Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A barátom vallásos, én nem....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom vallásos, én nem. Neki fontos a templomi esküvő, én nem szeretnék. Van valami köztes út?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A barátom vallásos, és számára fontos lenne, hogy legyen templomi esküvőnk is. Én Istenben sem hiszek, meg sem vagyok keresztelve, távol állnak tőlem ezek a dolgok. A templom részével nem lenne bajom, viszont úgy érezném, ha bármiféle egyházat bevonnánk az esküvőnkbe (ami egy templomi esküvőnél elkerülhetetlen, gondolom), nekem hazudnom kéne, amit nyilvánvalóan nem szeretnék az esküvőmön, úgy érezném, a házasságom hazugságon alapszik. Kellemetlenül érezném magam, ha olyat kéne megfogadnom, amiben biztos vagyok, hogy nem fogom betartani (keresztény neveltetés, Krisztusra bármiféle utalás stb.).

A közös mormolás résztől pedig, elnézést, ha ezzel valakit megbántok, szó szerint ráz a hideg, ijesztőnek tartom.

Ez az ellentét a párkapcsolatunkban egyáltalán nem jön elő, és teljes mértékben tiszteletben tartom, és nincs ellenem az sem, hogyha gyermekünk lesz és ő saját akaratából a keresztény vallással szeretne ismerkedni, így tegyen. A páromnak sincs ellenére az, hogy nem vagyok vallásos, viszont az esküvőn valamelyikünknek mindenképpen engednie kéne.

Van valami köztes megoldás, amivel mindkettőnk megkaphatná azt, amire vágyik?

Remélem, nem fogalmaztam meg sértőn a mondandómat, és szeretném leszögezni, hogy nincs bajom egyik vallással sem, csak számomra túl távoli és az esküvőmön nem szeretnék tőlem idegen elemeket.

2014. aug. 21. 17:28
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
31%

" barátom vallásos, és számára fontos lenne, hogy legyen templomi esküvőnk is"

Mivel te nem akarod, ezért nem is lesz! Igaz??

Erre írtam, hogy "nőközpontú"!!

Persze ez neked fel sem tűnik, hiszen neked az a "teljesen normális", ha mindig minden úgy van, ahogyan te éppen kiköveteled magadnak!!

"valamelyikünknek mindenképpen engednie kéne"

Mivel neked eszed ágában sincsen engedni, ezért írtam, hogy a szerencsétlen párod, csak statisztál az akaratosságod miatt!! Vagyis csak egy "statiszta".

Persze, ha szándékosan nem akarod megérteni amiket leírtam, az más?!

Amúgy nem is értem, hogy ilyen hozzáállással minek neked egyáltalán ez az esküvősdi??

Talán tudod, hogy az esküvő ez egy ősi templomi szertartás, akkorról amikor még "nem találták fel az anyakönyvvezetőt".

A papok adták össze az ifjú párt, Isten színe előtt.

Te egy ilyen esküvőt szeretnél, csak éppen ne legyen benne:

- se templom,

- se pap,

- se Isten

Ez egy esküvő light...

Hoppá!

Eszembe jutott a megoldás!

Menjetek el egy hajóútra és összead majd a hajóskapitány.

(A Dunán jó időben talán jár még a Kuka -motoros...)

2014. aug. 23. 04:18
 32/40 anonim ***** válasza:
26%
Ollé, itt egy vallási fanatikus, aki nem tudja elfogadni azt, hogy létezik a templomon kívül is élet. Legalábbis ez süt le a hozzászólásaiból, de semmi konstruktívat nem tud hozzáadni az ügyhöz.
2014. aug. 23. 15:44
 33/40 anonim ***** válasza:
0%

Hat ha a volegeny hivo es te nem nem jo otlet a hazassag.

Az erkolcsi elvek eletvitel nem egyforma ebbol jo dolog nem lesz.

,,felemas igaba fejed ne hajsd,

Itt sok problema varhato gyerekbeveles eletszemleket kapcsolatbeli szerepek teren.

Ugye tudod a biblia szerint a ferjed a csalad feje o dont oce az utolso szo .

Soroljam ?

2014. aug. 23. 16:15
 34/40 anonim ***** válasza:
70%

Én sem akartam templomi esküvőt, de a párom igen. Jól össze is vesztünk rajta. Még jegyesoktatásra is kellett járnunk, amitől semmi jót nem vártam, de kellemesen csalódtam. A pap nagyon jó fej volt, a foglalkozások jó hangulatúak voltak, úgy elszaladt az az egy óra, hogy észre sem vettük. Semmi indiszkrétet nem kérdeztek, nem vallásos "maszlagról" szólt az egész.

Végül a templomi esküvő is annyira szép volt, hogy most így utólag úgy gondolom, hogy kár lett volna kihagyni, pedig még az esküvő reggelén is megfordult a fejemben, hogy minek, merthogy úgysem járok templomba.

Nem hittem volna, hogy végül én fogok annak örülni, hogy volt templomi esküvőm.

Gondold át mégegyszer szerintem :)

2014. aug. 25. 08:47
 35/40 anonim ***** válasza:
52%

Nekünk most volt 1 hónapja az esküvőnk - volt templomi is, de ez nem ide tartozik.

A lényeg hogy én előtte rengeteg szertartást végignéztem youtube-ról, és láttam egy olyat, ami talán megoldás lehetne nektek is: a polgári szertartáson felolvasnak egy részt a Bibliából. Méghozzá egy olyan részt, ami szerintem egy nem vallásos embernek is mond valamit, hiszen a szeretetről szól (1Kor.13.). A párnak nem kellett fogadalmat tennie, vagy Jézus-ra felesküdnie, egyszerűen csak elhangzott ez a rész.

Esetleg kérjétek meg az anyakönyvvezetőt vagy versolvasót hogy nálatok is lehessen így. Mert akkor nem kell templomba menni, de a párod kívánsága is teljesül, hiszen egy keresztény ember számára a legfontosabb dolog - a szeretet - el fog hangozni az esküvőn.

Gondoljátok végig! Nekem így "köztes megoldásként" ez jutott eszembe.

2014. aug. 28. 23:42
 36/40 anonim ***** válasza:
27%

"Hívő, keresztény ember vagyok, szintén hívő párral. De ha a párod helyében lennék, nem erőltetném a dolgot. "

Mert inkább éljen bűnben?

2014. aug. 28. 23:46
 37/40 anonim ***** válasza:
71%

Kedves 33-as! A Biblia szerint igenis lehetséges az ilyen házasságkötés:

1 Kor 7,12-16: „Ha egy testvérnek hitetlen felesége van, aki kész vele élni, ne bocsássa el. És ha egy asszonynak hitetlen férje van és ez kész vele élni, ne hagyja el a férjét. Mert a hitetlen férj meg van szentelve hívő felesége által, a hitetlen feleség pedig hívő férje által; különben gyermekeik tisztátalanok volnának, így azonban szentek. Ha pedig a hitelen házastárs válni akar, váljék el, nincs szolgaság alá vetve a hívő férj vagy hívő feleség az ilyen esetekben."

2014. aug. 29. 00:04
 38/40 anonim ***** válasza:
0%

Az idezet arra vonatkozik ha valaki mar nos ferjezett es megter.

A biblia azt mondja hivo hitetlen ne vegyen el mert problema lesz belole.

,,felemas igaba fejed ne hajsd,,

Minden felekezet igy gondolkodik jogossan.

Masik

Isten sehol nem emliti az egyhazi eskuvot templomban sehol.

Arra ker legyen hivatalos hazassag a hely kor szokasa szerint

Ma a polgari hazassag a kor es hely szokas igy ez egy hivo parnakis eleg igy betartjak az iget .

Az mas hogy sajat egyhazkozosseg elott csodaszep hagyomany az egyhazi templomi eskuvo de nem kotelezo.

Nekunk az egyhazi a kertben volt a mi lelkeszunk kijott es a kozossegunk kozosen aldott meg minket.

A polgari egy szerda reggel volt 10 perc gyorsban bevasarlas elott.

2014. aug. 29. 09:35
 39/40 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem ne menj hozzá. Ha az egyik fél istentelen, a másik meg nem, abból állandó problémák lesznek később is.
2014. szept. 13. 22:03
 40/40 anonim ***** válasza:
27%
Nincs köztes megoldás. Sőt azoknak van igaza, akik a kapcsolat újragondolását javasolják. A hívők számára nincs letudva hit kérdése a templomi esküvővel, hanem az egész életüket meghatározza. vasárnap pl templomba járnak, adakoznak, gyermekeiket megkereszteltetik, sőt keresztényként nevelik. Számukra Isten a legfontosabb. Férjként szeretnie kell a feleségét, és önfeláldozó életet kell élnie.
2014. szept. 25. 00:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!