Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Csak templomi esküvőnél ugye...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak templomi esküvőnél ugye nem fognak pénzt adni a barátok?

Figyelt kérdés

Nem lesz lagzink, mert nem akarunk erre költeni, és egyik rokonunkat, vagy barátunkat sem szeretnénk költségekbe verni, csak azt szeretnénk, ha az esküvőnkön együtt örülnének velünk, ezért úgy döntöttünk, hogy lagzi helyett csak egy kb. 20 fős ebédet/vacsorát tartunk a legszűkebb családdal, a templomira viszont meghívjuk a barátokat, távolabbi rokonokat is.

Úgy tudom, templomi esküvőn, ha nincs lagzi utána, akkor nem szokás pénzt adni. Ez tényleg így van? Ti voltatok olyan esküvőn, ahol csak templomira voltatok meghívva, és mégis adtatok pénzt? Hogyan lehet a barátok, család tudtára adni, hogy nekünk az is nagy dolog, ha eljönnek, nem kell semmit adni?

2014. márc. 2. 13:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
71%
Le lehet pontozni (mintha amúgy nem tennék meg), de tudtommal jogilag csak a polgári esküvő az érvényes Magyarországon.
2014. márc. 2. 16:04
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"nekünk csak templomi esküvőnk volt, polgári nem, nem igaz, hogy nem lehet csak azt. "

Lehetni lehet csak templomi, de az nem törvényileg hivatalos. Azért kapod te is az özvegyit mert törvényileg nincs férjed.

2014. márc. 2. 16:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia! Én két olyan esküvőn voltam, ahol nem voltunk hivatalosak a lagzira. Két kolleganőmén, az egyik a saját osztályunkról, a másik egy másik osztályról. A közelebbi kolleganőm meghívta a főosztályt (akkor kb 5-6-an voltunk)a polgárira, illetve a templomiba. Vettünk Nekik valami ajándékot. A másik kolleganőmnek, ott csak a templomin voltunk, Nekik csak gratuláltunk.

Egyébként nekünk is csak polgári esküvőnk lesz, utána pedig egy szűk családi vacsora.

2014. márc. 2. 17:31
 14/19 anonim ***** válasza:
nem az volt a kérdés, hogy érvényes-e, hanem hogy lehet-e csak azt, barmok. Kedves özvegy hölgy, ne törődj a nulláddal, itt csupa agyatlan hüle írkál néha.
2014. márc. 2. 18:38
 15/19 anonim ***** válasza:

Na, ha már megjött a főbarom agyatlan hüle.... Persze, akár Elvis is összeadhat titeket, megvan a buli, de jogilag nem sokra megy vele az ember. Nyilván baromira romantikus egy szép templomban esküdni, csak ettől még nem lesz hivatalos. Vagy az már nem számít?

Egyébként pedig okoska,ha már annyira osztani akarod az észt, a fő kérdés az volt, hogy adja a násznép tudtára, hogy nem szeretnének ajándékot kapni.

2014. márc. 2. 20:30
 16/19 A kérdező kommentje:
Minden kérdésre válaszolónak köszönöm, az offolók légyszi menjenek máshova vitatkozni, vagy legalább írják ki a válaszuk elé, hogy OFF, hogy az, akit nem érdekel, kihagshassa azt a választ, köszi.
2014. márc. 2. 22:12
 17/19 A kérdező kommentje:
*kihagyhassa
2014. márc. 2. 22:12
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem kell törődni velük, Kérdező..

Nyilván felfogjuk, hogy csak a polgári az érvényes Magyarországon (egyébként boldogabb fejlődésű országokban az állam elfogadja az egyházi házasságot is, és nem kell bohóckodni két helyen). Viszont nem értem, hogy miért nem lehet azt megérteni, hogy van, akinek a polgári egy papíron kívül jóformán semmit nem jelent vagy olyan is van, aki nem akar rá költeni, ezért a legolcsóbban szeretné kihozni. Én sem akarok polgári esküvőt, csak lesz, mert hivatalosan kell, de csak két tanúval, a lehető leggyorsabban lesz lezavarva. Számomra az egyházi esküvőnek van jelentése.

De a kérdés nem is erre vonatkozik, csak nem értem miért kell mindig kioktatni azokat, akik azt írják, hogy templomi esküvő lesz, és a kérdés témájától teljesen függetlenül jönnek páran, akik benyögik, hogy az nem érvényes, pedig senki nem kérdezte.

A kérdésre válaszolva:

Mikor csak a szertartásra kaptam meghívót, akkor nem adtam nászajándékot, viszont ha lagziba is, akkor illik adni. De amennyiben nem szeretnétek, akkor nyugodtan mondjátok meg, hogy nem kértek pénzt, és már annak is nagyon örültök, ha eljönnek. Személyesen mondanám meg, a meghívók átadásakor.

2014. márc. 3. 16:37
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg így fogom csinálni, hogy a személyes átadásnál elmondom. Most láttam itt egy kérdést gyakorin, hát ez nekem állati fura : http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__5..
2014. márc. 9. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!