Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnék templomi esküvőt, viszont lagzi és polgári már volt?
Anno nem volt, családi okok, vallási különbözőség miatt. Én szeretnék templomi esküvőt, keresztelkedtem, elsőáldozó is voltam, férjemet is keresztelték.
Viszont a fehér ruhát túlzásnak tartom, de az alkalmat is szeretném megtisztelni.
Nagyon durva lenne fekete ruhában esküdni? A kérdés végére belinkelem, hogy kb. mire gondoltam.
Lagzit nem szeretnék természetesen, meg felhajtást sem, a közelebbi rokonokat elhívnánk, de csak egy szertartás, aztán mindenki go haza. VISZONT az első ruhám nagyon nem tetszett, meg ez a full fekete inkább én lennék, így szeretnék egy új fotózást. Ez nagyon erős? Vagy nektek 'sok' lenne? Természetesen senkinek semmit ezért tennie nem kellene, csak mi ketten+1 fotós.
Ilyesmi ruhára gondoltam:
Természetesen hosszúujjas boleróval.
(nem, nem a vámpírnaplók miatt, csak ez a fazon tetszik)
Hogy tetszik a ruha, és mit szóltok az ötlethez?
A vallasos vagy odezd nekem mar hol all a bibliaban a templomi eskuvo resz.
Segitek sehol.
A templominak semmi koze a hithez csak egy tradicio.
Azt irja az ige (de te ezt tudod hiszen vallasos vagy)
Elj hazassagban ennyit ir.Tehaz isten elott a polgari kivallo a lenyeg nyilvanossan jelensd ki feleseg ferj leszel.
De a jegyesoktatas viszon jo otlet lenne sokat tanulhatnatok belole
Semmi pap templom nincs benne
"régen a fekete volt a menyasszonyok színe :)"
5kérdező, ezt honnan vetted? sehol nem fekete, ill találtam egy német viseletet:
" fekete menyasszonyi viseletet is. Utóbbi, mint a kiállítás rendezője elmondta, kifejezetten a bonyhádi katolikus németség körében volt szokás; az ünnepi öltözetben csak a koszorú, a keszkenő és a harisnya lehetett fehér, így a menyasszony a ruhát élete végéig viselhette ünnepeken."
Vagy itt, régen: " A századfordulón a menyasszonyi ruha színes volt, azután az ünnepélyes jelentésű fekete szín lett divatos, majd újból a színes, később a fehér szín vált uralkodóvá. Mezőkövesden pl. 1910-ben még fekete volt a menyasszony ruhája, Ajakon fekete vállkendőt viselt, a hétfalui csángóknál különleges dísze volt a fekete bársony csákó és fekete palást, s napjainkban is fekete bársony szegésű a széki menyasszony szoknyája. A színes, gyakran piros díszítésű menyasszonyi viselet ma is általános Erdélyben, mint például Györgyfalván a piros fejtős ing vagy piros rátéttel díszített fehér báránybőr mellrevaló, piros csizma. " [link]
Nyíló szép virágnak öltöztek a lányok - és esküvő után gyümölcs érlelődött
11es, nem tudom, minek kötözködsz. Ha csak a puccparádé miatt akarnék templomba menni, ahhoz sem lenne semmi közöd! Ezen az oldalon lassán már csak szentfazekak lesznek, akik lenéznek mindnekit, de elárulom, nevetséges, amit csinálsz és senkit sem érdekel!!!
Utolsó, az 1500as évek környékén volt tradicionális a fekete ruha, ha gépről leszek, keresek hozzá cikket is.
Imádom a góth stílust. A ruhád is nagyon tetszik. Mégis van valami fura abban a kombinációban amit leírtál számomra.
El kell dönteni hogy mire vágysz igazán és a szerint alakítani a szervezést.
Ha egy templomban szeretnéd pap által megáldatni a kapcsolatotokat akkor annak az az üzenete hogy nagyon boldogok vagytok együtt és a továbbiakban szeretnétek az Isten áldását kérni erre a kapcsolatra. Ezért nehezen emészthető ha a menyasszony az Isten házában "gyászruhában " vonul be és kéri a továbbiakra az áldást. Ha nem is fehérben tudod mindezt elképzelni, a feketének szerintem kicsit más üzenete van egy megerősítő esküvőn.
Első esküvőn nagyon fiatal menyáknál még elmegy mert bohókásak és szeretnének valami másabbat. Második esküvőn, ami nem kifejezetten esküvő hanem áldás kérése az eddigiekre és a továbbiakra nekem fura.
Szóval ha az áldás és a gyerekek keresztsége miatt teszitek ezt akkor lehet hogy egy akármilyen más színű, de akár még gothikusabb ruha is elmenne az esküvőre. Például vörösben, a lila különböző árnyalataiban. Neten egyszer láttam egy gyönyörű pastel goth menyasszonyt. Halványlila nagyruhában, sötétlila csipkebetétekkel. Söétlila fátyollal, halványlila csikpkevirágokkal. Így giccsesnek hanzik de nagyon izléses és mutatós volt. Templomban ilyesmit el tudok képzelni.
Ha a második verzió az hogy itt nem a pap áldása a lényeg, hanem úgy érzed kimaradt az életedből az a valami amiről minden lány álmodozik. Nem olyan volt a ruhád, és a mostani kreatív fotózásokhoz képest nem tartod valami szépnek a saját esküvői fotóitokat. Mivel látod hogy sokan megerősítik a tv-ben a fogadalmukat úgy gondolod hogy neked is jogod van újragondolni a nagy napotokat, olyan ruhában amilyenben jól érzed magad.
Ha így van nem szükséges a templom és a pap hozzá. Egy gyönyörű gótikus helyszínen, parkban, vagy a turai várban meg lehet erősíteni a kapcsolatotokat olyan körítéssel ahogy neked tetszik. A ruhád pedig tökéletes lenne egy ilyen alkalomra. Helyszínnek például a Varga Márton földmérési és kertészeti iskola japánkertje is tökéletes lenne. Gyönyörűen mutatna a ruhád, és akár a hídon fogadalmat tehetnétek egymásnak és a vendégekkel együtt kérhetnétek az Isten áldását a kapcsolatotokra. Tudod Isten mindenhol jelen van.:-) Lehet hogy később sokan szeretnének utánozni benneteket, mert olyan egyedi és különleges napot rendeztetek magatoknak. További sok boldogságot kívánok!
Voltam ilyen esküvőn, kb. 15 éve voltak már polgárilag házasok 3 gyerekkel, mikor egyházi házasságkötésük is volt. Ott egy krémszínű, egyszerű ruhát viselt a menyasszony.
Szerintem semmi baj nincs a feketével, viszont ez a ruha nem tetszik.
Köszönöm a válaszokat.
Igazából mindkettő. Valóban azt érzem, hogy nem volt 100%os az első esküvő. De azért, mert nekem a templomi nagyon fontos. Kiskoromban sok esküvőn voltam a templomban, később ha a párok kérték, én olvastam fel a leckéket. Szóval azért érzem, hogy nem volt egész,mert ez hiányzik számomra.
Mindenképpen templomban szeretném, max egy felszentelt kápolna jöhetne szóba, csak sajnos (tudtommal) a környékünkön nincs ilyen.
Még az tetszene a legjobban, ha egy kis kápolnában csak mi ketten és egy pap. De sajnos tudomásom szerint a környéken sajna nincs.. :(
Google segítségével biztos találnál olyan kápolnát ami neked tetszik. Most vagy abban a helyzetben, hogy a saját álmaid és elképzeléseit meg tudod valósítani. Már házasok vagytok. Nyomás sincs rajtatok, hogy mit és hogyan illene és kit illene elhívni, stb.
Tedd azt ami számotokra a legszebb és legjobb.
Most nagy divat a vateráról menyasszonyi ruhát vásárolni olcsón és akár az esküvő utáni hetekben nászút után, akár előtte, de akár évek múlva is extrém esküvői képeket készítettni. Sokszor a ruhában sárban és patakokba is belemennek. Mindezt nem lehetne az esküvő napján megvalósítani, ezért egy teljesen külön napot ennek szentelnek. Nagyon fontos hogy olyan fényképészt válassz az elképzelésedhez akinek a munkái maximálisan tetszenek és olyan beállításokkal, megoldásokkal és helyszínekkel dolgozik ami neked az elképzelésed. Ha csak kiválasztasz egy környékbeli ügyes fényképészt akinek úgy gondolod hogy majd elmondod az elképzeléseidet könnyen rosszul járhatsz , mert ő a saját legjobb megoldásait fogja fölhasználni a munkához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!