladatokat adnak a vőlegénynek, hogy kiváltsa az asszonyát. Ezután minden női vendéggel táncolnia kell. Ez bőven kitesz egy órát, nem értem miért hinnék azt a vendégek, hogy vége a lakodalomnak. Max. azok akik nem ismerik a lakodalmi szokásokat.
Elmagyarázhatnád, hogy mit is akarsz valójában. Miért jó az, ha a vőlegénynek gőze sincs hol vagy?
Voltam már olyan esküvőn ahol volt menyasszonyszöktetés. Egy kisvárosban volt tartva, ahol kb 3 szórakozó hely van, a két kocsmát beleértve. Ott jól működött, hamar meglett a menyasszony és jók voltak a játékos feladatok is amiket a vőlegénynek teljesíteni kellett.
Egy nagyobb városban nehezen tudom elképzelni ezt, szerencsétlen férj akár hajnalig kereshetné az asszonyt.
Miért lennének az emberek merevek, mert szerintük nem jó, ha elmegy a menyasszony úgy, hogy a vőlegénynek fingja sincs, hogy hol van. A menyasszony szöktetés nem erről szól.
Hanem hogy hamar megtalálja és kiváltja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!