Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi a minimum ami vissza jön a menyasszony tancbol? 80 vendég lesz.
Saját tapasztalat(egy hónapja volt az esküvőnk):
Családjaink átlagosan, néhányan szűkösen élnek. 80 vendégünk volt. Nálunk külön ajándékozás és menyecsketánc a szokás. Mindenkit személyesen hívtunk meg, aki kérdezte(4-5család), hogy mit szeretnénk ajándékba, finoman jeleztünk, hogy megvan mindenünk (7 éve saját háztartásunk van). Valószínűleg a rokonságban elterjedt az infó, mert 2 családot leszámítva mindenkitől pénzt kaptunk. Családonként 30000-50000 ft között kaptunk borítékba. A menyecsketáncnál 3-4 ember kivételével mindenkivel táncoltam, 165000 ft-ot "táncoltam össze". Felénk a táncnál 1000-2000 esetleg 5000 ft-ot szoktunk bedobni. Összesen 900000 ft jött össze(ajándék+menyecsketánc), de ebbe benne van a nagyszülők igen bőkezű ajándéka is. Egyébként az egész 1.200000 ft-ból jött ki.
A kétszeres lehúzáshoz hozzászólva: nagyanyám korában is ez volt a szokás(persze akkor még nem volt az ifjó párnak önálló háztartása, tehát jól jött a pléd, étkészlet , ágynemű stb.) Másrészt, ha meghívnak egy esküvőre, és mondjuk 30000 ft-ot tudunk jószívvel adni a párnak, akkor 25000 borítékba kerül, 5000-t pedig a menyecsketáncnál adunk.
# 32/33
Annyira fontos a hagyomány a párnak akkor ne éljenek házasság előtt együtt hisz nagyanyánk idejében is úgy volt. Aztán majd jól jön a fazék is.
34-es:
Ennek az oldalnak az a lényege, hogy a feltett kérdésre választ kapjon a kérdező, nem az, hogy a válaszba belekössünk. Tisztelettel kérdezem, Te melyik kérdésre válaszoltál?
Mindenki úgy rendezi a dolgát, ahogy jónak látja, másrészt a háztartásunk az elhunyt nagymamám örökségéből áll, 10 éve nincs szükségem ajándék fazékra.
Mi is gy voltunk..
Tehát meg volt. a pénz a z egeszre, maximum 500 körül gondoltuk, hogy visszajön
1,4 volt a egész 90en voltunk
Vgül csak a szüleim adtak 500-at nazajándékba, de ezen kívül 1,2 M jött e
Űgy, hogy volt több is, aki 1 ft ot nem tidott adni( tudtuk, nem is ezért hvtuk meg, mert mi csak olyat hívtunk, akit ott szeretttünk volna látni, hogy osztozzon az örömünkben)
33. voltam...
Akkor most ti voltatok ott vagy én? :-)
37. Vagyok...
Többet nem prőbálkozom telefonnal kommentet írni :):):)
Nálunk egyébként volt m. tánc
A vőfély szólt időben, hogy aki ajándékot hozott az mist, aki pénzt, az tartogassa nyugodtan a táncra.
Nagyon sokan borítékban, pár kedves szóval dobták be, amit másnap meg tudtunk nézni.
Volt aki a pénzt nem hagyományosan hozta, az odaadta előrte ( kaptunk kémcsőbe, ajándék mellé tűzve..stb..azok jelképes összeggel táncoltak, volt aki egy 100-assal :)
Tulajdonképpen mindenkinek személyesen vittük el a meghívót, és mindenkinek elmondtuk, aki kérdezte, hogy amit szánakn azt inkább pénzben szeretnénk, de nem erről szól, nem ezért tartunk esküvőt, senkit nem szeretnénk anyagilag terhelni( volt aki alapból300kmt utazott miattunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!