Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak templomi esküvőnél ugye nem fognak pénzt adni a barátok?
Nem lesz lagzink, mert nem akarunk erre költeni, és egyik rokonunkat, vagy barátunkat sem szeretnénk költségekbe verni, csak azt szeretnénk, ha az esküvőnkön együtt örülnének velünk, ezért úgy döntöttünk, hogy lagzi helyett csak egy kb. 20 fős ebédet/vacsorát tartunk a legszűkebb családdal, a templomira viszont meghívjuk a barátokat, távolabbi rokonokat is.
Úgy tudom, templomi esküvőn, ha nincs lagzi utána, akkor nem szokás pénzt adni. Ez tényleg így van? Ti voltatok olyan esküvőn, ahol csak templomira voltatok meghívva, és mégis adtatok pénzt? Hogyan lehet a barátok, család tudtára adni, hogy nekünk az is nagy dolog, ha eljönnek, nem kell semmit adni?
Olyan nem lehet, hogy csak templomi esküvő, kell hozzá a hivatalos polgári is.
Egyébként szerintem írjátok bele a meghívóba, hogy nem szeretnétek ajándékot kapni, ill. ha valaki mégis adni szeretne valamit, akkor mondjuk azt az összeget utalja valamelyik nektek tetsző alapítványnak, állatkertnek, stb.
Általában nem szokás. Azok a vendégek, akik csak a szertartásra vannak meghívva, nem szoktak ajándékot, pénzt vinni. Olyan szokott lenni (nálunk is így van munkahelyen), h pl. a kollégák, vagy baráti társaság mégis ad vmit, pedig (nyilván) nem hivatalosak az ebédre/vacsorára, közösen mégis adnak nászajándékot. De nem a szertartáson, illetve utána. Mi is kaptunk a kollégáktól egy kávéfőzőt, de a munkahelyen.
Mi ahol szertartásra voltunk csak hivatalosak, nem vittünk semmit, "csak" gratuláltunk.
És mi van a polgárival? Polgári nélkül nem érvényes a házasság?
Szerintem aki templomba megy csak ott egyáltalán nem szokás nászajándékot adni.
nekünk csak templomi esküvőnk volt, polgári nem, nem igaz, hogy nem lehet csak azt.
Azért házasodtunk össze,mert született közös gyerekünk, akit szerettünk volna megkeresztelni, de mindketten özvegyek voltunk, házasságkötéssel elveszett volna az özvegyi nyugdíjunk (lehet fujjolni, én nem szabad akaratomból lettem 24 évesen, hat hónapos babával özvegy...)
Kérdező, szerintem ha valaki meg akar lepni benneteket, ne utasítsátok vissza, aki megkérdezi, annak meg nyugodtan mondjátok meg, hogy nem kértek ajándékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!