Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez tényleg olyan összeg, amit szóvá kell tenni?
Unokatesóméknak augusztus elején volt az esküvőjük az ország másik végén. Az élettársam és én természetesen meg voltunk hívva 1 éves kisfiúnkkal.
Háttérinfo: Egy idősek vagyunk az unokatesómmal (26), nekik van már saját hitelmentes berendezett lakásuk, autójuk (minden a szülőktől kaptak), és mindketten jól keresnek. Minket a szüleink soha nem támogattak egy kicsit sem, albérletben élünk, nekem már most vissza kellett mennem dolgozni, hogy kijöjjünk a pénzből, és ne kelljen kölcsön kérnünk senkitől.
Nem ez a lényeg, hanem hogy a pár kijelentette, hogy pénzt kérnek ajándékba. Bár én már kitaláltam egy (szerintem nagyon jó) ajándékot, ami nem került volna olyan sokba, ha ők azt kérnek, akkor azt kapnak, ne legyen sértődés. Na most, az esküvő az ország másik felén volt, oda le kellett jutni, 2 éjszakára szállást kellett fizetnünk egy panzióban (mert azt nem állták). Csak ez belekerült 35ezer ft-unkba. Ezek után adtunk nekik 25-öt, mert többet nem tudtunk.
Most hallom vissza, hogy a családnak az a fele ránk fúj, hogy csak ennyit adtunk, amikor a kajánk többe került. Ez tényleg ilyen felháborítóan kevés? Eleve mint írtam, sokkal jobban állnak anyagilag mint mi...nem tudtunk ennél többet rászánni. Ha ezt tudom, lehet h el sem kellett volna menni...
Kommenteket még nem olvastam el.Valószínűleg nem az ifjú pár gondolkodott így rólatok, hanem egy másik rokon aki nagyon anyagias, vagy a saját belefektetett pénzét így még jobban magasztalja. Általában minden esküvőn akad legalább egy anyagias boszorka aki szemmel akarja tartani hogy melyik hozzátartozó mennyit dobott a kosárba és az szerinte miért kevés.
Ti is visszavághattok azzal hogy még sosem voltatok ilyen lagziban ahol nem gondoskodnak a messziről hívott vendégek elszállásolásáról. Az ifjú párra ne haragudjatok, kevés a valószínűsége hogy ők neheztelnének rátok, mert teljesen normális összeget kaptak.
A családnak ténylegesen melyik fele fúj rátok? Fúj egyáltalán valaki, vagy csak így állt össze a pletyka?
"A nagynéném (tehát az unkokatesóm anyja) mondta nagymamánknak, és ő mondta el apukámnak. Innen tudom. LEHET, hogy ő fúj emiatt, nem is az unokatesómék, nem tudom."
Mielőtt nagyon utálni kezdünk bárkit, azért érdemes lenne kideríteni, ki mit tett hozzá a történethez.
Onnan indulunk, hogy a nagynéni mondta a nagymamának, hogy a fogyasztás 14 ezer/fő volt. Nem tudjuk, hogy ez milyen körülmények közt hangzott el. Lehet, csak megemlítette, mint statisztikát, és itt ti még nem is jöttetek a képbe. Nem biztos, hogy úgy indult, hogy figyelj, az unokahugiék milyen keveset adtak.
Szóval, az a kérdés, hogy ki tudta, hogy mennyit adtatok. A nagynéni elmondta a 14000/főt a nagyinak, ő elmondta apukádnak. Apukád már azt is hallotta, hogy mennyit adtatok, vagy csak azt, hogy mennyi volt a fogyasztás?
Nem lehet, hogy ő említett meg neked pluszban, hogy nem fedezte a 25 ezer a részeteket? Vagy mondott egyáltalán valaki ténylegesen olyat, hogy ti keveset adtatok?
De, kevés a 25 ezer. Viszont ha ennyit tudsz adni, ennyit tudsz adni, ha nem adsz semmit, akkor sem szólhat egy mukkot sem.
Praktikusabb lett volna pont akkor megbetegedni, de már mindegy. Ne foglalkozzatok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!